Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Život- nechápu

Od: zajixxx* odpovědí: 44 změna:

Člověk jednou začne přemýšlet, proč tu vlastně je. Uvědomí si že je tu vlastně sám, ikdyž má dveře dokořán. Proč se vlastně o něco snaží? ... Svět má tabulku vítězů.. a tak i poražených... jednoho dne stejně zanike. Člověk jednou zemře, a vyhraje a tak proč tudle hru vůbec hraje? nezodpovídám za nikoho, jen rodiče za mě, nikdo na mě není závislý lásku nemám..

Nemám rád život, život mě taky ne.. jedou to pomine...a okolí promine...

Život je jeden velký omyl, proč si člověk uvědomuje v tomto světě roli? A to se nemělo stát, protože se na to pořát musím ptát...

Kdo chápe podstatu, mál li se ho ptát ať napíše a já jdu radši spát...

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinjelinek*
hodnocení

0x

Tohle by bylo všechno pravda kdyby Vaše cesta začala narozením a končila smrtí. Jenže tak to není.

zajixxx*
hodnocení

Když má cesta žačala narozenám a končí smrtí... jenže tak to je ...

askmenow*

Nicméně je spousta věcí mezi tím, které nesmíte vynechat.

Pokud jediné body, které ve svém životě vidíte, je narození a vyhlídka na smrt, měl byste vyhledat radu odborníka.

martinjelinek*

Život člověka je nepatrný článek v obrovském množství životů kterým jako bytost musí projít. Herec v divadle odehraje roli, převlíkne se a druhý den hraje zase jinou roli. Jeho role končí a začínají ale ON je pořád On - zůstává. Tak je to i s námi. Smrtí nekončíte. Tělo ano ale vy ne. Takže odpověď na to proč žijeme tento život není z mých úst ale zní: tento život žijeme proto abychom více vyzrály jako bytosti a připravili se na další cestu samsárickým dobrodružstvím. Jaké bude záleží na naší dosavadní karmě.

tomasgulas

Už mě ani nebaví reagovat, příspěvky v podobném mustru se tady holt asi objevovat budou vždycky.

Tohle je naprosto slabošský pohled na svět. Prostě člověk se narodí a umře. Nic předtím ani potom není. Je mi jasné, že by si to přáli looseři - v tomhle životě nula, nic proto neudělám, abych se měl lépe, ale POČKEJTE, až chcípnu. To uvidíte, jak to bude v dalším životě. To budu kanón.

Slaboduché a trapné...

A k tazateli: Je jenom Tvá věc, jak s životem naložíš. Mně třeba život baví. Vím, že jednou natáhnu bačkory, ale nemám z toho žádný mindrák. Také nehodlám makat do důchodu jako nějaký otrok. Ještě pár let a budu se jenom válet. Kde jsem to jenom slyšel? *haha*

martinjelinek*

Slaboduchá je odpověď Vaše. Právě ten názor že umřu a bude konec by bylo jednoduché a mohl bych si v životě dělat co bych třeba vraždit a unikal bych a nic by se mi nestalo. To že někdo pokládá reinkarnaci za reálnou není právě trapné a jednoduché ale začíná to být složité a vážné! Každý si vytváří svojí karmu a každý za ni ZAPLATÍ..nebo za ní něco dobrého DOSTANE, to záleží jaká je. To že Vy tomu nevěříte nemění nic na faktu že to tak funguje. Ale já přece nemusím někomu kdo má tak omezený pohled na fungování věcí nic vysvětlovat, já to nemám zapotřebí.. Tak když nemáte (a to je normální) reálnou zkušenost s těmito věcmi tak nezpochybňujte můj příspěvek, který je pravdivý od A do Z. děkuju.

martinaa*

Jak potom vysvětlíte lidi, co znají místa, kde nikdy nebyli, události, které nemohli zažít, vědí do detailů něco, co bylo, ještě než se narodili apod.?

doplněno 25.11.12 22:30:

Dospělí možná, ale co malé děti, které dopodrobna znaly své prarodiče, které nikdy poznat nemohly, bývalé partnery rodičů, nebo poznávaly místnosti domů, kde nikdy nebyly, a přesně věděly, jaký nábytek kde stál, jaké tapety tam bývaly...

