Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
velmi dlouho jsem zvažovala, zda své zážitky vůbec někde uvádět či je raději nerozebírat. Nakonec mi to nedalo a chtěla bych touto cestou požádat o Vaši radu (zda tomuto věříte, co si o tom myslíte, apod.). Jak již z názvu předmětu plyne, jedná se o téma posmrtného života, konkrétně tedy duchů. Chtěla bych upozornit, že jsem nikdy předtím na duchy nevěřila a měla jsem za to, že smrtí vše končí. Staly se mi však zvláštní příhody. Ta první se týká mého bývalého přítele. Jednalo o mého zcela prvního přítele, se kterým jsem chodila zhruba 8 měsíců. Když jsme se rozešli,občas se mi ozýval na soc. sítích a chtěl něco řešit. Já jsem však nereagovala. Jednou se stala zvláštní věc. Spala jsem se svou sestrou v pokoji, když náhle (bylo to někdy nad ránem - cca kolem 02:00 - 04:00) nás probudila silná rána (jakoby někdo vší silou praštil - dal pěsti do skříně). Já jsem se probudila první, lapala jsem po dechu, sestra chvíli po mně. Poté jsme nějak usly. Ráno jsem stále přemýšlela nad tím, co se mohlo stát a shodly jsme se na tom, že máme pocit, jakoby tam v tu chvílil někdo byl - chtěla jsem to za každou cenu zjistit. Dlouho jsem přemýšlela, když mi na paměť přicházelo jméno právě toho bývalého přítele, táhlo mě to něco o něm zjistit. Když jsem si do vyhledávače zadala jeho jméno a příjmení, vyskočila na mě černá stránka s názvem "Opustili nás". Ten incident se skříni se stal dva dny po jeho smrti. Vzpomněla jsem si potom, že mi kdysi (když jsme spolu chodili) říkal, že jednou v naštvanosti bouchl pěsti do stěny, až si zlomil ruku. Dlouho jsem se z toho nemohla vzpamatovat, byla jsem si jistá, že to byl on a hodně lidí mi věřilo. Bála jsem se být sama doma, v noci jsem v dané místnosti nemohla pomalu usnout, musel tam se mnou pokaždé někdo být, málem jsem se zhroutila. Za dlouhou dobu jsem se z toho trošku dostala, když přišla další rána, a to ta, že umřel přítelův tatínek (jedná se o dlouholetého přítele). Nestihla jsem se s ním rozloučit. Asi měsíc po jeho smrti se mi zdál ráno sen (chvíli předtím, než jsem měla vstávat do práce), jeho děj se odehrával v předsíni bytu mých rodičů. Taťka se v něm ukázal již jako zesnulý (duch), pamatuji si, že byl trošku nad námi a přišel se slovy, že se jde s námi rozloučit. V tomto snu jsem vystupovala já, můj přítel, jeho mamka a tatínek. Když k němu přistoupila jeho žena a chtěla se rozloučit, nejevil moc zájem a oznámil jí něco v tom smyslu, že jej zklamala, ať mu ani nechodí na oči (ve skutečnosti vážně provedla něco špatného - po jeho smrti, o čem se již nedozvěděl, celá rodina na ni byla naštvaná). Poté přistoupil ke mně, objal mě a rozloučil se se mnou - končilo to tak, že mě políbil na rty a zmizel. Poté mi začal zvonit budík, já jsem opravdu cítila, že mi tu pusu dal (měla jsem mírně vlhké rty). Poté, když jsem byla v koupelně (chvíli potom), mi zničehonic spadl čistící gel (kt. byl položen na pračce). Další příhoda se stala, když jsem měla se svým současným a dlouholetým přítelem krizi ve vztahu (vypadalo to na rozchod), hodně jsme se hádavali, to již byl jeho tatínek po smrti. Jednou, když jsem byla u přítele doma (byla jsem zrovna sama, chystala jsem se venčit psy, již jsem byla připravena jít ven), se z bytu ozvala strašná rána (jakoby něco třikrát silně třisklo a poté