Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stydím se za fimozu

Od: stud* odpovědí: 4 změna:

Myslím si že mám fomozu tj. zůžená předkoška je mi 14 a stydím se to říct rodičům

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

pak není žádný stud na místě - jsou to tví nejbližší ,tak se svěř a nic se nestyď

lolec
hodnocení

0x

Loni v tuhle dobu jsem to taky měl, v prosinci jsem měl jít na obřízku a nikdy jsem nešel. Už je to v pohodě a vyřešilo se to dejme tomu "samo".

Rodičům jsem se s tím svěřil a došli sme za lékařem.

hodnocení

0x

ono s rodičema to nakonec ani není třeba řešit (upřímně řečeno, pokud se nejedná o urology, nemusí mít zrovna patřičné znalosti), jestli chceš, můžeš se obrátit na doktora;
mimochodem, máš kliku - poslanci kupodivu změnili naprosto idiotský zákon, podle kterého byl potřeba písemný souhlas (nebo doprovod) rodičů kvůli vyšetření i pro lidi pod 18 let (! - ano, takový zhovadilosti se produkujou v našem legislativním procesu),
a naopak to rozumně překlopili do výkladu, že i dítě pod 15 může samo rozhodnout o svém vyšetření (pozor - záleží to na posouzení doktora, jestli už je k tomu rozumově způsobilé - takže teoreticky i u svého celkem bezproblémového případu můžeš narazit na někoho, kdo bude souhlas rodičů chtít, ale snad bude ten doktor normální);
zároveň máš naopak zatím kliku, že (pokud vím) ještě nezrušili, že se můžeš přímo obrátit na odborného doktora (a nemuset začít u praktického),
takže se dokonce můžeš rozhodnout, jestli začneš u nějakého praktického (pro děti a dorost) doktora, nebo se zkusíš hned objednat na urologickou ambulanci;
ten praktickej dětskej a dorostovej doktor je ten, kterého už znáš z nějakých vyšetření, anebo si ho pod tímhle označením najdi;
urologickou ambulanci si zas můžeš najít pod tímhle označením (jo, pozor, neobjednávat se na placené (soukromé) kliniky!)
a ještě POZOR - potřebuješ mít legitimaci zdravotní pojišťovny (takže jestli je uložená u rodičů, stejně jim něco musíš říct), a asi nějaký doklad o totožnosti? - rodný list? (na tohle bych se zeptal po telefonu při objednávání návštěvy; jestli dědi taky platí 30,- Kč to taky netušim, to už je detail), mimochodem vyšetření bez souhlasu (vědomí) rodičů neznamená, že jim doktor nepošle výsledky vyšetření (jestli pošle v každém případě, to už nevím, pokud by bylo vše v pořádku, zpráva rodičům by možná nebyla potřeba, pokud by mělo dojít na operaci, tak by ses skoro určitě bez souhlasu rodičů neobešel, pravděpodobně ani brzo po 15 letech)
---
víc o tom zákonu tady:
zpravy.idnes.cz/... (doporučuju přečíst včetně komentářů, resp. nadávek těžce dotčených dospělých)
(a trochu odbornějc tady: epravo.cz/... )
((a tady už to vyšlo, a tudíž platí: 66/... ))
---
promluvit s rodičema je pochopitelně nejjednodušší, ale jestli ti to nějak nesedí, máš možnost jít přímo za doktorem (pokud nějak vyřešíš ty doklady)

hodnocení

0x

Nemáš se co stydět, jsou to Tvoji rodiče a když Tě bolel zub, také jsi se jim svěřil. Prostě jim to řekni, normálně, beze strachu a bez nějakého studu. Jde o to, abys neměl pak v životě zdravotní a sexuální problémy. Často se stává, že maminka malého kluka je lajdák a nepečuje o jeho předkožku a celý orgán. Při koupánív teplé vodě - šetrně předkožku přetahovat, vyčistit a umýt maz, který se za ní tvoří. Když se to dělá odmalička, problémy nebývají. Kluk se brzy naučí o to pečovat sám. Syn seděl ve vaně asi jako tříletyý a když jsem mu řekla, aby si přetáhl ocásek, pěkně to už udělal a ocákal si to, Já už jen pak šetrně umyla. Tak je možmé, že Tě mamka zanedbala. Zkus si v teplé vodě předkožku pomalu a jemně přetahovat sám. Pokud to nepůjde, bude třeba jednoduchý ghirurgický zákrok. To ale určitě vydržíš. Vyřeš to co nejdřív, dokud je kůže tvárná a mladá, ve vyšším věku by to bylo jistě nepříjemnější. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]