Nejste přihlášen/a.
Jaký je rozdíl mezi konzumním chlebem a konzumními svíčkami?
Je mi jasné, že neexistuje nekonzumní chléb, každý chléb je určený ke konzumaci... konzumace je jiný výraz pro spotřebu jídla a nápojů...
...není mi jasné, proč se potom nejedí svíčky, když jsou konzumní...
Konzumní - rozumí se spotřební, nemusí se zrovna týkat jídla. Beru to jako odlehčovací otázku, umístila bych ji spíš do volné diskuze. Konzumní svíčku si třeba nedám do parádního svícnu na slavnostní tabuli. Taky se jim dřív říkalo sklepové nebo sklepní, ale to by asi hasiči nejásali.
Proč ne? alcandles.cz/...
Beru to jenom jako název. Když si kupuji domácí sekanou, tak si taky nepředstavuji, že ji někdo vyrábí doma na kuchyňské lince.
Patronka to trefila, opravdu mne inspiroval ten rychlý recept na svíčkovou v otázce Proč se jmenuje svíčková - svíčková?
doplněno 07.12.10 21:07:Původně jsem otázku bral jako srandu, ale teď jsem rád, že jsem ji dal... dozvídáme se tu plno zajímavých informací...
..ještě chybí vysvětlení toho konzumního chleba... vlastně chleba... nekonzumního?
hejkal, svíčková je druh masa, sval podobný svíčce, obalený lojem, ze kterého se dělali svíčky.Takže jde buď o slangový řeznický výraz, kteý se vžil anebo je to pojmenované podle středověkých zvyků řeznického cechu. Pro nové tovaryše se připravovala slavnostní večeře při svíčkách a k večeři se podávala nejlepší hovězí pečeně -. tedy ta svíčková. Tak si vyberte Karina
Jsemť diplomovaným členem cechu řeznického, ale tohleto čtu poprvé... Asi mne žádná paňmáma na večeři při svíčkách nezvala, spíše měli mitři cechu strach, aby je tovaryši u manželek nezastupovali i po sfouknutí svíček...
Já vím o nekonzumním chlebu! To je chleba, kteří tadyv okolí pečou naši pekaři - nedá se pomalu konzumovat.
Dobrá otázka. No prosím a já měla zažité, že konzumní chléb je ten nejobyčejnější z obyčejných, nevylepšený a levný. A konzumní svíčky mají svůj název od toho, že jsou jedlé. Tzn., že je můžu dát bez obav do narozeninového dortu a děti z nich mohou oblízat bez obav šlehačku. Ještě se mám co učit.
Jaký je rozdíl mezi konzumním chlebem a konzumními svíčkami je snad nad slunce jasné. Chleba je chleba a svíčka je svíčka... Od jisté doby ale vím, jak rozpoznat konzumní svíčky od nekonzumních. Odložil jsem několik starých svíček v krabici do stodoly a jednu z nich zkonzumovaly myši. A nebyla to ledajaká obyčejná svíčka, ale pěkná, ozdobná!
Já mám podobný problém, a to čajové pečivo versus čajové svíčky. Svíčky bych k čaji taky nepřikusoval, ale proč se tak jmenují...?
Myslíš třeba "Jar s příchutí citrónu" - asi bych na tu nálepku raději napsal "s vůní", představa všudypřítomné citrónové příchuti všeho, co najdu na talíři v tomhle přípravku umytém, mne jeden čas docela strašila...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.