Nejste přihlášen/a.
Co mám dělat? Přihlásila jsem se do kroužku. Baví mně,ale na konci prázdnin s ním mám jet na soustředění. Je na sedm dní plus dva dny v hradci. Mně se tam VŮBEC NECHCE,jsem zoufalá. Tak prosím poraďte co nejrychleji. Děkuji...
Zdá se mi, že nevíš, co sama chceš. Když Tě náplň a program toho kroužku baví, co myslíš, že budete dělat v Hradci? Právě totéž, opakovat si, co jste se naučili, dělat to, co vás baví. Proto to je kroužek. Tam to všechno vlastně vyvrcholí, přátelství, kamarádství, vědomosti, zručnost. Třeba i nějaká soutěž. Když nechceš, nejezdi. Povinné to určitě není. Ale je to taková pěkná tečka za tím, co jste se v tom kroužku naučili. Neměla jsi se do něj ani přihlašovat, když to nedokážeš dotáhnout do konce. Je to škoda, ale nikdo Ti nemůže rozkazovat, abys tam jela. Jen se mi zdá, že evidentně nevíš, co vlastně chceš. A když budeš pořád sedět doma za pecí, nepoznáš nová místa, nové kamarády, nový způsob života. Pro mě tábory, výlety a soustředění s kroužky byly právě to, na co dodnes vzpomínám nejraději. Jak ráda bych jela. Ale žádný kroužek pro skorodůchodce neznám. Škoda. Jaga.
Máte pravdu, opravdu nevím co chci. On ten kroužek je vlastně zpívání. Zkoušky jsou dvě a půl hodiny ty mně baví. Soustřeďění to je po snídani dvě hodiny pak pět minut přestávka pak dvě hodiny zpěvu. To je horší...Ono se tam všechno bere moc vážně vedou to tam do vrcholu. A já nejsem moc zvyklá jezdit na tábory ani na lyžák jen na školu v přírodě,ale musim jezdit na koncerty a každý rok se najde alspoň jeden v tuhle dobu. Takže mně na školu v přírodě vezou rodiče. Můj problém není vyloženě v tom, že jsou pro mně dlouhé zkoužky , nebo že to tam je nuda. Ale bojím se ,že se mi bude stýskat tedy ono se mi bude stýskat. Moc se bojím. Dokonce sem si nakreslila tabulku na odpočítávání dnů...Každopádně jsem ráda,že sem si o tom mohla s někým promluvit.Děkuji...
Bude se ti možná stýskat, pokud na to budeš mít čas, ale na druhou stranu, když zůstaneš doma, tak budeš závidět těm, kteří tam pojedou. Rozhodnutí je na tobě. Buď budeš sedět doma jako pecka nebo pojedeš a budeš poznávat nové věci, nové lidi a získávat nové přátele. Co asi tak bude lepší a s čím se budeš po prázdninách ve škole chlubit?
Stýskat se ti asi bude, ale - přece nejsi mimino! Chceš sedět doma v koutku až do smrti?
Tím, že jsi nikde moc nejezdila, jsi se připravila o spoustu zážitků, kterých budeš v budoucnu litovat. Na každém soutředění se maká a je tam sranda Bojíš se jen něčeho, co neznáš. Nechce se ti tam jen kvůli vlastní hlavě, ve které si představuješ katastrofické scénáře, co se "určitě" na soustředění stanou. A tahle přicházíš i o kamarády, kteří se na těchto společných akcích stmelují dohromady.
Čeká tě spousta zpívání a spousta zážitků, a když mi sedmileté děti přežití 14-denní vojenský tábor, kde bydlí se stanu a koupají se málem v řece, tak si myslím, že kdybys aspoň trošku chtěla, tak to soustředko přežiješ v pohodě. Nehledej výmluvy, proč nejet, a naopak hledej důvody, proč by se ti tam mohlo líbit.
Poradím, když to bude možné, Tere.
Na začátku bych se tě zeptala na tvoje koknkrétní důvody, tj. proč se ti na soustředění jet nechce?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.