tomasgulas

Jednoduše. Lžou. Jako tihle, co si z toho dělali živnost. Jestli se nepletu, po revoluci se po těchto knižních sračkách mohly troubové utlouci:

knihy.abz.cz/...

tomasgulas

Martino, to je stejné, jako Michel de Notre-Dame, čili Nostradamovy věštby, u kterých i Gott kdysi žvatlal, že je má přeložené. Zvláštní. Do dnešní doby je nikdo nerozluštil, ale Gott je má doma. Blázni se předhání v tom, jak rozluštili událost POTÉ, co se stala. Jak to říkal Grygar? Tito lidé mají úžasnou schopnost - předpovídat minulost. Co se snažili "rozluštit" (rozluštit = vylhat) budoucnost, nikdy se nestala.

Erich Daniken - tlučhuba a podvodník, ale zase bude mít za sebou poblouzněných stoupenců, darmo mluvit.

Mě to překvapuje, Martino, u Tebe. Vždy jsem měl zato, že tomuhle věři pouze a bez výjimky jednodušší lidé. Nikdy jsem, už jako děcko, nepochopil, proč mluvila má babka o posmrtném životě apod. Vždycky mi to přišlo strašné, být tady na furt. Také jsem, už jako malý, chtěl vidět peklo. Nikdy jsem nebyl odvázaný z popisu "Boha". Nudný, sterilní normál, vzezřením spíše retardovaný pedofil. Nechápu, kdy u lidí může dojít k tomu zvratu (a pořád věřím, že se to děje u looserů), že začnou věřit kravinám. V reálu looser, ale počkejte v dalším životě! Funny. A za absolutně nejhorší považuji to, že se na tom určití lidé nabalují.

To už mám raději Hornsta Fuchse. Ten má prý těch teleshoppingových krámů plný barák, miluje je a opravdu věří tomu, že to nejsou zmetky*haha*

martinaa*

Ano, to jsou pořád dospělí. Já však mluvím o dětech, které ještě pořádně neumí mluvit, a vykládají, co kdy zažily, a to se do detailů shoduje se životem již zemřelého člena rodiny. No já nevím, netuším, jak to nazvat, ale nevěřím, že člověk prostě umře a šmitec.

Vyjádření, že tomu věří jednodušší lidé, není zrovna šťastné, protože takových lidí znám spousty a jednoduší nejsou ani omylem, naopak, jsou velmi chytří, v halvě to mají srovnané. A proto, že vidí věci jinak, je nebudu nazývat jednodušími.

Ale beru, že napakování se na tím je nesmysl a je plno podvodníků.;)

tomasgulas
26.11.12 14:23

So be it.

noviny*

Tomasgulas,

píšete: "Nudný, sterilní normál, vzezřením spíše retardovaný pedofil." Ano, taková je typická představa, ale pokud narážíte na Boha křesťanů, tak narážíte velmi špatně. Nebudu to tady rozpitvávat, ale už jen jak vypadá, se v křesťanství neřeší. Kdo nechce pochopit nechápe.

P.S. Když se podívám na svůj život, nemohu se označit za loosera ;).

Omyl,tak to uplne presne neni,ikdyz u vseho je zacatek a konec.jeste mezi tim je zivot.Onen zivot prinasi pekne veci a i strasti,ktere nas ale vnitrne posiluji a uci rozlisovat hodnoty.Pokud to clovek citi jinak,vidi jen zacatek a konec,trpi tezkymi depresemi,nebo nejakou psych.nemoci.Mam kamaradku,ktera to v 55 letech vidi jako vy a leci se na psyhiatrii a stejne ma kazdy den jako boj o preziti,nebo utrpeni.Je nemocna,ale s beznymi depresemi jde neco delat,musite brat leky.Kdyz cloveku funguje spatne chemie v tele,tak to zpusobi jine mysleni,mate porad cerne.Nekdy staci onemocneni jater a cloveku se meni nalady,takze chemie v mozku,je to same.Jinak smysl zivota neexistuje,ten musi clovek hledat a videt ho,jenomze pri onemocneni to proste nejde.Jinak lidstvo samo je tady od toho,aby pecovalo o zemi prirodu a vse okolo,coz mnohdy byva naopak.U zvirat je to otazka mnozeni jako soucast matky prirody.

ludak*
hodnocení

0x

Každý člověk má mnoho cílú a ví které jsou pro něj prioritní.Ty cíle ho ženou dopředu protože si plní své přání a sny a to jeho život naplňuje.Při tom naplňování svích cílů vzniká mnoho úkonů(různé práce),které jsou prospěšné zase jiným lidem,kterým to zas pomáhá přispět k dosažení jejich cílů.

