Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jsem tu registrován ale z bezpečnostních důvodů ze sebe dělám nepřihlášeného a chci se zeptat, jaký je váš názor na následující problematiku:
U nás na jižní Moravě řádí pedofil, nejméně ve dvanácti případech lákal holky do auta (včera o tom dokonce byla reportáž v televizních novinách).
U školy hlídkují policisté, město obchází strach...
Ten úchyl se dokonce do auta snažil nalákat trojici holek z kvinty, a těm je 15-16!
Já byl docela v klidu až do dneška, kdy jsem zjistil že jde i po klucích.
Teď se bojím jít na trénink protože to je dost daleko (vzdálenost je v řádu kilometrů) sice budu mít raketu a neměl bych problém ho praštit mezi oči, ale on může být i ozbrojený...
Co si o tom myslíte?
Já si myslím, že se není třeba tak strašně bát, když se dodržují určitá pravidla. Nechodit sám bočními a osmělými cestami. Jestli se ti někdo nelíbí, zapomeň na slušné a zdvořilé vychování a začni řvát. Myslím si, že tam je veliký problém. Slušnému dítěti ani nenapadne pyskovat a hulákat a bránit se. Jedná zdvořile tak, jak ho to rodiče a škola učili. Je potřeba razantního vystupování a nebát se a nedat se.
Asi ani nemá cenu říkat, že se nemáš ulakomit na cokoli zajímavého. To je samozřejmé.
A být nedůvěřivý. Je to strašná doba. Ale vlastně vždycky byla. Já jsem kdysi jako dítě vzala chlapa přes hlavu houslemi. Takže tito úchyláci byli, jsou a budou. Je to smutný příběh.
Souhlasila bych s "babkazov" S tím tréninkem , asi se ho neúčastníš sám , ale i nějací tvoji kamarádi, takže na trénink můžete jít spolu
A když sám , tak se vyhýbat opuštěným ulicím a neosvětleným místům. Pokud bys zahlédl někoho podezřelého ,doporučovala bych již výše zmíněné volání o pomoc, v případě že to bude v obydlené části bych se nevyhýbala ani vchodu na cizí pozemek,ať už z důvodu aby to vypadalo jako že tam bydlíš a nebo tam také můžeš zazvonit na zvonku u dveří a věřím tomu,že Ti pomůžou
A v každém případě mít u sebe stále mobil
Navíc , proč se bát proto , že se vyskytl v okolí? Vždyť v ČR jsou pořád,klidně bych se vsadila že nějaký/nějací byl/byli v Tvém okolí i dřív, jen teď o tom někdo napsal článek na internet a všichni z toho mají hrůzu. I když je pravda že opatrnosti není nikdy dost
Děkuji za rady, ale mám ještě další dva dotazy.
1)Asi půjdu se spolužákem, který je docela silný, (v páce ho nikdo od nás ze třídy neporazí)... Ale co přesně bysme měli dělat, kdyby u mě náhodou to jeho auto zastavilo, (nejsem blbej je mě jasný, že tam nenastupovat) ale mám ho Ignorovat, začít mu hodně nahlas nadávat do zrůd a deb*lů? Nebo ho majznout tou raketou? (Mě se nejvíc líbí ta verze č. 3, ale jak jsem řekl může být ozbrojený...)
2)Jaký je váš názor na pedofily obecně? Já zastávám názor "Žij a nech žít" pokud svou nemoc zvládají nic proti nim nemám. pokud to ale jsou takoví maniaci jako tento tak to bych snad znovuzavedl trest smrti. (i když jsem proti němu).
