Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřejmě podvod na bazaru (?)

Od: wnc odpovědí: 35 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat co byste dělali Vy v mém případě.Objednal jsem si na bazaru u nejmenovaného prodejce základní desku i s procesorem.Upřednostnoval osobní předání nebo platbu bankovním převodem,klasickou dobírku však ne.Tak jsem mu před dvoumi dny poslal peníze na účet a od té doby se neozval.Je sice pravda že mi před odesláním říkal že jde na noční směnu a napsal mi i svoji adresu,a telefoní číslo (na které když sem psal sms,se zase nikdo neozval,ale zpráva byla doručena).Za ty 2 dny jsem mu poslal několik emailů , a žádná odpověd ani na jeden se mi nedostala.

Co byste dělali vy v mém případě?Zřejmě ještě počkám jak se to vyvine,ale pro mě to bylo dost peněz.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co by jsme dělali? nic začali se loučit s penězi , to je jedna ze základních věcí neplatit na internetu převodem a čekat že jsou všichni fér. *cteni*

wnc
hodnocení

No nic...s typem těhlech odpovědí jsem počítal,ale takhle je to třeba i u dobírky...taky nemůžu vědět jestli mi prodejce neposlal např. cihlu místo toho co jsem si objednal *zed*.Na podání trestního oznámení je ještě asi trochu brzo.Asi mu ještě zkusím párkrát zavolat a uvidím.

Ano to je také možné ,ale člověk si má dodané zboží dobírkou možnost zkontrolovat rozbalit případně ihned udělat s dopravcem zápis nebo ho vůbec nepřijmout *jasne*

wnc
hodnocení

Aha ...tak to jsem fakt nevěděl *zed* ... já myslel že hned jak příjemce balík rozdělá,musí ho už zaplatit.

buss

jo, ne že se to rozbalí a řeknu nechci. Pěkně zabalit a zaslat za své zpět.

zikjasa*
hodnocení

0x

vyšší částky předem převodem nikdy neposílat,mluvím za sebe ne za všechny diskutující.

prskac1*

Můžu se zeptat, za kolik ona deska byla?

wnc
hodnocení

Asi za 2500Kč...ale i to je pro mně hodně,jako pro nevydělávajícího člověka.

kt8d5*
hodnocení

0x

Jestli jste za tu desku s procesorem dal "pouze" 2.500,- Kč, tak se nejedná o trestný čin podvodu, bohužel. Takže policii je zbytečné otravovat :(.

wnc
hodnocení

Tak to se opravdu můžu rozloučit s penězi :(... Jediná další šance by bylo zajet si za ním osobně.

Třeba to ještě dobře dopadne jsou to jen doměnky , ale mohl byste nás poté informovat jak to dopadlo*palec*

wnc
hodnocení

Ok...díky za pomoc...jestli si vzpomenu,určitě sem napíšu jak to dopadlo :)

buss

Půjde, napíše na obec v místě bydliště "podvodce" a podá oznámení. Je-li to solidní web, napíše hodnocení.

stribrnak*
hodnocení

0x

dOUFÁM,ŽE TEN DOTYČNÝ NEBYL ZASE PETR ROUČ!

wnc
hodnocení

Petr Rouč to nebyl...jakýsi Petr Svatoš,co bydlí v Teplicích

prskac1*

Dej mi tady prosímtě odkaz na ten inzerát...Doufám, že to není proti pravidlům...

doplněno 23.12.10 14:35:

Nebo napiš z kterého serveru ten inzerát máš.

wnc
hodnocení

pc.bazos.cz/... ...kdyby se to nezobrazilo tak bazos.cz

machal*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nerad bych se prodejce zastával, ale 2 dny mi opravdu přijdou krátká doba k neprodlenému řešení situace. Sám jsem na bazaru prodejcem a trvá někdy i déle než 2 dny než přijde platba na účet. Zkuste dotyčnému místo sms zavolat...

prskac1*

Tak jsem to nevydržel, zavolal inzerentovi a bylo mi sděleno, že deska už je zamluvena a zaplacena,takže ji nemůže nabídnout.

Takže vydrž, určitě to dobře dopadne.

A jinak plně souhlasím s kolegou nademnou, že dva dny je velmi krátká doba...

*palec*

doplněno 23.12.10 14:54:

Každopádně dej vědět jak to dopadlo. ;)

wnc
hodnocení

Děkuji mnohokrát za snahu :) ...určitě vědět dám...jen mi přišlo divný že od doby co jsem poslal peníze,se neozval.i přesto ,že jsem se ho ptal jestli mu už peníze došly ;)

wnc
hodnocení

Ještě jednou díky za pomoc ;) ... vypadá to že to opravdu není žádný podvodník...ted mi napsal email ...

"omlouvam se za mou zpozdenou reakci, ale jsem ted neplanovane v praci 12 hodin denne a nemam vubec cas nas obchod resit. Chapu Vase obavy, ale po svatcich vse napravim. Zitra Vam poslu jeste mou kopii dokladu pro Vase bezpeci a jistotu."

