Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč bubliny ze šampaň. neutíkají se lžičkou

Od: john008 odpovědí: 3 změna:

AHoj,

Prosímvás já to taky dlouho nevěděl, ale když se dá do otevřeného šampáňa do lahve místo špuntu kovová lžička, a celé se to dá do lednice, udrží to bublinky že šamp nevyprchá

Že to v praxi funguje, jsem viděl, ale netušíte někdo fyzikální princip nebo proč to tak je?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stribrnak*
hodnocení

0x

není to asi fyzikální jev,ale chemickem,zrovna včera to běželo v telce,když dáš třeba trošku olivového oleje do sklenky ,pěkně s ním zatřepeš,aby se sklínka polila po stranách uvnitř pak vyleješ zbytek oleje ,tak potom vlej šampáno a uvidíš,hezký den

hop®
hodnocení

0x

O lžičce nevím, ale je známo, že šampáňo vydrží čerstvější otevřené než zašpuntované - nechápu... *nevi*

john008
hodnocení

aha, možná to je odpověď na tu otázku

bez lžičky a otevřené jsem to nezkoušel porovnat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]