Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o informaci. Okurka polní, nebo okurka salátová, pěstovaná venku, kdy přestává růst? Zaštipují se předem nějak konce, má hodně květů. Kdy se likviduje? Okurka je bez postřiku.
Děkuji všem Viky.
u všech okurek je omezení dáno počasím a šířením plísně.Snížení teplot pod 10 stC zabraňuje opylení a také dozrávání plodů.je vhodné všas zaštípnout kvetoucí výhony a odstraňovat zasychající listy,které mohou být způsobeny šířením plísně.
JABRAKA
Mě ješrě rodí ale sadola jsem druhou dávku asi pšed měsícemPrvní sadba při těch vedrech a suchu už nerodí a je po nich.
Dobrý den "Jabrako." Děkuji za radu. Poprvé jsem nasadila kolem uschlé broskve, jen tak okurky. Ze 4 semínek okurek jsou dost dlouhé šlahouny. Okurky mají už některé listy poškozené, ale mají hodně květů a dlouhých stonků. Zítra provedu zaštípnutí. Přikládám foto. Tam kde jsou šipky, tam jsou okurky. Viky
Mám salátovky na pletivu, tři měsíce rodí jako bláznivé a stále mají malé okurky a květy, nechám je až do posledního dne. Kdy to bude určitě poznám, buď příjde plíseň nebo mráz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.