Točení piva do keramického půllitru

Od: Datum: 25.08.13 20:56 odpovědí: 4 změna: 26.08.13 17:03
avatar

Zdravím,

jak se má správně točit pivo do keramického půllitru? Jak hostinský pozná, že už má správnou míru? Nikdy jsem tomu nerozuměl, tak prosím o vysvětlení.

Díky P


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.08.13 21:53
avatar

Podle váhy, oka, času, nějak přesne to poznat nejde :)

Datum: 26.08.13 10:30
avatar

Podle zkušeností, odhadu. Stojí - li za pípou již delší dobu, tedy v délce pracovních poměrů, tak ví přesně, jak má dlouho naraženo, kolik vytočeno, ke konci a na začátku pivo pění trochu jinak, jak jde chlazení, tudíž ví, jak pivo pění. Celý den čepuje většinou do skleněných sklenic, půllitrů, tak asi ví, na kolik udělá pivo do keramiky. Dá se udělat i na jedno natočení. Na hladinku, na šnit apod. Ve většině zařízení se točí do skla a do keramiky se mnohde čepuje štamgastovi. A jestli tam je nebo není přesná míra jako pro čojku, tak to nikdo neřeší. Já jsem točila pivo jako 14ti letá a dá se to velmi dobře naučit. Stačí trocha cviku a zkušeností. Existují i soutěže výčepních v točení piva. A nejen v republice, ale i po světě. Klání se účastní a nezřídka i vyhrávají ženy.

Od: lujs®
Datum: 26.08.13 11:05
avatar

Pohanko *palec*

Datum: 26.08.13 17:03
avatar

*pivo*

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.