Člověk se při narození stává takovým malím ozubeným kolečkem které má své místo kam dokonale zapadá a díky němu ten orloj správně funguje.A to i přesto že si to ani neuvědomuje.

Tudíž není zodpovědný jen sám za sebe.

Nemůže být lhostejný svému okolí.

Řekl bych že každý lidský úkon který člověk udělá je něčemu prospěšný.

To je potřeba si uvědomit.

doplněno 25.11.12 07:33:

Dalo mi to docela práci.

Tak doufam že to chňápeš.

Ještě doplním že chápu pocit jako že proč tu mám na světě být.Nic mě nebaví a nic nechci.

To bylo mé předpubertální období kdy má člověk různé pocity a myšlenky,kor když se do toho ještě ošklivě rozváděli rodiče a po rozvodu to bylo x let peklo s matkou ...

Začal jsem dost jezdit na kole,abych vypad z domu.Vyčistil sem si hlavu a taky konečně přišel na svůj první KONI'ČEK s kterým se mi hned líp žilo. Byl jsem cyklista!

Konečně jsem našel místo kam patřím.A to mě dost duševně podpořilo.

Život- nechápu

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Jak si se svým životem naložíte, takový ho budete mít. Nikdo ho za Vás neodžije, ani Vám nikdo neporadí, jak ho zlešit. Jen Vy. Každý má život jen jeden, tak proč ho promrhat sebelítostí a slabošstvím. Samozřejmě, na každého padne někdy pocit beznaděje a nicotnosti. No a co? Jen se v tom nesmíte utápět. Když nechcete dělat nic pro sebe, dělejte něco pro druhé. Pro rodinu, přátele. Po smrti z člověka nezbyde nic, to je pravda. Ale něco po sobě zanechat můžete: dobře vykonanou práci, slušně vychované děti, pocit, že jste v životě nikomu neublížil. Něco tvořte, dělejte cokoliv. Hlavu vzhůru, je tam nebe...*slunce*

ladaadal*
hodnocení

0x

Neměj strach, jakmile si založíš rodinu a budeš lítat a shánět, abys ji uživil, tak tě podobné kraviny přejdou a nebudeš mít ani pomyšlení na nějaké filozofování. Zjistíš, že život o něčem je, a je úplně o něčem jiném.

jami*

Přesně tak, až se stane otrokem systému a bude dělat přesně to, co se po něm chce, tak ho přejde pomyšlení na jakýkoliv filozofování. A v tu chvíli se to stane! JEHO PŘEPROGRAMOVÁNÍ NA OVCI BUDE KOMPLETNÍ.

Pokud se jedna o deprese,nebo jinou nemoc,tak dost tezko.

pt®
hodnocení

0x

Je víkend, zřejmě jste sám a je Vám smutno a tak přemýšlíte nad životem jenže jde myslet i na pěkné věci. Život bude takový, jaký smysl mu sám dáte. Někdo najde smysl života ve svých dětech, jiný ve své práci, jiný v kariéře a někdo jen v nepěkných věcech. Možná máte jen špatnou náladu z toho pošmourného počasí. Až se vyspíte, řekněte si "ráno moudřejší večera" a jděte třeba na procházku do přírody. - pt

hodnocení

0x

Takovéhla kraviny napadají člověka z nudy a nechápu jak se mohou lidi nudit *smich*

hodnocení

0x

Přiroda to zařídila takhle,že život je ta největší alchimie co existuje...Prostě to tak je,není třeba nad tím neustále bádat...Jednou se stalo co si neuvěřitelného,cosi nepochopiteného...tečka;)

Život je dar,ktere je třeba si vážit...:)

Život v podstatě žádný smysl nemá...Život je příležitostí si smysl života vytvořit...V tom tví naše svoboda rozhodování se o svém životě...cítíte tu jemnost blaženosti,když člověk si může užít své vlastní svobody,to je náš směr...je to zmála pocitu,kterému se říká osvícení...:)