to ustáo). Já jsem se tak bála, že jsem raději rychle vyletěla ven, a když jsem se uklidnila, vrátila jsem se domů. Prošla jsem celý byt, zjistila jsem, že spadly nástěnné hodiny (ovšem hřebík zůstal viset napevno), nic se s nimy nestalo, ačkoliv ty rány zněly, jakoby se rozbily. Toto se zdálo záhadné i mému příteli, kt. takovým věcem nevěří. Po delší době od jeho smrti jsme začali s přítelem bydlet v bytě, kde trávil jeho tatínek cca 26 let. Někdy jsem mívala pocit, že tady nejsme sami, že pořád u sebe někoho cítím. Nevím, zda s tímto může mít souvislost to, že máme v jednom z pokojů památeční slzu, do kt. je vsazen tatínkův popel (moc jsem s tím nesouhlasila, ale bylo to přání přítele a jeho rodiny). Při poslední návštěvě přítelového bratra a jeho ženy jsme si povídali, přičemž nám bylo sděleno, že syn z předchozího manželství (té ženy) taťku často vídá, že se mu zjevuje v předsíni (přestože uplynulo více, jak rok od jeho smrti). Když byli minule u nás, říkali, že jej tady údajně stále cítí. Opětovně se ve mně probudil můj strach, úzkost, kdy jsem při každém sprchování nechávala otevřené dveře od koupelny (nemohla jsem být zavřená a sama), k tomu jsem si rozsvítila v obýváku, kt. je naproti koupelny (v poslední době tam tatínek před smrti ležel a spal). Jednoho dne jsem se rozhodla, že s tímto strachem zatočím a přestanu se konečně bát. Zavřela jsem si tedy dveře od koupelny. Když jsem si oblékla pyžamo, ucítila jsem, jakoby mě někdo štípl, zároveň polechtal na boku..já jsem se tak vylekala, až jsem uskočila bokem a vystrašeně dýchala, musela jsem okamžitě otevřít dveře. Od té doby se velice bojím, některé dny to bývá lepší, někdy prozměnu hodně špatné. Zatím jsem v bytě s přítelem, kt. však v příštím měsíci bude dělat noční, nevím, jak to tady zvládnu v noci sama. Co si o tomto myslíte? Děkuji moc za jakýkoliv komentář.
Přečetla jsem si vaše zážitky a nedá mi to, abych se nesvěřila také.Jsem pragmaticky založená, ale stalo se mi něco, co si neumím vysvětlit: loni mi zemřel brácha a i když jsme se v poslední době moc nemuseli, když umřel, vzpomínala jsem na to, že mi vařil čaj s citronem, který mně hrozně chutnal.Při té vzpomínce, která byla asi 2 dny po jeho smrti jsem nahlas řekla: tak mně, brácho už ten dobrej čaj nikdy neuvaříš. A v té chvíli jsem zcela zřetelně citila, jakoby mě pohladil někdo po ramenou, až mě z toho zamrazilo.Myslím si , že mezi nebem a zemí jsou určitý nevysvětlitelný věci.Nebojte se, mrtví už asi nikomu ublížit nemůžou...
"prosimoradu", pokuste se zklidnit, a pokuste se v klidu, ale důrazně, poslat osobu, o které se domníváte, že by to mohla být, aby se vrátila, kam patří a nechala Vás být a to i když ze strachu vyběhnete někam ven. Určitě se nevybavujte ani se těmto věcem nevěnujte. Kdyby takové stavy trvaly, pokuste se zmínit lékaři, co na to říká. - pt
Pragmaticky vzato
Vy ste duchům ničím neublížila.
Podle toho co píšete vás milují.
když se příště objeví vytáhněte připravenou sázenku sportky
a uvažujte nad čísly
možná poradí?
Matka kdysi mívala sny že mi někdo ukradl kolo ze sklepa.
poprvé jsem tomu moc nevěřil, ale pro jistotu jsem se na něj šel podívat.
A co myslíte?
Ano chyběla přehazovačka.
Tyhle její sny se zopakovaly asi třikrát.
A vždy něco chybělo.
potom už s tím dala pokoj. ale spíše to bude tím, že jsme se přestěhovali.
