Nejste přihlášen/a.
Někde jsem četl, že některé pivovary přidávají do piva řepný cukr. Je to možné?
Technologie výroby piva aspoň u všeobecně známých pivovarů to vylučuje.Kvašení piva je založeno na sladovém cukru(maltoza),ten vzniká při fermentaci naklíčeného ječmene.Pokud by se přidal řepný cukr,zvýší se obsah alkoholu,ale jednoduchá zkouška to lehce odhalí.Neodpovídalo by tomu zase složení bílkovin.
JABRAKA
Jabraka
Před pár lety naše firma pár týdnů montovala měření a regulaci - řízení sladového hospodářství v Prazdroji. Stojí tam na vykládku řady kamionů s cukrem v 900 kg pytlech a vůbec se s tím neschovávají. I kolem vykládky cukru proudí exkurze našich i zahraničních návštěvníků. Kvašení se už neprovádí klasicky v bazénech, ale ve velkých tancích, kde se pěna (šum). odstřelí - odfoukne. Naštěsti v podzemí ještě v malém vyrábí klasicky - jako refernční vzorek pro porovnání s velkovýrobou.
Obávám se, že to je nejen možné, ale i běžné. Dnes se pivo nedělá z chmele, ale povětšinou z chmelových granulátů, dnešní způsob výroby těch megacisteren piva už je kvalitou jen výsměchem původním recepturám bývalých sládků...
...ale stejně to taky chlastám furt, i když je to čím dál dražší...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.