Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neoluxor nereaguje

Od: jeremych odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

chtěl jsem bráchovi udělat radost a objednal jsem mu po internetu (v neoluxoru) knížky. Jenže jsem zjistil že už mě předběhl, a další den jsem jim napsal žádost o zrušení objednávky. Oni na to vůbec nereagovali a o dva dny později mi přišla zpráva že bylo moje zboží odesláno. Musím to teď zaplatit? Budu platit poštovné nebo nějaké úroky, když to nepřevezmu (na dobírku)?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zima*
hodnocení

0x

Zkuste se podívat jestli na svých stránkých nemají obchodní podmínky, ve kterých by to mohlo být uvedené.

lerak*
hodnocení

0x

Podle občanského zákoníku platí, že věci zakoupené mimo obvyklé obchodní místo máte nárok vrátit do čtrnácti dnů bez udání důvodu. Jestliže jste od Neoluxoru objednal zboží po Inetu jakosoukromá osoba a vztahuje se na objednávku občanský zákoník neměl byste mít problém. Nejjednodušší by mělo být zásilku neodebirat. Přečíst jejich obchodní podmínku nemůže být na škodu. Pokud si do nich dali věci, které odporují občanskému zákoníku tak ten má vyšší právní moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]