Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnutí - nevím si rady

Od: lubosh* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám takový celkem neřešitelný problém a to ten, že se snažím hubnout, ale nejde to. Žena mi řekla, že už bych s tím měl něco dělat, ale i když se snažím, tak nehubnu a to jsem začal vynechávat i pivo s kamarádama. Snažím se každý den hýbat - chodím se psem, chodím do posilovny a mám rád plavání. Žena mi začala vařit dietně. Něco málo jsem zhubl, ale teď už to opět nejde. Mám sedavé zaměstnání v kanceláři. Měřím 181 cm a vážím 115 kg. Jím 6x denně přiměřené porce. Myslíte, že bych měl navštívit nějakého odborníka, aby mi poradil? Nebo neznáte někdo nějakou internetovou poradnu?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lemon*
hodnocení

0x

Záleží na tom, čemu říkáte "přiměřené porce". Podle mě, 6x denně přiměřená porce je dobrá tak na udržení váhy, na to, aby člověk zhubl, je potřeba tu porci trochu "ošidit". Knedlíky jen dva, místo těstovin jen zeleninu jako přílohu, místo smaženého řízku dušené krůtí, místo buchty jablko apod.

hubenour
hodnocení

0x

Koukněte na Cajthamlovou a "Jste to co jíte", to funguje. Pokud je výdej větší než příjem, tak člověk hubne. Zastavení hubnutí může být i tím, že přibývají svaly a tuk ubývá (litr svalu váží víc než litr tuku). Obecně platí nedržet drastickou dietu, ale jíst všechno co tělo potřebuje, tak aby příjem byl o něco menší než výdej (hodně zeleniny, míň příloh, nějaké maso, sýry, občas i sladké atd., a hodně pohybu vytrvalostního typu = minimálně hodina zátěže, lepší je něco na 2-3 hodiny, tj. týdně 8-10 hodin aerobní zátěže. Skvěle se hubne na běžkách při delších výletech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]