Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodiče a facebook

Od: kikii odpovědí: 15 změna:

bude mi 15 a rodiče mi nechcou dovolit facebook, jak je mám přemluvit? Díky za ovpověd

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Řekni svým rodičům, že facebook není žádný chřtán pekelný ani semeniště deviantů, ale normální sociální síť, a že v patnácti je člověk dostatečně kompetentní na to, aby existoval i na facebooku. Ostatně - pokud ti oni dají důvěru a dovolí ti to, tak ty na oplátku můžeš dát důvěru jim a dovolit jim, aby (aspoň zezačátku) kontrolovali, co tam děláš a sdílíš.

A kdyby ne, tak platí Gibbsovo pravidlo #18: Je lepší hledat odpuštění, než se ptát na dovolení.

olaf71*
hodnocení

0x

a jaký mají důvod? pokud máš jiné koníčky, tak se věnuj raději jim. mám doma případ, že když nejde internet a tím pádem ani FB, tak je dotyčná osoba úplně mimo a dokonce vyleze i z pokoje.

ria*
hodnocení

0x

Takže oni asi FB mít taky nebudou : ) tak se dohodněte a pořiďte si ho všichni - oni najdou spolužáky a starý známí a tebe budou mít pod kontrolou .. Ale teda upřímně ani není o co stát.. : )...

Pro Olaf

Někde jsem nedávno četla :

"Pokud se naléhavě potřebujete na něčem domluvit s rodinou, vypněte internet a čekejte u routru" :D..

hodnocení

0x

ty jo, tebe bych chtěla mít doma :) jako vážně, ne ironicky. moje dvanáctiletá si zvládla profil na FB založit a bylo jí celkem šumák, co si o tom myslím nebo nemyslím *nevi*

olaf71*

dnešní rodiče si nic nemyslí, jsou radi, že mají klid od dětí a můžou se honit za majetkem,aby měli víc než ti ostatní

ale prdlačku :) já jsem dnešní rodič a věřte tomu, že si myslím.

ladinpraha*

Dnešní rodiče - to mi připadá, jako když se někdo podepíše "české matky". Nejde mluvit za ostatní nebo házet všechny do jednoho pytle. Co rodič, to názor. Každý vychází ze svých pocitů a ze svých zkušeností.

doplněno 18.08.13 21:03:

Ano. A o tom to tady všechno je. Jsem rád, že jsi si to konečně uvědomil.

Každý soudí hlavně podle sebe... :-P

hodnocení

0x

A v čem je problém, stojí ti každou chvíli za zadkem? Prostě si ho založ a neřekni jim o tom. Pokud ho mají a ty nechceš, aby o tobě věděli, tak ne pod skutečným jménem, ale pod přezdívkou. Kdyby ti bylo méně, řekněme do těch dvanácti let, tak radím jinak, ale v patnácti letech nemít facebook? To je v dnešní době jako nemít jednu nohu...

host*
hodnocení

0x

Važ si rad rodičů a přemýšlej, proč tě chtějí uchránit před ztrátou soukromí a tvé osobnosti a identity, které si spousta lidí neváží. "Think B4 U post" - přemýšlej, než něco odešleš do prostoru webu (odkazy na webu jako think before you post).

martinaa*

Zbytečně strašíte. FB mám já i desítky a stovky mých více či méně známých, nikdo z nich neutrpěl ztrátu identity, natož soukromí (protože u toho samozřejmě nesedí od rána do večera). A že si v Americe nějaká slípka dá na FB nahý fotky a pak se strašně diví, proč ji někdo vydírá nebo se jí posmívá, tak pardon, ale nemá být blbá.

V rozumné míře užívaný FB je fajn.

doplněno 18.08.13 20:46:

Absence zdravého uvažování a webkamera je recept za zaručený průser...

olaf71*

s rozumem a rezervou novinky.cz/...

ellhonza*
hodnocení

0x

Si ho založ a neřeš? Takový rodiče, že zakazují takovýto triviality bych chtěl teda mítt..

iz*
hodnocení

0x

Vidím, že všichni řeší Facebook,

ale mne zaujalo něco jiného:

Kikii, jak tě někdo přesvědčí k něčemu, co nechceš? A jak příjemné by ti bylo, kdyby tě někdo přemlouval do něčeho, co nechceš?

Dokud jsi na rodičích závislá, měla bys respektovat jejich pravidla (i když s nimi třeba nesouhlasíš).

martin1965*
hodnocení

0x

Nechápu jakou by museli mít Vaši rodiče nad Vámi kontrolu, aby jste si nemohla založit profil. Samozřejmě je otázka, že chcete, aby s tím souhlasili a nechcete dělat něco za jejimi zády - to je rozumné. Rozhodně bych neoperoval tím, že to mají všichni. Sebevědomě bych je poprosil asi takto: Táto, mámo, zjistila jsem že funguje taková síť na netu, na které si můžu povídat se svými kamarády, najít i nějaké ty staré a můžeme se na něčem domluvit. Samozřejmě jsem tak chytrá(předpokládám, že jste dívka podle Vaší přezdívky), že vím, že tam nebudu psát všechny blbosti, ale jen důležité věci a nebudu zveřejňovat informace ohledně naší rodiny, natolik jsem chytrá, a třeba si tam můžete založit také Váš profil a najít nějaké ztracené přátele. Ráda vám to předvedu, až to bude fungovat a budete koukat.

Osobně - můj názor na FB je dost rozporuplný. Asi bych to zhodnotil starým příslovím "Dobrý sluha ale zlý pán". Ale kdo tam není, jako by na virtuální síti ani nebyl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]