Je na každém z nás kudy půjde...Je na každém z nás jestli prožije trpký život nebo štastný život...Prožijem-li trpký život smrt budeme citít jako jisté překvapení,budeme-li žít svůj život štastně,tedy tak ja máme smrt bude přítel,ktery otvírá dveře do neznáma.Je to jako otočit list v knize a nevědět co bude dál...Jak krásny pocit,plný svobody,pohody,odpočinku...:)

Nesmíte se bát tohoto pocitu.Tento pocit je odměnou za náš dobře prožitý život.Tento pocit musime přivitat a prožít...Pak budete koukat co se stane...jenom ty,naprosto sám bez jakékoliv pomoci...

Kruh se otočil...dítě se rodí do neznáma a vy umírate do neznáma...mezi tm bylo vašich 60 let života,který pomalu končí...;)

Den za dnem ubíhal...dny byly vloženy mezi dvě noci a noc byla vložena mezi dva dny a to stále dokola...

Než bude naš život vynulovan,je třeba pochopit tuhle knihu,abychom věděli jake bude pokračování...

Je na každém z nás kudy půjde...Je na každém z nás jestli prožije trpký život nebo štastný život...

Pekne napsane, pekne. Jen co je pravda. Ale zkuste si predstavit, jak to vysvetlujete detem v Osvetimi.

noviny*
hodnocení

0x

Zkuste se zamyslet, proč vlastně nejste se svým životem spokojen. Musíte to vymyslet sám. Už jste se na to ptal jednou (aspoň co já vím). Proč se ptáte znova? A to není jen řečnická otázka. Byl bych opravdu rád, kdyby jste mi odpověděl.

P.S. Pro některé přispěvatele: Máte moc jednoduchý pohled na věc, když tvrdíte, že člověk filozofuje jen proto, že má moc času. Nejsou jen lidi, jako jste vy.

doplněno 25.11.12 15:01:

Jo a s tím provazem to bylo hodně nevhodné.

hodnocení

0x

zajdete si na kineziologii,myslim ze vam daji na tuto otazku odpoved a muzete lecos vyresit.

jami*
hodnocení

0x

Je úplně normální klást si tyhle otázky a nenacházet odpovědi. Je to v tomhle systému přirozenej jev. Dokud nejsi zlomenej chozením do práce a vyděláváním si na přežití, nezastavíš to. Tyhle otázky přicházej proto, že to, jak žijeme, neni správný a proto v tomle systému nejde najít opravdovej pocit spokojenosti.

doporučuju poslechnout si nějaký songy od Revolty, Suverena, Majka spirita, BPM, Landy (Vltava, protestsong,...) atd.

Je toho hodně. Sice to možná občas prohloubí tyhlety deprese, ale budeš vědět, že nejsi sám, uvidíš, že lidí s takovejhlema otázkama je hodně, a přibejvá jich. Na některý otázky v nich možná najdeš i odpověď.

Hlavně drž hlavu nahoře a zůstaň uvědomělej. Až budeš vědět, co chceš, jdi za tím a neřeš nic a nikoho, úplně se odprosti od negativních keců ostatních. Když ti něco nepůjde, neřikej si "to nejde..."ale zeptej se proč to nejde! Jen si buď jistej, že je to opravdu to, co chceš ty a že to po tobě nechce nikdo jinej.

karaoketexty.cz/...

doplněno 26.11.12 11:44:

ještě doplňuju: psychologie.cz/...

hodnocení

0x

Smyslem života je (prý) předávání genetického kódu.

Přeber si to každý jak umíš, tohle mám z nějaké scifi a tam jeden neví, jestli to autor myslí jako vtip, nebo to myslí vážně a netroufne si to říct naplno, tak se schovává za fantazijní literaturu.

jake377*
hodnocení

0x

Myslím, že není důležité vědět, proč žijeme a jaký je smysl života, či nás vytvořil Bůh a my jsme jeho ovečky, nebo jestli jsme byli vytvořeni před dávnými časy pomocí chemických reakcí. Na to dost často myslí lidi, kterým život nic nedal a často ho pouze profláknou a chtějí zjistit, jaký je důvod jejich neštěstí. Podle mě je důležité si v životě najít nějakou cestu a vztyčit nějaký cíl. Pravda, člověk míní život mění. Zkus se zaměřit na školu/práci nebo na rodinu. Zkus nějak duchovně (nemyslím zrovna nábožensky) růst a sebezdokonalovat. Najdi si koníčky a záliby. Dřív jsem byl na tom podobně, ale teď jsem šťastný a užívám si své životní cesty nehledě na její překážky.