1. Co toho prvního bodu se týče,řekla bych že spíše zastaví u nějakých druhaček ze ZŠ než u Vás dvou Ignorovala bych ho , nebo v případě že by moc kecal, bych mu řekla , že nemáte čas
Nadávání bych vynechala a zbytečně ho neprovokovala , jedině v případě že by z auta vysedl a sám na vás začal ,,útočit", tak bych zvolila tu 3 , popř. útěk x)
2. Názorů na ně mám víc , kdysi jsem někde četla , že "násilí na dětech nedopouštějí ,mají totiž děti v dětském věku opravdu rádi a nechtějí jim ublíží". Někteří pedofilové prostě mají rádi děti,líbí se jim o dost mladší osoby,tuhle ,,stránku"pedofilie beru asi jako homosexualitu, každý je jiný , každý má své chyby a NIKDO není dokonalý , bez chyb... Pokud DĚTEM neubližují apod. přiklonila bych se k tvému zmiňovanému "žij a nechej žít".
Pokud ale jde o pedofila , který je schopný napsat něco takovéhohle : ,,Zamiloval jsem se do osmileté dívenky od sousedů. Dlouho jsem si to nechtěl připustit, ale ty pocity se nedaly ignorovat. Rád jsem si s ní hrával, trávili jsme spolu dost času. Vedle ní jsem byl šťastný, ale večer jsem si vyčítal každý pohled nebo dotek. Nemohl jsem ji vzít za ruku nebo políbit, a tak jsem jen závistivě pozoroval spolužáky, kteří chodili se stejně starými dívkami. V tu dobu by mě ani nenapadlo se někomu svěřit, naopak jsem se to snažil před celým světem skrývat."( zdroj : hn.ihned.cz/... ) Tak proti němu nemám naprosto nic Ale k*eténům, kteří děti lákají do aut apod. bych dala minimálně doživotí.
Myslím si, že by bylo vhodné si zaopatřit slzotvorný sprej (ale pouze pokud jsi dostatečně rozumově vyspělý na to, aby jsi s ním "nemachroval" na rovesníky).
Pokud by u tebe zastavovalo auto s podezřelým mužem a nejsi sám, tak bys mohl vytáhnout mobil a s klidem dotyčnému úchylovi říct, že voláš policii a klidně i tu policii vytočit. Pokud bys šel sám, tak to asi raději utéct a nesnažit se ho zbytečně vyprovokovat nadávkami.
Ahoj.
Pokud je člověk svým zaměřením pedofil, je prostě jiný. Jestliže se jeho láska k dětem projevuje tím, že se o děti v dobrém stará (třeba i o cizí děti), neodsuzuji to. Mnoho podobných lidí se realizují jako vedoucí dětských zájmových kroužků, dříve dělali třeba vedoucí v pionýru a je to oboustranně přínosný "vztah". "Pedofil" se sám v tomto kamarádském vztahu realizuje a bývá dětmi velmi oblíbený, protože se snaží vcítit se do jejich myšlení. Ovšem toto je typ rozumného člověka, který si svoji "úchylku" uvědomuje a je schopen ji ovládat a držet v patřičných mezích. Vzpomněl jsem si na jeden prastarý vtip: Otázka: Jaký je rozdíl mezi pedofilem a učitelem? Odpověď: Pedofil má děti opravdu rád.
Ovšem případ pedofila, který láká neplnoleté do auta (pravděpodobně z důvodu vlastního uspokojení) je zcela jistě odlišný. Pokud jen láká, je to ještě "dobré". Určitě lepší, než kdyby je s komplicem do auta tahal. Ale je to zároveň špatné v tom, že je zde možnost toho, že se někdo nalákat nechá. Bohužel nechci domýšlet další pokračování.
Myslím, že pokud se sám nenecháš do auta s cizím řidičem vlákat, nehrozí Ti velké nebezpečí. Pokud u Tebe zastaví auto, není asi rozumné být hned agresivní, možná to je náhodou slušný řidič, který Tě vidí jít pěšky a opravdu Ti chce jen pomoci tím, že tě kousek sveze. Slušné a jednoznačné odmítnutí je řešením. Můžeš mu to zdůvodnit třeba tím, že sportuješ a zrovna jsi na tréninkové túře. Ale hlavně Ti přeji, abys tohoto člověka nikdy nepotkal!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.