Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PayPal - bezpečnost

Od: ilona5 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych si založit účet na PayPalu, ale váhám, zda je nakupování přes něj bezpečné. Proč musím zadat své číslo účtu po registraci? Mám strach, že když jim dám číslo účtu, tak ho někdo zneužije.

Jaké máte s PayPalem zkušenosti? Je nějaká možnost, že zneužijí mých údajů?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petan86*
hodnocení

0x

Nevím jaké jsou podmínky ted, ale když jsem si zakládal paypal bylo tam něco v tom smyslu že si mužu dobít paypal učet jen z meho osobního učtu tedy jsem zadal sve číslo učtu. Ovšem pozor je zde možnost používat pay pal jako debetní učet a to funguje tak že něco přez paypal zaplatíte aniž by jsem měl dostatečný zustatek na paypal učtu nasledně si paypal stahne z karty peníze samozřejmě že tam musíte zadat čisla k přistupu na vaši platební kartu. zde muže nastat riziko pokud by někdo cizi ziskal přistup k vašemu pay pal učtu a začal by platit vám by to nasledně stahlo peníze (ted nevím jaký je max limit)

Ve zkratce: zadat čislo učtu - ANO, čislo platební karty - NE!

Aspon já to tak praktikuju, možná se vyjádří někdo zkušenější v tomto ohledu.

Zdar

praktik
hodnocení

0x
Cislo uctu se zneuzit nijak neda. Zkusenost dobra, platil pres PP nekolik let, i platebnimi kartami, bez problemu. pokud se bojite, nezakladejte.
praktik
jeste dodam ze na PP a i jinde mam registrovanych platebnich karet nekolik (napr. Amazon, Skype, x ruznych eshopu), ale jen takove, kde se daji online nastavovat limity, takze i v pripade pokusu o zneuziti k platbe nedojde. Na jedne mam trvale limit povolen asi 100 Kc den pro drobne platby a zatim k neopravnene transakci ci pokusu nedoslo (coz ale nemusi znamenat, ze se tak nikdy nestane, s urcitym rizikem pocitam).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]