Nejste přihlášen/a.
Tak potom musíš jedině cestu rozdělit na dva úseky.
První jízdenku si koupíš z ČR do nějakého většího města hned za hranicemi a tam si potom půjdeš koupit druhou jízdenku do cílové stanice.
Koupit jízdenku v Rakousku není problém, pokud se dokážeš domluvit.
Já jsem se nechal oškubat, protože jsem si koupil jízdenku a mezinárodní přepravu jízdního kola z Lince do Budějovic a na české straně hranice jsem kupoval přepravu kola znovu.
Napiš odkud chceš odjíždět.
Co jsem cestoval vlakem ve vnitrozemí Rakouska, tak tam jezdí ve vlaku automat na jízdenky a obsluhuješ se sám. Prodejny jízdenek jsou pouze ve větších stanicích.
hm, nevím, jestli to takhle bude fungovat; aby nebyl zádrhel v tom, že si dráhy (možná nejen ty naše) účtují nesmyslné poplatky, jakmile se přejíždějí hranice - pokud ano, zakoupení jízdenky přes hranici, byť jen do první stanice, by nepomohlo;
aspoň dřív to tak bylo - kdo chtěl ušetřit, koupil lístek jen na poslední hraniční zastávku a pak novou z první zastávky následující, hranice přešel pěšky (chce to hraniční zastávky blízko) - takhle to nějak fungovalo na nějaké trati směr Balkán (kde se snad dal chytit ten samý vlak - prodlevy na hranicích - jenže tohle je už řadu let (cca 10) stará informace, na trase Česko - Rakousko se stejný vlak takhle jistě nechytne...); každopádně si ale pamatuju, že pro ušetření bylo třeba hranici přejít, ne si koupit lístek přes hranici - kdyby se to dalo vyřešit takhle, nikdo by pěšky nechodil...;
jestli to dneska funguje pořád stejně, nevím (ale z dotazu to vypadá, že asi jo), nějaké bližší poznatky a tipy přímo k trasám na Rakousko nemůžu dodat, snad se ještě ozve někdo s něčím konkrétnějším...
(třeba by se pro cestu přes hranice daly použít ty v dolejším příspěvku zmíněné příhraniční jízdenky?)
rozhodně by bylo zajímavé porovnat varianty cen: a) jen na hranice, b) těsně za hranice, c) celá cesta, a to pro obojí dráhy - naše i rakouské (a to celé porovnat s vnitrozemským kilometrovným na delší trase u nás a v Rakousku),
třeba to někdo už udělal, nebo udělá, a výsledky sem hodí...;
taky bych poprosil autora otázky, aby sem nakonec napsal, jak to dopadlo, tj. co nakonec zjistil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.