Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, hledám radu, jak se mám zbavit nafouklého břicha, které mě už nějakou dobu trápí. Jídelníček nemám vyloženě ukázkový,ale nejím moc sladkostí a vyhýbám se tučnému a smaženému jídlu a taky neholduju limonádám a podobným nápojům. Něco jsem už hledala na internetu a netrápí mě ani žádná alergie na jídlo. Ani potraviny,které by mohly nadýmat nejím nebo si toho aspoň nejsem vědomá. Neřešil někdo podobný problém? co by na to mohlo pomoct?
Všechny vršky už radši nosím volnější, protože když si vezmu něco uplejšího,tak se mi okamžitě rýsuje břicho a vapadám jako těhotná
A "nafouklá" jste i ráno, když vstáváte? To by bylo divné, protože nadýmání během dne, to by se dalo vysvětlit tím, že opravdu jíte něco, co Vám nesedí. Ale ráno to nebývá, nebo málokdy a to zmizí ihned, jakmile jde člověk na toaletu.
doplněno 03.12.13 18:28:Pokud máte pocit nadmutosti i ráno, tak je něco špatně. A nepřibrala jste jenom? I to se stává. Některé ženy přibírají právě na břiše.
Espumisan je pěkné svinstvo, což skoro nikdo neví, a neměl by se užívat déle, než pár dnů...
martinaa: Podle příbalového letáku nemáte pravdu: - Nežádoucí účinky spojené s užíváním přípravku Espumisan nebyly dosud pozorovány. -Nejsou žádné důvody pro omezení užívání přípravku Espumisan v těhotenství a po dobu kojení. -Espumisan může být v případě potřeby na doporučení lékaře užíván také dlouhodobě. pribalovy-letak.cz/... neříkám, že nemohou pomoci přírodnější metody, jako živé jogurty a pod., ale léčba bude asi trvat déle. Popsaný lék obvykle zabírá rychle.
Chvilku mi trvalo, než jsem našla starší mail, ve kterém jsou vyjmenovány potíže a pomoc s jejich odstraněním. Mezi jinými je nafouklé břicho. Pisatel tvrdí, že je v zažívání málo živých laktobacilů. Proto je potřeba konzumovat ve zvýšené míře zakysanou smetanu, živé jogurty, podmáslí, kefír, kyšku. Nejspíše to bude pravda :D
Ne, nepřibrala jsem,spíš jsem zhubla a pohybu mám dostatek. Chodím 2x týdně do posilovny a 2-3x týdně běhat. Je teda fakt, že mám sedavé zaměstnání,ale právě proto se to trochu snažím dohnat pohybem. Ty probiotika mě napadly taky,ale kyšku, kefíry a podobné věci do sebe nedokážu dostat, dělá se mi z toho zle,takže to spíš budu muset koupit něco v lékárně. Je mi 29.
No tak to by mi určitě nepomohlo. Pivo mám ráda, ale jakmile si ho dám, tak jsem nafouklá ještě víc. A je jedno, jestli je to alko pivo a nebo nealko pivo. Ráno jsem se stavila do lékárny, tak jsem vzala nějaké probiotika s trávícími enzymy,tak se uvidí, jestli to pomůže nebo ne. Pokud ne,tak budu muset k doktorce, protože mi to nepřijde úplně ok
Nevím jak dalece věříte na hemopatii. Vzkoušet se má vše a pak člověk může srovnávat. Já trpím trpím nesnášenlivostí laktózy, takže žádné mléko ani zakysané výrobky atd a po dlouhém pátrání o pomoci od nafouklého břicha přišla úleva. Kupte si v lékárně Lycopodium clavatum. Něco si o tom přečtěte třeba zde
Přísahám, není to reklama, jen chci pomoci.
Homeopatii jse nikdy nezkoušela, ale nemyslím si, že by byla špatná a nebo nepomáhala. Alergii na laktózu nemám,ale mléčné výrobky mi vůbec nechutnají, už od malička je nesnáším. No ještě vyzkouším ty probiotiky,když už jsem je koupila a začala užívat a případně bych ještě zkusila ten lycopodium. Rozhodnu se podle toho,jestli probiotika zabírat budou a nebo ne
Nejprve musím podotknout, že já sama se s nafouknutým břichem potýkala snad celý život, takže jsem si o tom zjišťovala i spoustu informací a v první řadě hraje velkou roli genetika, někdo má vrozené propadlé břicho a někdo bohužel trpí na břicho vypouklejší. Jinak co se týče nafouknutého břicha jako takového, které často i bolí a je při něm takový ten pocit těžkosti, tak prevencí je určitě vyhýbat se potravinám, které nadýmání způsobují, hodně pít (tělo totiž jinak zadržuje vodu a opět dochází k nadýmání), pohyb, který napomáhá funkci střev a probiotika, já beru biopron premium už asi třetí měsíc a řekla bych, že zažívání se mi celkem zlepšilo. Jinak pozor třeba na ovoce, spousta ovoce má na nadýmání taky velký vliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.