Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit komárům, muchničkám atd.?

Od: bucatka odpovědí: 5 změna:

Po víkendové procházce lesem mám mnoho štípanců od komárů, letos navíc, hlavně na nohách, drobné červené velmi svědivé tečky. Vím, že jsem na to citlivá, proto užívám v sezóně vitamín B, vždy se důkladně před i v průběhu pobytu venku postříkám postřikem dle návodu. Navíc jsem si letos udělala ten roztok hřebíčku a francovky. Nic na mě nefunguje, na noc jsem vzala Dithiaden, ale stejně jsem nespala, jak to svědilo a pálilo. Neumím si představit žít v oblasti, kde je komárů mnoho a docela by mě zajímalo, jak to dělají lidé v těchto oblastech. Na okna samozřejmě dáváme síťky. Za případné odpovědivšem předem velice děkuji!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Me vzdy fungoval Fenistil.

bucatka
hodnocení

Na Fenistil jsem zapomněla. Ten na chvilku ochladí, ale problém nevyřeší. Díky za odpověď.

martinaa*
hodnocení

0x

Zkuste citronovou esenci, komáři ji prý nesnášejí. Napustit třeba na noc vatu a dát do okna, na vycházky se s ní potřít.

hodnocení

0x

Komáři mě přímo milují. Nevím proč. Jdeme třeba s manželem, on nic a já se v jednom kuse oplácávám, drbu a nadávám. A tak jsem přišla na to, že můj manžel je nechutný. Tedy aspoň pro komáry. Jinak - doma používám v ložnici elektrický strojek s destičkami. Když to nepomáhá, tak plácačku. Ale manžel huláká, že ty fleky tedy on malovat nebude! Na talířek do místnosti dát silnější plátek citrónu a do něj zapíchat koření hřebíčky. Měnit každé 2 dny. Pomáhá to. Sebe potírám touto voňavou směsí: Koupím francovku, trochu odliju, aby bylo místo a dám tam vyluhovat asi 20-25 hřebíčků. Občas protřepu. Asi po 14 dnech má obsah barvu rumu a já se mohu namazat. Tedy natřít. Opravdu pak na mě komáři nejdou. A vydrží to, dokud se sklenička nevypotřebuje. Pak si včas naložím další. Jaga.

Na fleky kašlu. Tuhle jsem u babičky na stropě rozmáznul komára kterej mě vysával celou noc (taky byl jak balón). Vzal jsem ho mopem a ještě rozmáznul, takže má babička na stropě v ložnici krásný asi 5 cm dlouhý hnědý flek. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]