Nejste přihlášen/a.
Pořádně zabalit telefon uvnitř krabice do několika vrstev bublinek, upevnit tak, aby se ani nehnul. Krabici nějakou erární, ne viditelně novou s velkým obrázkem telefonu. Pořádně přelepit, aby se do krabice jen tak někdo nedostal.
Pošlete doporučeně (nikdy ne obyčejně!), takže na poště vyplníte podací lístek - mají ho u každé přepážky. Dobré by také bylo balík pojistit - je to za příplatek, ale kdyby se s ním něco stalo, pošta Vám vyplatí "odškodné".
Můžete také balíček připlatit jako "křehký". Z mých zkušeností to ale pro poštu moc neznamená, takže raději velmi důkladně balím.
doplněno 28.08.13 22:32: Uska, doporučeně jsem posílala křehké letos někdy kolem dubna, tak nevím .
A ať Vás nenapadne poslat telefon dříve, než budete mít na účtě peníze!
Mám za to, že doporučený balíček nemůžete pojistit více jak na 500,- ( ta pětistovka je v ceně poštovného) a také nejde si připlatit za "křehké". Musíte poslat balík do ruky nebo na poštu.
doplněno 29.08.13 09:10:hope - minulý týden jsem chtěla poslat balíček doporučeně s cenou 1100,- Kč a údajně to NEJDE . Odešel jako balík do ruky.
Ne, těch 500 je základní pojistné v ceně doporučeného balíku, vždy si lze připlatit...
P.S.: A myslím, že ten základ zvýšili na necelých 600...
Zabalit, nejlépe do bublinkové fólie a pak do kartónové krabice (dá se koupit na poště, nebo ji máte doma od čehokoli podobného rozměru). Krabici dobře zalepit, aby případné vniknutí do balíku během přepravy bylo znatelné na první pohled. Napsat na balíček adresáta i odesílatele. Na poště pak vyplnit podací lístek. Pozor, cena zásilky by měla být vyšší než faktická cena telefonu!
Další informace můžete vyhledat na cpost.cz nebo Vám na poště při podání balíčku rádi poradí!
Vím že se na to neptáte, ale já bych to předem neposílal. Proč on předem nezaplatí když to chce? Pak mu to přijde a on zjistí že je menší než si představoval, že má tady škrábanec, že je černější než jste tvrdil atd... a taky bude zrovna třeba do výplaty daleko. Nakonec po vás ještě bude chtít peníze na poštovné aby vám ho mohl zaslat zpět. To v tom lepším případě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.