Nejste přihlášen/a.
Dobry den, jsem na konci tretiho rocniku osmileteho gymnazia, kam jsem vubec nechtel jit, ba dokonce jsem o tom ani nevedel, ze jdu na gympl. Rodice me sem "soupli" bez jedine otazky, zda na gympl vubec chci jit. Vzdycky me to lakalo na hotelovou skolu, ale to jim bylo jedno. Moje znamky jsou posledni roky otresne. Loni jsem mel nedostatecnou z chemie, ale bylo to v prvnim pololeti (nastesti), takze jsem v pohode mohl pokracovat dal. Ale ted... Ted uz mi hrozi bajle i neklasifikace na konci sk. roku. Tohle uceni na gymplu me vubec nebavi, nenaplnuje a hlavne mi nejde. Sednu si k uceni na jeden test treba na 3 hodiny, ale z pisemky pak stejne dostanu za 4, tak uz nevim, co mam delat.
spousta z vas mi tu urcite poradi neco jako, at zatnu zuby a ten posledni rok jeste dodelam (pokud se tedy do nej dostanu), ale vazne to tu uz nedavam. Napadlo me treba prejit na jiny gympl. Mam rad veci, kde nejsem zvyklej, kde to neni okoukany, tak nevim, no
predem dekuji za rady
zdravím, tohle asi nebude to co chcete slyšet, ale: tipnul bych si, že pokud byste přešel na jiný gympl / hotelovou školu / kamkoliv, za chvíli byste zjistil, že Vás to nebaví a nejde Vám to ani tam. (ano, je to "podle sebe soudím tebe" ) takže rozhodně bych teď zabral šponu (jak říkával můj otec
), dohrnul nějak tenhle rok a pak si to všechno dobře promyslel (ideálně ve shodě s rodiči)
... jen bych doplnil, to že nad něčím sedíte tři hodiny ještě neznamená, že se to ty tři hodiny učíte. co kdyby Vám rodiče sehnali někoho na doučování, ideálně nějakou sympatickou vysokoškolačku před kterou byste se cítil trapně kduybyste propadnul, to by vás třeba namotivovalo :D
Nevykládej nám tady, že jsi nevěděl, že jdeš na gympl. Pokud ses naučil číst, mohl sis přečíst přihlášku, co tam stojí napsáno. Navíc na 8leté gymnásium se dělají přijímačky už v 5. třídě. To jsi nevěděl, že jdeš k přijímačkám na gympl? Na jiné školy se z 5. třídy přijímačky nedělají. Takže bu´´d nám tady kecáš, nebo jsi velký prosťáček.
Nevím, jestli to jde, ale dodělej i 4. ročník a budeš jakoby z devítky. Pak snad můžeš jít na střední školu podle svého srdce.
Byl jsi hloupý. Proč jsi s rodiči nepromluvil už v té pětce? Vím, že to někdy nejde, ale...Vnuka taky rodiče lámali na 8letý gympl. On má ale v hlavě železniční průmku. Už odmala. Tak se se 2 kamarády, kteří také byli rodiči nuceni, domluvili a prostě ani jeden z nich neudělal přijímačky. I když by je udělali. Nechtěli. Rodiče byli smutní, kluk si výskal. Letos končí osmičku a za rok bude dělat přijímačky do své vysněné železniční. Tam je určitě zvládne.Tak ať taky děláš, co by se Ti líbilo. Ovšem s lepšími výsledky, než dosud. Jaga.
Pokud přejdeš na jiný gympl, bude to to samé v bleděmodrém. Když Tě ta škola prostě nebaví, co čekáš od jiného gymplu?
A že to máš rád tam, kde nejsi zvyklý a kde to nemáš okoukané? Okoukáš se časem všude. To by znamenalo každý měsíc přestup na jinou školu. Svatá prostoto, to Tě tedy napadají věci!
Ja chtěl taky puvodně na informatiku, ale neudělal jsem přimačky na poprve(i když by mě na odvolani přijali), tak jsem šel na strojni a to ne kvuli sobě, ale kvuli rodičum, prvně jsem si řikal, že jsem udělal chybu, protože jak jsem dělal přimačky, tak jsem už něco sved v programovani a ti "hlupaci" co se tam dostali uměli jenom hrat hry.
Ale jak si tak řikam udělal jsem dobře (snad), informatiku je habaděj, ale strojnich lidi je méně.
Tim jsem chtěl řict, že někdy je dobre si poradit od ostatnich, jeslti udělaš gympl, tak se s přijimačkama dostaneš skoro všude na VŠ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.