Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je pro vás ideální teplota?

Od: milanp® odpovědí: 17 změna:

Jaké je pro vás ideální klima, resp. teplota venku?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

0x

18-23 slunečno

paw*
Leto kolem 25. Ale spise je pro me dulezitejsi vlhkost vzduchu. Kdyz je venku 25 a je vlhko, tak je to horsi ne 33 a nizka vlhkost.

hodnocení

0x

20 - 25°

Podle nálady, někdy jsem rád, že je 30 a rochním se v bazénu :)

Ale jinak tak kolem těch 20°C, prostě když můžu chodit v kraťasích a tričku, a je příjemně :)

doplněno 19.08.13 12:06:

tím mám na mysli samozřejmě léto. V zimě je ideál tak do -5°C, větší mrazy zrovna nemusím ;)

72mona3*
hodnocení

0x

JARO: Kolem deseti až patnácti stupňů.

LÉTO:Kolem pětadvaceti.

PODIM: Kolem patnácti.

ZIMA: Kolem minus pěti.

A pro někoho není ideální teplota nikdy.

martin1965*

To by šlo.

hodnocení

0x

Nejraději mám počasí a teploty končícího jara a začínajícího podzimu.

Ale vzpomínám na dobu, kdy jsem pracovala v redakci a měla dva stálé dopisovatele. První měl dodávat informace o počasí uplynulého měsíce. Očekávalo se od něho, že zaznamená nejvyšší a nejnižší teploty, spočítá nějaký průměr, že uvede, který den bouřilo, kdy vítr lámal stromy... Hlavně neměl nic komentovat. Ale on komentoval velmi rád a svá hlášení na jaře pravidelně doplňoval informacemi, že konečně už končí ta ohavná zima a mizí sníh, v létě nadšeně psal, že teploty přesáhly třicítku a že k velké radosti všech(?) ani nekáplo... Na podzim smutně připisoval, že tu smutnou dobu do jarního sluníčka budeme muset nějak přežít.

Druhý dopisovatel byl velký propagátor běžeckého lyžování a milovník sněhu a mrazu. Nejeden svůj text doprovodil slovy, že konečně končí dočasná obleva a zase hurá na lyže...

Tyhle vzpomínky sem přidávám proto, že sledovat nějaký průměrný všeobecný názor bývá ošidné.

pt®
hodnocení

0x

Někdo rád holky, někdo rád vdolky. Někdo má rád léto, jiný má rád zimu. Je pravdou, že nyní jsou vyšší teploty než před půl stoletím. Proto dříve kosili chlapi pole a louky sice s kosou, ale v dlouhých kalhotech, v košili a v klobouku, ženy měly delší sukně, blůzičku, jistě se při práci zapotili, na přímém sluníčku, ale dnes by to asi nezvládli. Takže pro mně bylo za mlada +18 st. už na koupání v řece, a dnes. když je skoro +40 st. tak ubedním barák, kde je tak +27 st. a je mi vedro. Takže pro mně +20 až +25 st. je maximum. - pt

mil®
hodnocení

0x

20 - 25°

20 - 25°C

joudic*
hodnocení

0x

30-40C a nejlepsi kdyz okolni budovy a ulice "salaji", asi jsem jizni typ, a kdyz mam doma mene nez 25 mam tendenci topit nebo se prioblekat, v zime topim na 28-30C mam kamna, tak me to nic nestoji

majsterjoe*

Ja mam prave u sebe ted 31°C. Byt to pres den, kde se muzu schovat nekde do chladku, tak OK, ale ja tady budu spat. Silene. To si nedokazu takove teploty mit stale predstavit.

Mozna tak v zime...to zas jo, kdyz clovek prijde vymrzly a krasne vytopi kamna.

72mona3*

Taky bych chtěla topení, co nic nestojí. Na co jsou ta kamna? Na vzduch?*vtip*

doplněno 20.08.13 10:40:

Pro joudic

joudic*

na uhli :) 30C celou zimu za 10tisic mi neprijde jako nejaka palka, nad kterou bych musel moc premyslet :)

doplněno 21.08.13 07:53:

no ano ja myslim celou topnou sezonu, ktera me letos prisla na 10tis + semtam jsem vzal na benzine pytel dreva za kilo na rozpal :)

72mona3*

10 tisíc za celou zimu... jenže většinou topíme i na jaře a na podzim a letos jsme kvůli babičce přitápěli i v červnu... Tak to už trochu leze cena nahoru, ne? Jako ta teplota *slunce*

hodnocení

0x

více než 25°

Asi jsem v některém z minulých životů byla kočkou. Nevadí mi co největší hic a válet se na sluníčku. Jen kdyby někdo nosil vychladlé minerálky, kousky studeného melouna, mazal záda. Manžel udělal venkovní sprchu, tak je příjemné se smočit a zase se válet ve sluneční lázni. Trpím lupénkou, takže je to dobré i pro mé zdraví. Horší je to v noci. To nemám vedro ráda, špatně se mi v něm spí. Takže, kdyby mě příroda poslouchala, ve dne bych mohla mít třeba 40, v noci v ložnici tak 15. :D Což je ale neuskutečnitelné. Tak musím být spokojená s tím, co je. Nakonec, jako my všichni. Jaga.

více než 25°

Taky se hlásím k teplotám kolem 40 stupňů a slunešno. Kromě Vánoc, to má být zima a sníh.

hodnocení

0x

Zažil jsem dlouhodobě teploty kolem 40-50 stupňů ve stínu a nemám s nimi problém, pokud ovšem není současně příliš vlhko. Taková teplota a 100% relativní vlhkost, to je na zdechnutí. V zimě klidně mrazy - ostatně k zimě patří - za předpokladu, že je nemám v bytě.

hop®
hodnocení

0x

20 - 25°

Venku nebo vevnitř, okolo té pětadvacítky.

Ale více nepříjemnější je střídání teplot, když třeba běhám mezi přízemím kde je 38°C a sklepem, kde je deset, tak to moc nepřežívám, to si pak po práci dávám léčebný grog, i když je v té hospůdce "jen" 30°C...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]