Nejste přihlášen/a.
Nedávno jsem dostal E-mail,který mě dostal.Chci se tu s ním podělit.A´t někoho moc nenamíchne!
Krutá pravda o nutnosti tzv. nových autolékárniček.
Protože záchranáře přímo učím, něco bych vám všem rád sdělil. V Česku je cca 4,3 milionů registrovaných automobilů.Takže při ceně řekněme kolem 250 Kč za jednu autolékárnu jde oobchod zhruba za miliardu. Takže evidentně musel mít někdo mohutný zájem. Nicméně si asi sbor zákonodárců jaksi nevšiml, že od loňského roku platí v EU zcela nová závazná pravidla pro neodkladnou resuscitaci. V nich se výslovně nedoporučuje dýchání z úst do úst. Většinou totiž jen zdržuje a má nebezpečné vedlejší efekty. Především většina vdechovaného vzduchu jde do žaludku a chudák postižený se potom dosti často pozvrací s rizikem vdechnutí zvratků. Je totiž takzvaně "předýchán". Neškolený záchrance totiž do postiženého
povětšinou funí jako do nafukovací matrace. To někdy vede až k velmi nebezpečnému otoku mozku postiženého . Proto se umělé dýchání v té či oné formě doporučuje pouze školenýmtýmům záchranářů. Primární je masáž srdce. Tečka. Minimálně první čtyři minuty je vždynejdůležitější masáž - na dýchání raději zapomeňte. Pokud si totiž vezmete resuscitační roušku s ventilem z lékárny, nasadíte si jí moc těsně a zkusíte dýchat, pocítíte minimálně i jako zcela zdraví lidé silný diskomfort. Pokud máte nějaké dechové obtíže, začnete se sám dusit. Přesto je tato hloupost u nás povinná. Nové autolékárny apřiložené návody jdou tedy zcela proti posledním předpisům Evropské resuscitační radya nejsou momentálně ničím jiným, než jen zdrojem velmi dobrého kšeftu a buzerace občanů! Co tedy všechny automobilisty stejně a logicky v dohledné době čeká znovu? Další nové autolékárničky s jiným návodem a obsahem! Což bude samosebou dalším skvělým kšeftem pro příslušné podnikatelské kruhy většinou velmi blízkých některým vlivným zákonodárcům a politikům. A ty občane blbečku jen drž hubu a znovu a znovu plať! Pošlete proto všem a dál i svým zastupitelům.
P.S. Tyto nové předpisy v češtině je možné prosím kdykoliv > zhlédnout
např. na web stránkách
Pražské záchranné služby.
Miloslav Lněnička
Horní Újezd 4
JABRAKA
Ano, obchod je to zajímavý, pokud si motorista jen nedoplní chybějící věci, tedy resuscitační masku, fólii proti prochladnutí, nerezové patnácticentimetrové zaoblené nůžky, leták s návodem postupu při dopravní nehodě. Snad je to všechno. Více zde:
A kdo chce, může starou, mnohdy nekompletní a proexspirovanou, lékárničku poslat do humanitární organizace ADRA. Ta je pošle do Keni. Zbavíme se tak několika tun odpadu který možná někomu pomůže.
takže tady , samozřejmě, nejde o bezpečnost a kvalitní první pomoc v Čechách, ale o humanitární pomoc do Keni. pak je to v pořádku.
otázka je na kolik Kč to doplnění vyjde.
No, s tou Keňou je to taky zajímavý. U nás na sběrném místě paní ,,sběratelka´´ hystericky vřeštěla na lidi co přinesli lékárničky přede mnou, proč nosí celé lékárny, oni že vybírají jen rukavice a obvazy. Tedy typicky český přístup - za dobrotu dostali vydržkováno. Tak jsem se otočil na patě, starou lékárnu hodil do kufru k vercajku. Ono se člověk občas někde odře a na to stará lékárna stačí. Jen jsem si tam přihodil pár leukoplastí
ANO, je to tak. doba se změnila a dostupnost kvalitní odborné první pomoci je mnohem lepší než před lety. o tomhle byla, nedávno, reportáž v jedné soukromé TV. jen masáž srdce, tak dlouho, dokud si postiženého nepřebere lékař. dojezdová doba je do 10 - 15 minut a na to prý má tělo při masáži srdce kyslíku dost...
BYZNYS JE BYZNYS.
Nedávno se o tom psalo přes tři strany ve světě motorů. I podle právníků je to blbost, navíc chybějící lékárnička z hlediska takto nastvených zákonů není přestupkem proti bezpečnosti provozu a policista nemá oprávnění za chybějící lékárničku pokutovat, poněvadž jsou díry v samotných zákonech. Je to jen byznys pro kamarádíčky za jednu miliardu a další půl miliardy do náklaďáků. Přitom povinnost lékárniček není ve všech státech unie.
Ještě by mohli vymyslet lékárničku pro pěší, jako povinnou výbavu kabely. Zrovna včera by se mi hodil na pána s rozbitou hlavou obvaz.
No... kolikrát když po ránu, ještě skoro potmě míjíme na hlavní silnici děcka jdoucí na autobus do školy, tmavě oblečené, tak věřte, že bych jim ty vesty oblíkla.
Těm co neotočí ani hlavu a zrovna vstoupí do přechodu bych místo vesty dal brnění s airbagem, aby nepoškodili lak.
doplněno 24.01.11 18:54:Jinak armáda nakupovala lékárničky za ceny od 900-1300Kč. Dobrý tunel, ne? V konečném součtu každý motorista zaplatí lékárničku dvakrát, nemotorista jednou
stírečku Fakt, to jsem tedy prohloupil, páč já jich koupil něco přes 330 kusu po 150 Kč. Mohl jsem je prodat na ministerstvo...
jo neměl jsem informace.
Policicie měla taky množstevní slevu a nakupovala za sto pade, u nás v obi byly za sto šede, já koupil jen balíček za 220, kvůli velikosti.
Na ministerstvo byste prodat nemohl, poněvadž žádné výběrové řízení neproběhlo, firmu dohodil kamarád kamaráda a ten to řešil přes dalšího kamaráda, vlci se nažrali a koza zůstala celá, tak jako vše v našem státě. Jenže i ta koza už zdechává, nebudou důchody, nejsou přídavky, není mateřská, není na léky atd. ale už dvacet let se mluví o reformách.
Jardo, jako zkušený ščlověk víš, že řeči se vedou voda teče, jednou nás učí to, pak zase ono,,,, to je vývoj.
Tento předpis se schvaloval v roce 2009, novelizoval v roce 2010 (zkraje roku) To že je v lékarně něco navíc nevadí. Mnoho řidičů napsalo po různých webech, že by nevěděli jak pomoci, báli se nísledků a spostu dalších výmluv. Takže dýchání bych neřešil tak překotně.
Cena a výdělek pro koho?
Že by výrobci udělali kartelovou dohodu o výrobě lékárniček s dovozci zdravotního materiálu ze zahraničí a velkoprodejci lékaren...
ale každý si můžeme myslet a psát co chceme. Jelikož jsem v roce 201 v létě (květen) mluvil s mnoha výrobci, plniči krabiček, překupníky lékáren atd. tak dobře vím jakou mají obchody (koupí jich desetitisíce) nákupku a když zde někdo uvede cenu 250 Kč za prodej... tak tuším že nejvíce si mastí kapsu obchodník.
Lékarna je povinná výbava vozidla dle vyhlášky...
Jako když nemáte náhradní žárovku, kolo atd...
Bacha, nůžky nemusí mít 15cm! to je ze starého předpisu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.