Francouzský vědec a astronom Camille Flamarion napsal knihu Neznámo a záhady lidské duše. V této knize popisuje příběhy, které mu vyprávěly věrohodné osoby. Tyto příběhy byly ze světa tajemna o tušeních, zjeveních, telepatii, věšteckých snech atd., I sama jsem slyšela několik lidí vyprávět, co se jim přihodilo. Věřím, že lidský osud je v hrubých rysech daný a že něco mezi nebem a zemí je. Na tyto záhady ale nikdo nepříjde, proč tomu tak je.
Osobně jsem se s něčím podobným nesetkal nebo si to alespoň nepamatuji. Ale ze svého okolí vím, že takové jevy existují. Nenazval bych to posmrtným životem, říkám tomu prostě věci mezi nebem a zemí. Nemá cenu se jimi příliš zaobírat. Bylo už mnoho pokusů tyto jevy zkoumat, ale všechna zkoumání buď vyšuměla do ztracena nebo učinila záhadu ještě záhadnější.
Posmrtný život samozřejmě není život.Jedna z definic života je období mezi narozením a smrtí.
Život tedy končí, když se člověk tzv. "v prach obrátí", hmota se vrací zpět do oběhu.Něco jiného jsou tzv. nehmotné stopy, které člověk může zanechat a senzibilní jedinci je vidí, tedy mají pocity přítomnosti zemřelého.
Jsou místa hromadných vražd, poprav i bitev, kde byste nedostali ani ovci, zvířata mají obdobný smysl.
"Zjevení" jsou tedy běžná, důležité je jejich přijetí.Nejlépe je (ne)skutečnost přijmout, možná i zjistit příčinu. V horším případě člověk znejistí a může se začít chovat vůči okolí podivně.
Tzv. duchy předků je možné zachytit fotoaparátem i když nejsou vidět.Málokdy se podaří obojí.
Jev si můžeme představit jako smazaný soubor v počítači, který najdeme pomocí jiného programu nebo jeho "stopu" pokud není přepsaná jiným souborem.
Úkazy mívají smysl.Může jít o emocionální zážitky.Jsou známy i nálezy obětí trestných činů např.vraždy.
Existují "vymítači duchů" , kteří prý používají dokonce i moderní techniku.V podstatě jde o to, zbavit se věcí, které mohou jev vyvolat.V tomto případě je to skříň.Někdy však se majitelé nemovitostí stěhují, domy se stávají neprodejné.
Okultismem se dá také mnoho změnit, ale jak víme z minulosti, ne vždy to dopadne dobře, zvlášť, když se magie i okultismus zneužívají.
pro skeptiky a materialisty :
Zánik hmoty je přeměna na hmotu jinou a energii, která je údajně měřitelná.
pro ostatní :
Když zemře živý tvor, přemění se na prach a z těla odchází duše.
- posmrtný život samozřejmě není - ale často se mi zdá o mamince, kterou jsem měla velmi ráda - a - kdyby posmrtný život byl - ráda bych si s ní ještě popovídala - je fakt, že ty sny jsou dost živé - a jsem moc ráda, že si mi zdají - ale - je to teprve rok, co zemřela - tak počítám, že se za další rok, nebo dva vytratí - ŠKODA -! Marcela.
doplněno 16.09.13 15:54:- pokud máte nějaký jednoduchý recept na to, jak se setkávat se zemřelými mimo snů - a mimo podvodných médií - napište. Velmi ráda bych se se "svými" zemřelými setkávala - a v mém věku už je jich poměrně dost.
Ale - moje přání je bohužel jenom fantazie - na posmrtný život, ani na "duchaření" - bohužel nevěřím - ale škoda - možná by pro mne bylo lépe, kdybych nebyla tak moc racionální. Zdravím. Marcela.
doplněno 16.09.13 15:55:- pokud máte nějaký jednoduchý recept na to, jak se setkávat se zemřelými mimo snů - a mimo podvodných médií - napište. Velmi ráda bych se se "svými" zemřelými setkávala - a v mém věku už je jich poměrně dost.
