Nejste přihlášen/a.
Ahoj moje známá má alergii na kravské mléko a zbožnuje takovéty dorty typu cheesecake a tak, tak jsem se chtěla optat jestli se vyrábí nějaký sýr(jako je mascarpone,ricotta,philadelfia,...nebo taky něco jako zakysaná smetana)? nebo čím se to dá nahradit?
DĚKUJI VŠEM ZA ODPOVĚDI )
Dobrý den. Při alergii na mléko a mléčné výrobky není nutné se nějak omezovat. V dnešní době už je hodně kozích farem, kde zpracovávají své vlastní mléko. Mléko je pasterizované a vyrábějí z něho různé sýry. Je dobré si vybrat farmu, která je ekologická, kde si můžete vše prohlédnout i zvířata a vidíte v jakém stavu jsou.
Toto jsem zažila, když jsem vnučce sháněla mléko a sýry, má alergii na laktózu.
Záleží, kde bydlíte. Ve velkých Marketech je k dostání mléko a mléčné výrobky nejen kozí, ale i výrobky ze soji. Také jsou tam k dostání různé potraviny, těstoviny, pečivo, pro různé alergie. Nyní jsou v každém větším městě speciální prodejny, které se věnují prodeji všemu dietnímu. Také v poliklinikách, př. Praha 9 Prosek, mají prodejnu, kde prodávají vše pro alergiky a dietáře.
Jen můj názor. Viky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.