Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydliště a úřad práce

Od: elzaazle* odpovědí: 4 změna:

Prosím víte někdo, jak je to se zaregistrováním na úřadě práce? Bydlím v okolí Kyjova, takže úřad na kterém bych se měla registrovat je úřad práce v Kyjově, ale mám možnost bydlet poblíž Brna, takže budu potřebovat práci někde v okolí Brna. Můžu se registrovat i na úřadě v Kyjově ikdyž bych řekla, že chci pracovat poblíž Brna? Zatím v Brně ještě nebydlím, ale příští týden musím na úřad práce a nevím jak to mám udělat, jeslti můžu i na ten do Kyjova, když vím, že do dvou měsíců budu bydlet v Brně.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

0x

Dcera řešila stejný problém a je to tak, že úřad práce máte podle trvalého bydliště, takže dcera se jezdila hlásit tam , kde měla trv.bydliště.

elzaazle*
hodnocení

A nevíte, jestli se můžu hlásit na úřadě v Kyjově a chtít práci v okolí Brna?..Kyjov je od Brna tak 60 km. Nevím vůbec, do jaké vzdálenosti úřady práce hledají práci, jestli to po nich vůbec můžu chtít, aby mi hledali práci někde v Brně..zřejmě si ji najdu asi sama, ale i tak se mě budou ptát, kde bych tu práci chtěla a budou asi čekat,že řeknu poblíž Kyjova, ale to já právě nechci.

pt®
hodnocení

0x

"elzaazle", půjdete do evidence svého ÚP podle trvalého bydliště, odkud budete dostávat i případnou podporu v nezaměstnanosti. Ale sdělíte své zprostředkovatelce, že nyní budete bydlet poblíž Brna, ale trvalé bydliště měnit nebudete a že byste chodila na ÚP na pozvání tam. Ona Vám okopíruje potřebné doklady a s těmi půjdete již na ÚP, kam budete patřit podle bydlení blízko Brna. Tam zprostředkovatelku požádáte, aby Vás zvala na návštěvy, popřípadě dávala doporučenku na volné místo a dáte ji všechny okopírované doklady, které jste dostala v místě trv. bydliště. Vaše zprostředkovatelka z trvalého bydliště by se eventuelně mohla ještě telefonicky s novou zprost. spojit a potvrdit, že o tom ví. Pak již budete docházet na ÚP v okolí Brna, kam budete pod ÚP spadat. Vypadá to komplikovaně, když to píšu, ale dějí se takové případy a takto se řeší. - pt

doplněno 30.08.13 20:15:

V každém případě je na Vás hledat si zaměstnání, pokud si ho nenajdete a ÚP bude mít pro Vás vhodné místo, nesmíte ho odmítnout. Takže choďte na pohovory, a místo si hledejte, kde je Vám libo.

elzaazle*
hodnocení

Děkuju moc, teď je mně to snad jasné:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]