Ale - moje přání je bohužel jenom fantazie - na posmrtný život, ani na "duchaření" - bohužel nevěřím - ale škoda - možná by pro mne bylo lépe, kdybych nebyla tak moc racionální. Zdravím. Marcela.
Dobry den, mam neco podobneho za sebou. Pomohlo mi "reiki". Ale pozor, najdete si osobu, ktera je zkusena a hlavne , vam musi "sedet", byt sympaticka, vam prijemna, musite ji verit. Co se tyka otevreni se "duchum", ano, asi jste vice vnimava a to je dobre Zeptejte se na jmeno (i kdyz vite kdo to asi je) a zeptejte se co chce. pomozte mu , at muze odejit do sveho "sveta". Neodvedene duse, zustavaji pri nas i desitky let, pokud jim nepomuzeme. Reiki mi pomohlo "pochopit", jak a co se deje. Ale byla jsem tam 2x a pak jsme si rekla, ze je to pro me vycerpavajici a zkusila jsem si neco precist o tomto problemu sama a snad se dari. Pokud mate zajem, mohu vas nasmerovat na jednu osobu, ktera se timto zabyva, a neni to zadna sarlatanka, nebo radoby ducharka. Ne, je to obycejna zenska, ktera je velmi citliva a hlavne, dava jasne rady a pomuze, ma hodne priznivcu a nejsou to zadne!posahane zenske" . Kdyz tak piste na email. A pokud mate neodbytne pocity, ze je neco "jinak" a ze byste mela pomoci, tak to tak bude
No,reiki je o energii a sebepoznání.Nemoci neléčí a duchy nevyžene, tedy ne z místností?
Asi jsem nepochopil...?
Ano, mate pravdu. Napsala jsem to ledabyle. Vetsina Mistru Reiki dokaze pomoci i v pripade dusi. Nedokazi to presne popsat, mela jsem dve zkusenosti. Byla jsem u pani L. Horackove v HK. Zkopiruji pouze "clanek"+ odkaz (to neni ta pani kde jsem byla, ale stranky ma napsane a prehledne ):
"Uřknutí je šíření nepravdivých informací o dotyčném, prokletí je cílené pronásledování. Prokletí třeba znamená věta : Tobě se nikdy nic nepovede, skončíš špatně, budeš chudej jako kostelní myš, vdáš se a stejně se pak rozvedete atd. To jsou černé bumerangy a je potřeba počítat s následky. Proto je potřeba prokletí zrušit následujícím způsobem : ruším všechny svoje prokletí, která jsem v tomto nebo v min. životech udělal, a prosím o odstranění následků.
Přivtělené duše nechtějí odejít do Světla, buď chtějí pomáhat blízkým nebo škodit ostatním. Přidružují se na auru člověka nebo zvířete. Na člověka se může přidružit hodně duší současně. Mezi nimi může být hodně negativních duší, ale i pár pozitivních. Dobře se odvádějí pomocí vesmírných energií. lecitelka-marketa.cz/...
Tak zrovna na to "reiki", bych si dala pozor. karolinaloskotova.blog.cz/...
Takže znovu opakuji:
Ve Vesmíru se odvíjí naše schopnosti od stupně našeho uvědomění, od naší vnitřní kvality. - Máme jen to, co je na naší vibrační úrovni a to co je výš nikdy nemůžeme dostat, dokud se k tomu SAMI NEDOPRACUJEME.
Nikdo z lidí NEMŮŽE porušit tento princip. - Když máte uprostřed hrudi kruh a někdo vám tam nacpe čtverec, NEMŮŽE TO NIKDY PASOVAT.
I kdyby jste dostali tisíce zasvěcení zdarma, nikdy z žádného nemůžete mít užitek, protože tato zasvěcení neberou v potaz jednoduché vesmírné principy. A co nepočítá s těmito principy, TO NEFUNGUJE, PROTOŽE TO ONY ROZHODUJÍ O VŠEM, V JEJICH SYSTÉMU ŽIJEME!
Ke schopnostem se sami musíte dobrat, nikdo vám je nemůže dát, jen vy sami!
