Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je tolik beznaděje v dnešní mládeži?

Od: culdabulda1* odpovědí: 27 změna:

Ahoj

- brouzdám zde otázkami - a docela mne zaráží množství mladých lidí, kteří se potýkají s psychickými problémy, pocity beznaděje, méněcennosti, zbytečnosti - a dokonce chtějí radu, jak se zabít. Patrně je to blbej fór - ale - co když ne?!

- uniklo mi v mládí (60.tá léta) něco, anebo to je dnes jinak? - a přitom je zde mnoho starších rádců, kteří "srší optimismem".

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Uniklo Vam to, ze v 60.letech nebyl internet...

randa
hodnocení

0x

Dnes je to jen víc na očích. Ve Vaší době jste si mohl pobrečet tak maximálně v kruhu přátel, v 90. letech poslat dotaz do Bravíčka, dnes díky internetu prakticky komukoliv a ihned.

zvidavajanca*
A v Bravicku vam oni neodpovedeli ;)
Vemte si dnesni zivot:
-internet (a z nej toho dost vychazi)
-dlouha studia -> nepracuji, nemaji penize -> zadna praxe -> nemaji praci
-nesplnene sny
-mamahotel
-spojeni s kymkoliv a kdekoliv (opet internet a mobily)

hodnocení

0x

Jací rodiče, taková mládež. Já v očích svých dětí žádnou beznaděj nevidím :D

Jak si rekl, jaci rodice, takove deti.

Tedy to, ze Ty zadnou beznadej v ocich tvych deti nevidis, jeste neznamena, ze by ji tam nevidel nekdo jiny.

Tim nerikam, ze ji tam maji.

jh11

...starší srší optimismem..

Jethro japa ty to děláš?

3sv www na krku,

preference pravice v háji

mladí konzervativci chtěj mladý :(

joudic*

nerad beru iluze, ale rodic je ten posledni, komu dite sveri svou beznadej ;)

doplněno 29.08.13 18:51:

asi mate jeste mlady deti :)

doplněno 29.08.13 19:00:

respektive hlavnim znakem dospelosti/spivani je to, ze si clovek sve problemy resi sam :)

Ano, bohužel jsou i takoví rodiče.

joudic*
hodnocení

0x

jestli to nebude tim (to je muj pripad) ze 9 mesicu jen prezivam a cekam, abych pak 3 mesice zil plnohodnotnym zivotem, zivot mi proteka mezi prsty ve tme a mrazu, zavreny v 90m2, jsem vezen podnebi, ve kterem jsem se narodil... nevim, co tady jeste delam, nebo vim, platim hypoteku :D kazdopadne moje prace nema vazbu na misto na svete, staci mi internet, tak co tady kurva jeste delam, vlastne vim, platim hypoteku a staram se at to tu nezchatra :D a mam tu kamose :)

punker*
hodnocení

0x

protože život stojí zahovno :)

martinaa*
hodnocení

0x

Dřív mladí museli makat, starat se o hospodářství, rodiče se ve stáří neodsunuli do čekárny na smrt, ale dožili na výminku. Jasně, že si mladí i tak užívali, ale měli před sebou poměrně jasný cíl - vyučit se, vystudovat, práce, rodina. Ve škole se museli učit, měli zodpovědnost.

Dnes nemusejí dělat nic, ve škole a leckdy ani doma, jen se poflakují od televize k počítači, vyhulují trávu a ze všeho nejvíc řeší, jací jsou chudáci. Rodiče, uštvaní honbou za tím, aby aspoň slušně uživili rodinu, na ně buď opravdu nemají čas, nebo se s děckem zkrátka nechtějí otravovat. Jen ať pěkně a tiše sedí u komplu a hlavně dá pokoj. Žádné starosti, žádná zodpovědnost, žádné cíle.

iz*
hodnocení

0x

Neuniklo. Na 60. léta se vzpomíná dodnes, hlavně druhá polovina na mne dýchla určitou svobodou.

Ne každý se sice dostal na vybranou školu, ale existenční obavy jsme neměli ...

Dneska vidím dost beznaděje u mladých absolventů, kterým se několik měsíců (u některých i let) nedaří najít práci.

doplněno 02.09.13 01:06:

Axusi, vzpomenete si, co 21. srpnu 1968 předcházelo?

joudic*

umi-li clovek neco, vytvori si svou praci sam, ve svem oboru a nebo uplne jinem... otazka je jak to napasovat na humanitni VS, ktere tak rad ted kazdy studuje :) a je to k nicemu :)

Firma, ve které pracuju, zase naopak na uvolněné místo hledala téměř dva měsíce mladého absolventa *cteni*

Druha polovina 60. let skutecne dychala svobodu, zvlaste pak po roce 68.

Co myslite? Kolik lidi melo 21. srpna 68 v ocich beznadej?

punker*
hodnocení

0x

Ono ne vždy jde o práci že? já su například v práci spokojenej,ale rodina mi de dost na nervy a podobný věci

joudic*

se odstehuj ;) spravny punker vypadne od rodicu s 18tyma narozeninama :D

punker*

jo,ale pod most se mi nechce a na bydlení ještě nemám peníze :-/

bezdak

Tak buď šťastný, že bydlíš za pár šupů a hle´d se té nenáviděné rodině náležitě revanšovat.