Jinak ,přeju vám všem Hezké svátky

No vida ho *ua*

tomil2002*

Jéjda, přečetl jsem si diskuzi o "podvodníkovi" protože potřebuji prolustrovat jeden email, chci něco koupit na bazaru a nějak vázně komunikace s prodejcem.Mám zájem o dobírku, osobní předání je pro mě daleko.Nenašel jsem sice email který hledám ale našel tuhle diskuzi.Tedy z vlastní zkušenosti protože taky občas něco prodám nebo koupím na bazarech. Ty termíny to je zapeklité.Osobně bych si nedovolil podvod a ani jiný popis nebo zkreslené fotky.Vím že lidé jsou různí, nejlépe je si ještě zavolat i když to taky nic neznamená.No tady pomůže šestý smysl , intuice... Je to složité.Dva dny po odeslání peněz je ale strašně krátká doba očekávat balík.Já za dva dny ještě třeba nemám ani tu krabici ve které to potom odešlu.. :)) ale v tom případě tedy komunikuji s tím kdo si to objednal.

roboot*
hodnocení

0x

No tedy , dejte mi prosím Váš nick na Aukru pokud ho máte *smich* Okamžitě Vás dám na Black list, hele sorry šéfe ale za dva dny mu ještě vůbec nemuseli dorazit peníze, zpravidla je dokončení obchodu s odesláním balíku cca do 7 dní od platby, brzděte *stop* S Váma bych kšeftovat nechtěla *zed* Jednou jsem takovou ženskou měla, v pátek odeslala peníze a v pondělí na mě vystartovala, že ji nic nepřišlo...*uf*

wnc
hodnocení

Nemám moc zkušeností s tímhle obchodováním,tak mě omluvte ;)... Vy se na to díváte z pohledu prodejce,ale pro mě je to hrozná nejistota ,jestli zboží přijde nebo ne :)...Jinak s tím převodem na účet.Doted jsem myslel ,že se peníze převadí ihned do druhého dne automaticky ...

prskac1*

Tak jak to dopadlo::?

wnc
hodnocení

V sobotu jsem mu poslal maila,že potřebuju ,aby zboží přišlo max. v pátek .V neděli odpověděl: "Udelam vse pro to, abych to stihl a poslal v pondeli..zalezi bohuzel podle prace :( .." a do dneška nevím zda to poslal nebo ne,a to jsem ho žádal at mi hned, jak to pošle dá podací číslo :/ .. inzerát z bazos.cz zmizel,a při komunikaci se zdál jako solidní člověk,tak zkusím ještě počkat do cca.pátku a pokud mi do té doby nepošle podací číslo ,abych uvěřil,že to opravdu poslal ,budu požadovat vrácení peněz (pokud by neodpovídal,nebo nechtěl poslat peníze,podám trestní oznámení)

mara1

Zdravím.28.12.2010 jsem na bazoš.cz koupil telefon nokia 5800xm.Bylo to psaný na David Špinka a když jsem mu poslal domluvenou zálohu 1000kč,tak mě vyběhlo jméno majitele účtu Petr Rouč.Bylo to psaný na Český Budějovice,ale zdá se mě to jako velká náhoda.Mám číslo účtu a mobil,na kterej šlo jen psat,volat ne.Telefon je739116978,ale už je na něm hl.schránka.nevím,jestli tady můžu napsat to číslo,ale už je mě to jedno.Když mi po týdnu telefon nepřišel.údajně ho poslal 30.12.2010 a do 5.1.2011nedorazil.Jeho účet je 2145942153-0800.

machal*

A bylo to odesláno jinak, než jako obyčejný balík? V tom přídě si zkuste říct o číslo zásilky a na internetu se podívat na historii této zásilky...

Pracuji v int. obchodu a poměrně často se na mne zákazníci obrací s dotazem zda byla zásilka odeslána. Dle těchto zkušeností mohu tvrdit, že pošťáci se v mnoha případech ani neobtěžují dát oznámení do schránky.

Ptal jste se již na poště, jestli tam nemáte balíček?

tom*

mara1 můžeš mě prosím kontaktovat na emailu cocu.t@seznam.cz.

Potřebuji se tě na něco zeptat díky.

mara1

Na co potřebuješ zeptat?Klidně se ptej.

tom*

Taky jsem poslal peníze na číslo 2145942153-0800 již v roce 2009.Potřeboval jsem vědět zda se opravdu jednalo o Petra Rouče.

Ale asi ano protože se mi ozvala policie ,že dotyčný je ve vazbě a případ řeší.

Když jsem poslal peníze tak se mi neukázalo jméno komu jsou odeslány.

tomil2002*

Pět dní kolem vánoc taky není dlouhá doba.Lidi neblázněte.Taky když má někdo fofr, tak řekne že to odeslal a třeba mu to ještě další dva dny trvá.

mara1

Pt dní by bylo v pohodě,ale je 11.2. a furt nic.Bylo mě jasný,že jsem naletěl hned po tom,co měl tři dny vypnutej mobil.Takže pápá litr.

wnc
hodnocení

Chtěl bych všem říci že Pán ,který semnou obchodoval (Petr Svatoš) nebyl žádný podvodník ani nic podobného.Peníze po domluvě hned poslal zpět.Chápu že v době Vánoc neměl čas a dost jsem se unáhlil když párkrát neodpovídal.Takže se omlouvám že mu tu kazím pověst ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]