Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamenají značky na stromech?

Od: lubombar® odpovědí: 2 změna:

Bydlíme u lesa. Nyní se na některých stromech na kraji lesa objevily bílé pruhy.
Co znamenají? Ví to někdo, kdo se vyzná v lesním hospodářství?
Viz foto.

Co znamenají značky na stromech?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

0x

začnu uvahou ... naše holky hráli v létě hru a na každý strom, kde něco bylo připevnily značku. Poradí mi někdo co to je?

Teď se vrátím v vaší otazce. Je to váš les? Asi ne, jinak by vám po něm nikdo nečmáral. Optejte se tedy majitele, co si tím značkuje.

Ale pokud budeme uvažovat dál, běžně se značkují tečkou nebo křížkem stromy na zkácení, nebo které je nutno prořezat atd.

Takže pokud tu nebude někdo kdo to značkoval, asi vám neporadíme. Koukněte na ten strom, zda není poškozen atd. Pak by to mohlo značit kacení. Taky to může být strom na který se bude "něco" věšet. Ať už pasti proti kůrovcům nebo cokoli jiné.

Taky je dobré vědět zda ten strom máte v okolíjeden nebo takto označených je třeba 30

Z lesního hospodářství žadnou takovou předpisovou značku, tedy přesné značení nevyčtete :(

No snad jsem vám trochu osvětlil co by to SNAD mohlo být.

Ještě mě napadá, že třeba elektrárny po domluvě s majitelem tam mohou tahat sloupy a proto se to musí vykácet, ale to je jedna z tisíce možných důvodů ...

hodnocení

0x

Les se rozdeluje na jednotliva oddeleni, ty se znaci dvama vodorovnymi bilymi pruhy a tyto oddeleni se dale deli na jednotlive porosty. Ty se prave oznacuji jednim vodorovnym bilym pruhem.

Zda je to tento pripad Vam ale rekne pouze ten, kdo tuto znacku nakreslil. Stejne tak to muze byt vytvor nejakych deti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]