Čím nakrájet zelí na jemné nudličky

Od: Datum: 16.11.12 03:33 odpovědí: 5 změna: 19.11.12 21:23

Mohl by mi někdo poradit na jakém struhadle nebo robotu lze syrové hlávkové zelí na salát nastrouhat na velice tenké

a přitom dlouhé nudličky? Znám takto upravené zelí na salát jen ze zahranićí z restaurace,

je mi jasné ,že ho připravují ve velkém robotu,ale existuje něco menšiho i mezi domácími spotřebiči?

V mém robotu zelí mohu "jen" i když najemno rozsekat,což není ono. Děkuji předem za doporučení.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 16.11.12 05:49
 
avatar

WS krajec a podobne odvozeniny :) http://www.mediashopcz.eu/?o=…ducts&mo=detailed&pid=9&cid=4 najdete si nejaky podle ceny

doplněno 16.11.12 05:49:

bacha na prsty

Datum: 16.11.12 07:42
 
avatar

Také miluji takhle, na tenounké nudličky, nakrájené zelí v salátu. Také to neumím, ať zkouším jak chci. Asi to bude kutrem, který v restauraci mají. *placni*

Od: mowla*
Datum: 16.11.12 11:47
 

Veškeré roboty a podobné stroje jen nahrazují šikovnost rukou - některé úspěšněji, některé méně dobře...

Nejlepší je dlouhý ostrý nůž a pár hlávek na zjištění, jak to zelí vlastně roste - nejtenší nudličky sekrájí kolmo na plochu listů...

:-D

Datum: 16.11.12 14:33
 
avatar

Protože každý rok nakládám zelí,v každém případě jsem přešel na ruční krájení.Ale i přes to se nedá nakrájet na tenko zelný list v oblasti stonku,takže si komplikuji situaci vyřezáním i silnějších žil.Listy pak nakladu na sebe a ostrým nožem krájím tenké řízky.Střed hlávky a žíly hodím do kráječe,přidám celou cibuli a vše rozmixuji na jemno.Přidám pak do nakrájených nudliček-.Mám vyzkoušený objem,kdy přidám patřičné množství soli a kmínu a vše vsypu do kvasné nádoby.Tou je větší kyblík od primalexu s vložkou z pytle na odpady.Po naplnění kvasné nádoby - přičemž dubovým špalíkem mačkám obsah,vše uzavřu zatočením folie a na to položím plochou žulovou dlaždici na zatížení.6 týdnů mám nádobu v teple kuchyně a pak ji umístím na balkon.Zelí bereme celou zimu,ani ve velkých mrazech nezmrzne.

JABRAKA

Od: alice2*
Datum: 19.11.12 21:23
 

Dobrý večer, všem vám děkuji za milé a opravdu užitečné odpovědi, které mi udělaly radost a z kažného doporučení a rady si určitě něco použiji. pěkný večer.Alice

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.