Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřebovala bych poradit, jak už název napovída. Boužel jsem naletěla, pokusím se stručně napsat o co se jedná.(předem mě omluvte za chyby).Měla jsem vystavený interát přesněji notebook cena 15tis.Ozval se mi teda zájemce,vystupoval slušně všechno ok,nejdřív sem to nechtěla posílat, ale navrhl se, že objedná DPD tak jsem nakonec souhlasila. Dohodli jsem se, že zašle peníze na účet.Ještě ten den mi poslal výpis z účtu nezdálo se mi na tom nic divného.Tak když další den přijelo DPD jsem balík odeslala.Měl se ozvat,když mu balík dojde. Překvapivě se neozval,tak jsem mu psala,reakce žádna.Ted je mi jasné,že email byl smyšlený,výpis účtu také.Psala jsem teda na DPD at mi dají adresu samozřejmě jméno na ní bylo zase jiné.Poslala jsem na tuto adresu dopis s úpomínkou,ale boužel nebyl doručen adresát na této adrese neznámy.Ona upomínka mu přišla i na ten email.Měl to zaplatit do pátku a nic.Zkoušela jsem volat na jeho číslo samosebou nedostupné.Jak by jste se zachovali v mojí situaci.Asi nejspíš jít na PČR,ale podle mě si to jen zapíšou a nic.Nebo tam zajet a poptat se mistních kdo na té adrese skutečně bydlí?(mám to cca 2h cesty).Ještě podle DPD co mi napsali,že adresa skutečně existuje,že si to ten chlápek vyzvedl osobně(jenže boužel DPD nijak nechce prokázat totožnost).
Předem děkuji za odpovědi.
To nemáte ani adresu? Jednat se o takovou sumu, tak nevěřím tomu, co mi někdo pošle - takový obrázek už dneska vytvoří, kde kdo.
Napsala bych mail, že pokud během tří dnů nepřijdou peníze, obracím se na policii. A tak bych to i udělala. Máte adresu, kam jste zaslala noťas, ta musí být platná, když si noťas vyzvednul. Všechny maily a sms si schovejte jako důkaz. policie toto musí šetřit, protože škoda je vyšší jak 5000,- kč.
A pro příště - dokud nebudete mít peníze na účtu, nic neposílat! Dělám to roky takto já a téměř všichni, od kterých nakupuji (aukro, MMB, MMA). Na Bazoši bych nekoupila (a neprodala) ani slanou vodu.
Jeslti se můžu připojit, tak v tomto případě bych určitě v každém případě trvala na osobním předání, já posílám a vyměnuji často, ale naštěstí zatím bez problému. Ale měla jste si nechat zásilku pojistit a pojistné plnění pak vymáhat po adresátovi a nebo po DPD. Když to dáte na Policii, tak musí DPD dát informace o adresátovi, takže tu vede asi jediná cesta.
V dnešní zvrácené době musí být člověk neustále na pozoru před podvodníky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.