Vatovec alias pýchavka obrovská

Od: Datum: 25.08.13 22:37 odpovědí: 5 změna: 26.08.13 10:02

Asi po 5 letech mám pýchavku, dnes mi jí dal jeden známý, který je našel. Zítra mám za úkol usmažit řízečky, proto bych prosil, zda má někdo nějaký extra dobrý recept, vyjma již osvědčených klasických , že bych mohl zkusit pár variant. Vím, že se odloupne slupka, používá se klasický trojobal, děkuji za případné tipy.



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.08.13 03:39
avatar

my delali trojuhelnicky velikosti jak se kraji dort (je to nadychane) trojobal, a jen jako pochutinu s chlebem tatarka apod naka zeleninka jako obloha, dobrota tato houba

Od: ron*
Datum: 26.08.13 09:06

V trojobale - klasika, nikoho nezklame. Ale dělala jsem i pýchavku jen krátce podušenou na másle, s trochou kmínu a soli či grilovacího koření. Jen s pečivem.

Datum: 26.08.13 09:39
avatar

tohle samozřejmě není odpověď na otázku, vatovec navíc jistě moc pevný nebude, ale zaujal mě kdysi ten název, tak jsem to teď našel a posílám (sám jsem to nikdy nedělal)
(i když, já bych to z kusu té velepýchavky třeba zkusil - smažit - to je tak na 5 hodin, ne?, a docela by mě zajímala chuť - pýchavky jsou sice moc hezký, ale chuť (aspoň ty malý) nic moc, ta cibule by tomu mohla prospět...; každopádně to nevypadá na moc náročný recept...)

Použité suroviny receptu Smotlachův houbový ovar:
500 g hříbky /pevnější/ | sůl | cibule | hořčice | chléb
Postup přípravy receptu Smotlachův houbový ovar:
Houby nakrájíme na větší kousky, nebo je necháme celé. Vhodíme je do osolené vroucí vody a necháme 10-20 min. vařit. Do vody přidáme cibuli. Pak houby scedíme. Napichujeme na párátka a jíme s chlebem. Namáčíme do hořčice.

(P.S. pýchavky se loupou?)

Od: fribble*
Datum: 26.08.13 09:40

U ná mají všichni rádi "minutky" - 1 cm plátky osolit, drcený kmín, vyválet v Solamylu kvůli kůrčičce a šup na pánev (nejlépe na sádlo).

Datum: 26.08.13 10:02

Teda Sanyo. Ty jsi ale provokatér *fn*. Jen kouknu a už se mi sbíhají sliny...

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.