Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
snažím se najít normální řešení pro mou hloupost...před půlrokem jsem si našla práci,ale ukázalo se vše celkem jinak,místo vydělaných peněz jsem vlastně o ně přišla díky různým školením a nyní mám firmě zaplatit dluh ve výši 30 tisíc,bohužel na to nemám...pokud se najde kdokoliv kdo by mi mohl v tomhle směru trochu pomoci ozvěte se...půjčku nikde nedostanu a bohaté příbuzné nemám,všem moc děkuji za podporu.
Mohu Vám pomoci dobrou radou. Ale to už jistě teď víte sama.
Nikdy se nezaplést do žádné práce, kde požadují předem jakékoliv poplatky. Je to jen bouda na lidi.
Na inzerát jsem našla práci, nabízeli k ní služební auto a mobil. Když jsem přišla na pohovor, řekli mi, že musím nejprve do firmy vložit 30 tisíc, aby mě zaměstnali. Zůstala jsem paf a zeptala se, kde jemám vzít, když jsem bez práce. Hnedjsem dostala odpověď, žýe si mohu přece vzít půjčku.Tak jsem se sebrala a odešla.
Soudný člověk si musí uvědomit, že do práce chodí proto, aby si vydělal a ne proto, aby jim platil.
Jediné řešení je vypůjčit si od rodičů, sourozenců apod., najít si opravdu práci, kde si člověk něco vydělá a pak dluh postupně splácet. I kdyby třeba jen po 2 tisících měsíčně, za rok a čtvrt byste to měla za sebou. Jaga.
Prosím nebrat jako kritiku, ale jako námět k zamyšlení do budoucna:
Nenašla jste si práci, ale podnikání vlastním jménem a na vlastní náklady (chce to číst ty inzeráty trochu "mezi řádky").
Práce = pracovně právní vztah založený pracovní smlouvou, dohodou o pracovní činnosti (DPČ) nebo dohodou o provedení práce (DPP) a řídící se zákoníkem práce.
V případě pracovně právního vztahu je zaměstnavatel zaměstnance proškolit/zaškolit na vlsatní (zaměstnavatele) náklady.
V případě podnikání nese všechny náklady OSVČ (a to včetně případných školení).
Jakékoliv další smlouvy - příkazní, mandátní, smlouva o zastoupení, ... se uzavírají podle obchodního nebo občanského zákoníku a ani jedna z nich se neřídí zákoníkem práce.
Vždy platzí to, co si v takové smlouvě sjednáte, co si ve smlouvě nesjednáte, se bude řídit tím zákoníkem, podle něhož byla smlouva uzavřena.
Zatímco zaměstnancům poskytuje naše legislativa celkem slušnou ochranu, v případě SVČ si musí člověk dobře ohlídat, co podepisuje, a k čemu se zavazuje.
--- V tomto případě bych poradila pokusit se s bývalým "zaměstnavatelem" dohodnout na splátkách.
Zamestnavatel plati veskere pracovni pomucky a vzdelavaci kurzy nezbytne k vykonu prace. Pokud chce zamestnavatel neco zaplatit, bez ceho udajne nemuzete dale vykonavat vasi praci, jedna se o podvod a takto jednoduse to muzete zjistit.
Jak Ivzez spravne pise, neni vubec jiste, jestli jste byla v pracovnim pomeru jako zamestnanec nebo jestli jste byla OSVC.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.