Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovoz kosmetiky ze zemí mimo EU

Od: misau odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jak to funguje v případě dovozu kosmetiky ze zemí mimo EU? Pokud už se v EU nebo v ČR prodává (respektive má autorizovaného prodejce), je nutné mít laboratorní testy a zhodnocení bezpečnosti kosmetických výrobků nebo stačí, že je provedl ten, kdo jsem kosmetiku první "přivezl"?

Děkuju, Michal

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jeronimo
hodnocení

0x

Pokud chcete být dovozcem a zboží prodávat, dodávat do maloobchodu. Musíte sám garantovat nezávadnost produktu, který dovážíte. Je také potřeba počítat s clem a doplatkem DPH.

misau
hodnocení

Děkuju za odpověď, znamená to tedy, že i když byla již kosmetika schválena v EU a v ČR existuje autorizovaný prodejce, musím si nechat udělat své testy?

jeronimo

Ne, tak to jsem Vás špatně pochopil. Potřeba je registrovat "notifikovat" pouze nový kosmetický přípravek. Znova nic registrovat nemusíte. Čistě jen prakticky. Pokud v ČR existuje zavedený dovozce, pochybuji, že od výrobce získáte lepší marži než on. Pokud nabídnete na trhu lepší ceny, Váš konkurent se přizpůsobí, nabídne ještě lepší. Tyhle vojny, druzí v pořadí obvykle nevyhrávají.

misau
hodnocení

To máte pravdu, s tím počítám, vím, že to nebude jednoduché.. šlo mi především o ty testy. Pokud bych měl nabídku výrobků a některý zájemce by chtěl vědět, zda kosmetika splňuje legislativní požadavky, tak stačí napsat pouze to, že jsou k dispozici na MZ?Ještě jednou Vám děkuju za Váš čas a odpovědi, M.

jeronimo

Přesně jak píšete. Každý přípravek dostane značku na MZ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]