Jen bych doplnil, že ty dva názory se nutně nevylučují: co když nás stvořil Bůh prostřednictvím chemických reakcí k tomu účelu Bohem spuštěných? Nehodlám říkat, že to tak je, ano že to tozk není, to je na dlouhou diskuzi, a taky je to řečeno velmi velmi zjednodušeně, ale s Lukeem souhlasím. Body se tu dávat nemohou, ale ono tahle diskuze vlastně ani není na bodování vhodná, když tak na palec vzhůru dolů.

tecra
hodnocení

0x
Ahoj Zajixxx,
Je dost zajímavé se zajímat o to, jaký má tento život smysl, proc tu jsme,...
Odpověď je jednoduchá, ale ne každý ji zná. Nejsme tu jen čirou náhodou, jen tak bez důvodů jsme se tu neobjevili. Jev tom daleko, daleko víc.
Důvod, proč žít nám dává sám Bůh. Stvořil nás za nějakým účelem, se záměrem. Má pro nás každého nějaký životní plán a je jen na nás, jestli to přijmeme nebo ne. Každopádně přijetím jeho plánu a Jeho samotného nikdy nebudeme tratni. Neztratime nic, co by pro nás bylo důležité. On je pro nás důležitý, On nam dává vše k životu důležitý a stará se o nás. S ním se Ti změní celý život, samozřejmě k lepšímu. ;)
ladaadal*

Tecra, tys taky dneska přebral houbiček nebo ses večer pěkně zhulil, co? To jsou ještě větší žvásty než tazatelův dotaz. Tan nad tím aspoň přemýšlel, zatímco ty tady papouškuješ sektářský pindy. S tím si laskavě jdi na združení sekt a jiných slaboduchých osob.

Nebudu se vyjadřovat k obsahu příspěvku autora tecra; tomu mohu buď věřit, nebo nevěřit, dokázat to neumímm, ale vyvrátit taky ne. Důrazně ale protestuji proti zařazení do kategorie sektářství, Takový či lehce pozměněný názor zastává každé křesťanské společenství bez ohledu na konkrétní církev či vyznání (a nejen sektářské). Pokud tedy, samozřejmě, neoznačuješ slovem "sekta" křesťanství jako takové, po vzoru starých Římanů z dob před Konstantinem a ediktem milánským

tecr*

Ne, houbičky - to je jedno z posledních, co by mě ani nikdy nezaujmulo. Pokud máš pocit, že církev je sekta, fajn, neberu Ti to, je to pouze a jen Tvůj názor a já Tě nebudu přesvědčovat o jiným. Každý má nějaký názor, to je celkem normání. I když některé názory jsou nedůležité a v jiné oblasti naopak hodně důležité, viz. Každopádně - už ses někdy zamyslel, proč tu jsi, jak jsi se sem dostal, zrovna do tohoto místa, do této rodiny, jaký má tento smysl život, jestli jen "odehrát misi", nevědět, o čem ten život vlastně je, prožívat všelijaké deprese, zklamání, vnitřní prázdnotu, že máš pocit, že Ti pořád něco chybí, nechat se pohřbít a pak ležet až navěky v naprosté tmě? Co vlastně bude po smrti, tma, nic, naprostý černý nic? Není divu lidem, kteří tomu věří, že se bojí své fyzické smrti. Odpovídat mi na to nemusíš, jen se nad tím zkus zamyslet, můžeme to pojmout jako řečnickou otázku. ;)

