Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárek pro vnuka k patnáctinám

Od: jerrysek* odpovědí: 16 změna:

zdravím :)

babička přemýšlí, co dát mýmu bráchovi k patnáctinám. když bylo patnáct sestřence a pak mě, dostaly jsme každá zlatý prstýnek. prostě něco, co nám zůstane na památku. brácha je první kluk z vnoučat, kterýmu bude 15 a tak babička zatím neví co vymyslet. prstýnky nenosí, je sportovní typ, hodně chodí do posilovny a prstýnek by mu překážel. řetízek dostal k minulým narozeninám stříbrný od mamky s přívěškem, takže další řetízek už by taky nenosil...

nemáte někdo nějakou inspiraci? :) můj prstýnek stál asi 2300Kč, tak něco kolem téhle ceny kdyby se našlo :) díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

0x

A co hodinky? *frajer*

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Má-li to být něco od zlata, což takhle zlatou cihličku nebo nějakou zlatou minci apod? Zlato má trvalou hodnotu, on to možná nyní neocení, ale jako památka to není vůbec špatné. Např. na webových stránkách zlate-mince.cz/... jsou k dispozici různé mince v různých hodnotách - tedy i cenové přístupné běžnému občanovi

lidus*
hodnocení

0x

Patrně to má být něco na památku, něco co babičku připomene i když ona tu už nebude, že? Zlatý řetízek s přívěskem tak ten bych rozhodně zvolila já. Mám řetízek od obou babiček, od maminky, od manžela a prostě je střídám. Rovněž dcera má řetízek od nás rodičů k maturitě, k 18, k promoci i od mých sester a obou babiček, od svého manžela za dceru a i ta maličká dostala jako první dárek řetízek s křížkem od prababičky a od babičky s destičkou se jménem. Jsou to hodnotné dárky co i po letech připomenou toho dárce. 2300 je na kvalitní hodinky málo, nějaký telefon nebo NP3 to je za rok šunt, zlato je zlato i za 100 let.

jerrysek*
hodnocení

mobil nebo mp3 rozhodně ne... chce to něco, co vydrží, ne mobil, který za pár let vyhodí. asi nakonec opravdu zvítězí řetízek z bílého zlata. žluté zlato se mu nelíbí stejně jako mě, také mám prstýnek z bílého. ještě uvidíme, třeba nás napadne i něco jiného, ale myslím, že není z mnoha věcí na výběr. díky za rady :)

anett*
hodnocení

0x

Možná by se mu mohlo líbit něco přímo od ní, co by mu ji opravdu připomínalo ;) nebo hold nějaký ten řetízek.

vanilka81*
hodnocení

0x

Můj přítel i jeho brácha dostali každý kovové hodinky a mají je dodnes :) Je to cca 10 let.

Hodinky se dělají i sportovní i elegantní, takže na výběr určitě bude. A za tu cenu sežene i kvalitní :)

radus*
hodnocení

0x

Když jsi zmiňovala tu posilovnu , co tak kdyby mu babička dala poukaz do posilovny? :) A něco co by mu zůstalo an památku k tomu nějaký řetízek,hrníček,tričko či polštář s její fotkou ;)

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Při čtení téhle otázky mě napadlo, jaký je rozdíl mezi dnešními patnáctiletými a námi v jejich věku. Já jsem v té době dostal od strýce lovecký nůž v koženém pouzdře. Byli jsme spolu něco kupovat v železářství a já si tam nůž dlouho prohlížel. Strýc si toho všiml a zeptal se, jestli bych takový chtěl. Když jsem řekl, že ano, ale že je moc drahý, prostě šel a koupil mi ho. Neměl jsem ani narozeniny, prostě mi chtěl udělat radost. Ten nůž mám dodnes a byl se mnou na čundrech po celé republice. Je stále OK, jen pozdro už jsem musel ušít asi třikrát nové. To byl panečku dárek! Stál tehdy 64 Kčs... Když měl strýc padesátku, přinesl jsem mu nůž ukázat, že ho ještě mám a podaroval jsem ho kvalitním zavírákem...na oplátku :).

