Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl by jsem se zeptat,zda nemáte někdo zkušenosti s dětmy,které se něčeho bojí?
Mám dceru,které je 15 let.Dcera se bojí pavouků,hadů což je v dnešní době celkem normální.Ovšem má ještě jednu fóbii a to je fóbie ze tmy.S manželkou jí necháváme rozsvícenou lampičku,ale i to někdy moc nepomáhá.Ptali jsme se jí na to jestli třeba nekoukala na nějaký horor a teď se bojí a nebo pokud nemá nějakou špatnou zkušenost ve tmě.Prý ne.Tento strach měla i do 8 let,což jsme chápali,že je malinká,ale vysvětlovat malému dítěti,že noc mu neublíží není nic moc.Pak to někdy v 8 letech přstalo a dcera dokázala spát bez lampičky.A upřímně jsme si s manželkou oddychli,že už se té tmy nebojí.Jenže teď jak se zdá se jí to znovu vrátilo.Dcera říká,že jak mile je všechno vyplé tak má strach z toho že je u ní v pokojíčku a nebo kde koliv kde je sama,někdo cizí.Nevíme jak jí pomoc,protože rozsvícená lampička taky není řešení pro zbytek života.Ještě nám tedy říkala,že má ještě větší strach,když není doma její bratr (synovi je 19 let a někdy spí u své přítelkyně) nevíte co by to mohlo znamenat a nebo jak jí pomoct?
Často prý má i špatné sny,a my o tom s manželkou víme,protože někdy i mluví zespaní a říká něco ve smyslu "NE,JÁ NECHCI,NECHTEJE" atd.
Máte s tím někdo zkušenosti? jestli ano prosím Vás neváhejte mi napsat.Moc by mi to pomohlo.Děkuji moc.
Ondřej Sedláček
co sikana, ja si s cigosema uzil svoje, nasledky nemam proto, ze zivot beru s nadhledem a optimismem, nicmene v noci na ulici podezrivam kazdou hlucnejsi skupinku 2 a vice lidi a jsem predem okamzite pripraven na protiakci...kdo pude prvni, kdo druhy atd jako kdybych byl vojak... nasim jsem o tom rekl az nekdy ve 30ti na pivu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.