(Culdabulda: že by tohle byla ta beznaděj? ;) )

martin1965*
hodnocení

0x

Podle mě je to otázka rodiny (neřekl někdo, že rodina je základ státu?). Někde to funguje, někde méně. A proto bysme se měli všichni hlavně snažit, vykašlat se na naše osobní problémy a bolístky a hrát pro tým - tím myslím hlavně rodinu, ale i ostatní společenství. Vnímat ty nejbližší, ale také jím dokázat na rovinu říci, co mi vadí. Učím se to celý život.

olaf71*
hodnocení

0x

já vidím v mládeži více beznaděje, než ona mládež sama

hodnocení

0x

Já si myslím, že je mnohem a mnohem více děcek, která jsou ráda na světě. To, že se pár nevyrovnaných, složitých a obtížných zviditelní, to nic neznamená. Mohou být s psychickými problémy, ale mohou to být vypočítaví manipulátoři, pro které je snadnější nechat se nosit, než jít. Čím krásněji a přesvědčivěji pláčou, tím více je lidí, kteří se snaží jim pomoci. Ale oni mnohdy chtějí jen takovou pomoc, která se hodí jim. Např. bezdomovec nechce chleba nebo jízdenku, chce pití. Civilizace je tak daleko, že přestává dělat rozdíly mezi opravdovým chudákem a vypočítavým lenochem. Např. kolik lidí s "tulení nemocí" (obě ruce levé) bere sociální dávky *ee* Marcelko, jste tady už dost dlouho, abyste poznala, kolik lidí je opravdu v úzkých, kolik lidí se do úzkých dostalo svou nezodpovědností a hloupostí a kolik lidí doopravdy potřebuje pomoc. Kolik lidí má pocit bezmocnosti, beznaděje, méněcennosti. U pc, s plným břichem a plnou ledničkou, střechou nad hlavou a nudou. Protože je jim líno zvednout zadek od pc. Těch, kteří mají opravdové problémy, je minimum. Ti se většinou nezviditelňují, neumějí plakat krásně. O těch svět neví. *hej* Si myslím já.

pt®
hodnocení

0x

"culdo", když vynecháme mládež a podíváme se na dospělé, co říkáš, že je to to samé v bleděmodrém. proč asi, Vem to tak, když se má někdo dobře, nic mu neschází, nějak to do světa tolik netroubí, jako ten, kdo má problém. a chce se ho zbavit, tak píše do časopisů, na internet na FB a hledá odpověď. Je jedno jestli jsou to mladí nebo dospěláci, či staří. Jen je to horší víc vidět, ptotože se o tom mluví.Možná by měla být rubrika:"V čem se mi daří, co jsem dokázal atd." Tak, co, "Culdo", už to vidíš jinak? Ahoj. - pt

claire*

Svatá pravda! Tazatelé tady na poradně nepředstavují vzorek průměrné populace, obrací se sem s problémy, se špatnou náladou, s prosbou o politování, ale málokdy tady narazíte na nějaké téma, kde si někdo pochvaluje, jak se mu něco povedlo nebo jak se má dobře. Proč? Protože takový člověk nemá potřebu dát hned všem vědět, jak se má skvěle. A je to škoda - jak píše pt, chtělo by to rubriku o pozitivních věcech ;)

Takže, culdo, jestli Vás to aspoň trochu uklidní, já se mám dobře, nepociťuji žádnou beznaděj, snažím se být optimistka, umím se upřímně radovat z maličkostí a těšit se na maličkosti. Kdybych jó chtěla, tak si taky můžu na fůru věcí stěžovat. Ale já nechci. Za měsíc mi začíná poslední rok školy, brigáda... a pak? Já nevím, možná do světa, možná hned do práce, možná budu stabilní práci nějakou dobu hledat a dočasně brigádničit na kase, ale já se na to všechno těším! Přinese mi to nové zážitky, zkušenosti, poznání a já stojím o každý z těch zážitků a zkušeností! :) A dneska mám velkou radost z toho, že kamarádka slaví narozeniny a chystáme krásný večírek *pivo*

pt®

"claire", přeji příjemně prožitý večer *vtip* a hodně zábavy. - pt

claire*

Pt: Děkuju :) Jdu se pomalu chystat a pak šup do vinotéky pro rulandské šedé :) Doufám, že i Vy prožijete pěkný večer - jak se říká, příležitosti k oslavám se musí vytvářet, jistě také přijdete na něco, co stojí za přípitek ;)

Pěkný večer přeji všem lidem dobré vůle! :) :)

culdabulda1*
hodnocení

Ahoj - děkuju všem za odpovědi - zvláště za odpovědi optimistické.!

- jsem moc ráda, že jsem se mýlilila - jen mne to tak napadlo při čtení pesimistických otázek - až z toho na mne padly také "chmury". Přeju všem hodně úspěchů. Zdravím. Marcela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]