Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce brigáda nutné!

Od: blobina odpovědí: 7 změna:

Ahoj je mi pomalu 11 let a potřebuju si nutně vydělat... ale nevím jak rodiče mi nedávaj potřebuju brigádu bydlím ve Všetatech... potřebuju vysokou mzdu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
jedenáctiletého nikde legálně nezaměstnají. na co potřebuješ peníze? a co by sis tak představovala za práci a peníze za to?

hodnocení

0x

Nedělej si tady z nás legraci. 10 leté dítě snad rodiče živí, oblékají a uspokojují jeho potřeby. Pokud tyto potřeby nejsou přemrštěné. Na co potřebuješ vysokou mzdu v 10 letech? Máš hlad, nemáš co na sebe? Zdá se mi, že nás trochu houpeš. A nespěchej nikam, nemáš zmeškáno, za takových 10 let budeš tu vysokou mzdu opravdu potřebovat a to minimálně 45 let, pokud se skutečně bude chodit do důchodu v 65 a později. Tak si užívej dětství a nehoň se za penězi. Jsou i takové "věci", které se nedají koupit za žádné peníze. Zdraví, přátelství, láska, chytrost a další. Jaga.

doplněno 18.08.13 13:29:

Jinak, ve Všetatech se pěstuje slavná všetatská cibule, známá po celé zemi. Tak jdi pomoci sklízet. Ale ono se to už asi dneska nesbírá, jako dřív a mají na to jistě nějaké stroje.

babajaga, já děti v tomto věku mám, takže si umím představit, že peníze opravdu POTŘEBUJÍ, byť je rodiče živí i šatí i jim dopřávají jejich záliby. a je celkem fajn, že slečna má snahu si peníze nějak vydělat, i když tedy ve svých letech má značně naivní představu o brigádách.

třeba moje starší kdyby měla peníze, koupila by si koně. svého koně, svého nejlepšího přítele, o kterého by se nemusela dělit se zbytkem jezdeckého klubu, se kterým by byli jedna duše a tělo.

ta mladší zas "potřebuje" tablet.

obě svoje kapesné vráží do myší, které jsem jim dovolila pod podmínkou, že se o ně budou nejenom starat fyzicky, ale též finančně. už v té době totiž doma měli čtyři morčata (a příležitostně ze školy půjčeného králíka, další morče nebo pískomila), o které se sice starají samy, ale financuji je já. mladší mě už asi rok láme na psa, ale máme malý byt, takže další zvíře do něj nechci (a upřímně se děsím okamžiku, kdy shrábne našetřené kapesné a přitáhne mi domů štěně).

kůň, tablet a pes by pro obě nepochybně byly silná motivace najít si brigádu, kdyby to šlo. navíc v tomhle věku nám už začínají neshody v tom, co chtějí děti třeba za oblečení a v tom, kolik jsem maximálně tak ochotná za ty hadry zaplatit.

blobina
hodnocení

Dělala bych cokoliv za co nejvíc kdo dá :(

uska*

Ale zapomněla jsi napsat co tak dobře umíš, aby ti za to lidé platili. Včem jsi tak dobrá, že chceš vysokou mzdu?

hop®

Neříkej "cokoliv", na to "cokoliv" jsi ještě malá! ;)

iz*
hodnocení

0x

Blobino, rozumíš česky (už tu zaznělo, že tě v 10/11 letech nikdo nezaměstná)?

První brigádu seženeš po dovršení 15 let a až po skončení povinné školní docházky (do té doby tě nikdo nesmí zaměstnat).

Takže nezbývá než se dohodnout s rodiči, případně s dalšími příbuznými.

___ V tém věku přichází v úvahu sběr, dojít nakoupit sousedům (za malou odměnu), venčení psů, zalévání kytek v době, kdy jsou sousedi na dovolené, ...

Ale ve všech případech půjde o velmi malé odměny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]