karina*

pravdomluvný, máte pravdu, rozdíly jsou obrovské. Ale ta Vaše vzpomínka je moc hezká a dojemná. Sama si vůbec nepamatuji co jsem k 15 dostala, asi nic mimořádného. Ale cca v 5 letech mě byl v Bílé Labuti koupen rodiči z ničeho nic dárek . A ten zážitek z toho neočekávaného překvapení , tu svoji dětskou vděčnost , nevěřícnost, že mě potkalo takové štěstí a tu obrovskou radost si stále umím vybavit. Toho plyšového mědvěda, který i bručel (! ) mám dodnes *smich*.Karina

pravdomluvny*

Myslíš toho, jak bručel, když se mu zmáčklo břicho? :) Kdepak je tomu našemu konec... Taky pěkné!

karina*

jj, béžový, hebounký ,bílé tlapky a čumák, černé oči, červený jazyk. Seděl na skleněném pultě a nechtěla jsem ho dát z náruče. Museli mě pak přemlouvat abych ho vydala, aby se mohl zabalit. Byla mě projevena nedůvěra , že bych ho mohla cestou domů umazat. Tak vlastně nevím, jestli mě ,jako dítěti , tímhle projevem nedůvěry nebyl narušen správný citový rozvoj. Dneska by se to tak asi tak vysvětlovalo. Tenkrát jsem prostě jednoduše musela poslechnout *smich*.Kar.

zajixxx*
hodnocení

0x

Když ho baví to posilování tam mu kupte -> POSILOVACÍ VĚŽ :)

yarda*
hodnocení

0x

Patnáct mi už bylo hodně dávno. Onehdy jsem dostal k narozeninám (patnáctým, pokud se ještě trochu vynásobí:( poukaz na vyhlídkový let ve větroni. Myslím že by to vnuka taky potěšilo.

matinanka
hodnocení

0x

Já kupovala klukovi počáteční písmeno/zlaté jeho jména nebo pokud babička připtlatí *palec*koupila bych na řetízek všechny zlaté písmenka z jeho jména a bude originální

hop®
hodnocení

0x

Ahoj Jerrysku, tahle otázka už se tady chvíli řeší, možná je bráška po narozeninách a možná za chíli začnem řešit jestli mu k osmnáctinám koupit nafukovaci slečnu nebo návštěvu u červené lampičky, a nebo už třeba rovnou připlatit na svatbu. To je kouzlo téhle poradny, že dotaz zůstává a život jde dál.

Každopádně, pokud je dotaz ještě aktuální, bylo by dobré uvést, jestli chceš pro bráchu spíš dárek trvalejšího charakteru, nebo spíš okamžitou radost. A hlavně nevíme, jak je brácha orientovaný (nemyslím teď sexuálně), jestli do muziky, počítačů, historie, blablabla... Určitě ten sport není jediné jeho zaměření...

jerrysek*
hodnocení

Zdravíčko, Hope :) Dotaz je pořád ještě aktuální, patnáctiny má začátkem července, takže zatím je ještě pořád spousta času. Dárek trvalejšího charakteru, jak píšeš, by byl pravděpodobně lepší, aby mu opravdu zůstal jako památka. Já myslím, že můj prstýnek, pokud ho tedy neztratím, což snad ne, střežím ho jako oko v hlavě, mi vydrží až do smrti, nebo ho jednoho krásného dne věnuji třeba své dceři nebo vnučce. Takže spíš bychom si asi představovali něco podobného... A k té orientaci, nejvíc zapálený je do fotbalu no. Muziku má rád stějně jako většina lidí, ale na nic nehraje, takže mě taky nenapadá co s tím spojeného by se dalo koupit. Poslouchá hlavně rock. O počítače se docela zajímá, ale taky nic převratného, že by neustále sledoval co je nového apod., kutil z něj taky nebude, a technické věci ho také až tak nezajímají... Víc mě teď nenapadá.

Vyhlídkový let, jak psal Yarda, by také nebyl úplně špatný nápad, ač ne trvalejšího charakteru, ale ten už jsme absolvovali, když bylo patnáct mě, brácha dokonce chvíli řídil letadlo, takže to by nebylo nic moc nového. A posilovací věž, jak psal/a zajixxx, se mi jako nápad také docela líbila, sice bychom se nevešli do tak nízké ceny, ale především bychom ji neměli kam dát, jelikož bydlíme v bytě. Jedině by se musel vyklidit sklep, ale tam je zase zima, takže to asi taky nebude úplně ono...

Tak snad nás ještě něco napadne :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]