Ten kdo navštěvuje taková zasvěcení má u mě různá jména a ta rozhodně neobsahují označení,, inteligentní", protože ten kdo není líný myslet, si to umí sám svým mozkem odvodit. A když si to neumí mozkem odvodit, tak na taková zasvěcení nemá vůbec chodit. - Když něčemu nerozumím, tak to nedělám!
Znovu vám to říkám, říkala jsem to i dřív a budu to opakovat třeba tisíckrát, když to bude potřeba:
SCHOPNOSTI SI ZA PENÍZE NEKOUPÍTE, MUSÍTE K NIM SAMI DOZRÁT!
pro pt:
V každém případě je to také názor pro podporu využití vesmírných schopností lidmi, ke kterým se má každý propracovat sám?
Takže v podstatě je reiki jedním z učení, které dokáže některým lidem pomoci, ale i uškodit.Škoda, že se kazí penězi a snahou se stát mistrem...a zbohatnout.
Díky za vysvětlení.Proti uřknutí a prokletí nemám protiargumenty, ale lze vysvětlit i racionálněji pomocí např.psychologie.
V článku jsou pro mně neznámé termíny.Nevím co jsou přivtělené duše, nevěděl jsem, že všichni máme auru.Světlo bude asi termín pro jakési shromaždiště duší? Něco jako nebe nebo očistec?
O uvedených (lidských) energiích jsem přesvědčen, ale využití vesmírné energie lidmi-mistry reiki mám pochybnosti.Domnívám se, že duchy sebou člověk nevodí, jsou spíše pevně vázáni na určité místo?
Nebudu se vyjadřovat k existenci duchů, ale rozhodně si myslím, že nemohou fyzicky zasahovat do materiálního světa. Tedy nemůžou pohladit, nemůžou bouchat, nemůžou štípat. K samovolnému vrznutí dřevěné podlahy, prasknutí ve skříni, posunu oblečení po těle apod. určitě docházelo i dřív, jen jste tomu nekladla žádný význam (a taky ho to téměř nemá). Teď máte vydrážděnou představivost, hned si všeho všímáte a připisujete to nadpřirozeným vlivům. Tak s tím přestaňte, přestaňte si myslet, že to je nevysvětlitelné. Prostě jsou to normální jevy a dále k nim bude docházet. Spadnul gel. Ano, to se klidně může stát ještě mockrát a taky spadne třeba mýdlo. Nebo celý věšák s ručníkem. Ale kdyby byl ten věšák dobře přidělaný, tak by nespadl.
A že někdo někoho někde "pořád cítí"? No, prostě to prostředí asi připomíná staré časy, vypadá, jako dřív. Takže když vejde někdo, kdo je pamatuje, hned se mu vybaví vzpomínky a hlavně dávné pocity.
Co to je termín "zasahovat do vnějšího světa"? Už jen tato diskuze je o tom, že energie (duch) mrtvých do tohoto světa zasahuje.
Ale pravda je, že jsou to normální jevy, zdokumentované přístroji- měřící technika, fotky, videa.A co zvířata, ta cítí asi jen ty mrtvoly?
doplněno 17.09.13 16:18:Tzv. duchové i duchovno je úzce spjato s náboženstvím...a věřící jsou mnohdy inteligentní lidé.
Nezačínal bych si např.s rouháním.
Po tom, co jsem si přečetla všechny reakce na toto téma, tak si myslím, že je dobře, že nevíme, jak to všechno vlastně mezi nebem a zemí je...Myslím si také, že se my zatím žijící lidé nemáme čeho bát,že by nám mrtví mohli a chtěli nějak ubližovat.Mnohem víc se bojím právě těch živých kolem sebe, kteří jsou lstiví, hloupí,závistiví atd.Však to všichni známe, co si živí dokáží během života udělat...
Ano, někteří věří nebo si myslí, že vědí jak to vlastně je s "duchy".Zlí duchové obtěžují nebo vyvádějí z míry.
Některým je jedno jesti takové úkazy jsou, nemají respekt před přírodou a bližními.To by mohli být ti hloupí, závistiví a lstiví. Bohužel u nás je to dáno předchozím režimem a podporováni nynějším.Když chceš něco mít, musíš okrást druhého.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.