ladaadal*

Zamýšlet se nepotřebuju. Vím to. Narodil jsem se, protože rodiče souložili, jako skoro každý savec, žiju, protože mě ještě nepřejelo auto. Smysl života? Mám rodinu, kterou mám rád a pro kterou žiju, práci, která mě baví a smrti se nebojím a nevěřím, že by po ní cokoli bylo. Bojím se lidí s vymytým mozkem jako jsi ty. Poslední dobou se všude přemílá, jak krutá je víra muslimů. Nechápu, křesťani krutě mučili, upalovali, vraždili, kradli, znásilňovali celá staletí a nad tím se nikdo nepozastaví? Ve finále začali zneužívat nezletilý kluky. Věř si čemu chceš, vcelku chápu, že to do tebe asi hustili horem dolem, ale nevytahuj to na veřejnosti. Ani Hitler s komunistama a Talibanem dohromady nenapáchali tolik zla, jako křesťani. Proto dost dobře nechápu, že stále přežívají. Navíc s názorama z 12. století.*zed*

Jen malý doplněk k té poslední větě: Tridentský koncil se odehrál v šestnáctém století, a to nemluvím o druhám vatikánském koncilu. A tohle jsou mezníky, které formovaly názory katolické církve, která je sice v západním křesťanství, dejme tomu, většinová, ale rozhodně není totožná s křesťanstvím jako celkem.

tecr*

Dobře, dobře. Ale pro to žiješ teď, je to současnost. Mít dobrou rodinu, práci, finance, přátelé - to je skvělý a výborný. V tom případě jak si představuješ "to nic", který Tě čeká po smrti? Čistě teoreticky, jak si představuješ, že to bude probíhat, až zemřeš? Zemřeš, lehneš si do hrobu, budeš spát, odpočívat, nikdo Tě nebude vyrušovat, jen si dáchnout v naprosté tmě a maximální odezvě, kde na miliardy kilomerů nikdo a nic není - není to spíš děsivá představa?*sok*

jami*

Nic je prostě nic. Už se ti někdo stalo, že jsi se probral z naprosto bezesný noci? Dejme tomu, že jsi usnul v deset večer a probudil se v šest ráno, aniž by sis cokoliv pamatoval z noci. To je to nic. Prostě kdyby ses už neprobudil, nevíš to. A jak jsi jednou mrtvej, jsi jako kus čehokoliv jinýho - bez života.

Hodně lidí by si mělo uvědomit, že život je prostě jen jeden, ať to zní krutě jak chce... Že život prostě neni ani nebude spravedlivej.

fbcdn-sphotos-d-a.akamaih/...

doplněno 02.12.12 00:59:

fbcdn-sphotos-g-a.akamaih/...

ladaadal*

Ty už taky blbneš, co? Až umřu, tak mě zpopelněj a bude mi to úplně jedno. Ty se snad půjdeš dívat na svůj pohřeb, kolik přišlo lidí? Vy jste vážně magoři. Úplně stejný jako jiný sekty.

doplněno 04.12.12 11:15:

To bylo samozřejmě pro tecra.

Jami - *palec*

04.12.12 10:12

*palec*

jami*
01.12.12 00:08

;)

Život- nechápu #2
buss

Mluv za sebe, že stvořil tebe a co dává tobě, proč je pro tebe důležitý. Mě vynech.

ladaadal*
hodnocení

0x

Samozřejmě, že i křesťanství je sektářství. Zkus nahlédnout do naučného slovníku. Tam si jasně přečteš, že sekta, tedy její víra je pouze méně rozšířené náboženství. Jinak není mezi sektou a náboženstvím jiný rozdíl. Obojí je pouze slepé papouškování něčeho, co nelze dokázat ani vyvrátit. Je jedno, jde-li o křesťany, jehovisty nebo satanisty, všichni jsou na tom mentálně stejně.

Ó jak já miluji tyhle kategorické zjednodušné soudy! (Vynášené pod vlivem houbiček? Ale ne, to bylo laciné, beu spět.)

docs.google.com/...

Jéžiši, oni tam mají i dítě! *plac*Dnes by mu bylo asi tak jako je mé dceři. Jak já jsem ráda, že ji mám, že nám dala vnuky. Jak bez těhle lidí by byl život prázdný. Právě pro tohle se oplatí žít. ;) Nemyslet jen na sebe!

doplněno 02.12.12 07:01:

Láďo, Kartaginec dal odkaz na sekty. Když to vyroluješ, je tam i fotka z hromadné sebevraždy. Ten pár úplně vlevo má mezi sebou dítě *plac*

ladaadal*

Babčo, děkuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]