Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnátka - jaká budu mít?

Od: blobinaaa* odpovědí: 8 změna:

Ahojky lidi budu mít rovnátka ale jak poznám jestli na pevno nebo vyndavací? zubařka mi neodpovídala.A bolí to?Moy to potřebuju díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Poznate to tak, ze ty napevno nejdou vyndat...

blobinaaa*
hodnocení

já vím že nejdou vyndat ale jak to poznám že nebo např u vyndavacích nemáš tolik křivý zuby a tak :/ je mi 11

praivo*
hodnocení

0x

Co dostaneš,to nikdo neví. Já jsem měl radši pevná, protože se s nimi dá normálně mluvit a jíst, což s vyndavacími moc dobře nejde.

Ze začátku tě z toho tlaku budou trochu bolet zuby, ale to nejpozději po několika dnech přestane.

malina*
hodnocení

0x

Mě to řekli hned, jak se o rovnátkách začalo mluvit.. jestli ti dělali otisky zubů, tak už by jsi to měla vědět. :)á měla sundavací, nosila jsem je hrozně ráda :D původně měli být jen na noc, ale nosila jsem je skoro pořád. Pak mi je rozkousal pes *plac* tak už jsem si pro další nešla :)

blobinaaa*
hodnocení

A bolí ty gumičky? ten tlak bolí hodně? *mala*

praivo*

Jak už jsem psal, není to tak hrozné a jenom prvních pár dní. Za měsíc už ani nebudeš vědět, že je máš.

Samotné gumičky nedělají vůbec nic, slouží jen připevnění drátku (který slouží jako jakási šablona pro rovnání zubů a postupem času se několikrát vymění za jiný) k zámkům na zubech.

Nejspíš si i budeš moct vybrat jejich barvu (nebo klidně i víc barev najednou) :)

martinaa*
hodnocení

0x

Sundávácí jsou v porovnání s rovnátky napevno slabší, zuby se mohou rovnat déle, výsledek nemusí být takový, jako s pevnými, a navíc nasazovací rovnátka aby člověk pořád něke hledal, nejlépe poránu, když v noci vypadnou z pusy.

Já měla dva roky napevno a zuby mám srovnané krásně, po utažení ne gumiček, ale drátků (gumičky jsou většinou na ozdobu), to bolí vždy tak dva dny, než si zuby zvyknou na novou polohu, a je dost nepříjemné v těchto dvou dnech kousat do tvrdších potravin.

Ale je to pohoda a dneska jsou rovnátka super módní doplněk.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Nemrač se a buď ráda, že budeš moct mít pěkné rovné zuby. Není to zrovna levné (mě to vyšlo na 22 000,-), takže si toho važ.

Sice to trochu bolí a občas to není úplně příjemné, ale to přežiješ.

Za pěkné zuby přece stojí, nebo ne? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]