Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena hodin

Od: renardmuller® odpovědí: 10 změna:

Mám strožitné hodiny které jsem zdědil po pratetě a rád bych věděl jakou mohou mít cenu. Jsou zřejmě 100let staré a nejspíš je to pouze jediný kus. Prý byly vyrobeny na zakázku. Jsou trochu poškozené viz foto, ale jsou plně funkční a docela přesné. mají vteřinovku i budíka. Pokud tomu někdo rozumíte poraďte jaká může být cena. Předem děkuji.

Cena hodin

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud tu není nějaký starožitník, budeme jen hádat, a i on by bez hodin v ruce asi moc nezjistil...

snad bych se ve Vaší situaci obrátil na starožitnictví a muzea, kterým bych napsal dopis nebo email s fotodokumentací a popisem strojku a hodin z více stran, s nabídkou odprodeje, či by měli zájem o koupi... určitě by jste se o nich dozvěděl více, a zřejmě i tu přibližnou cenu... proto přibližnou, protože skutečná by byla určitě vyšší, ale každý chce vydělat... takže porovnávat ceny a nabídky...ale ptát se u odborníků...chodit na burzy starožitností, kontaktovat staré hodináře, v některých bazarech jsou také odborníci, prostě vyvinout iniciatívu, určitě to bude stát za to...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jak praví "Hejkal", vzít hodiny a zajít s nimi do nějakého lepšího starožitnictví. Ale moc nadějí bych si nedělal. Na mě to působí jako budík vsazený do výtvoru nějakého kutila - řezbáře, kterých bylo v té době spousta.

jirbar*

Když si vzpomenu na učební hodinářská léta, kdy jsme takovými hodinami po sobě vedli "válku", tak bych si dnes nafackoval, že jsem z toho našeho "skladiště" učebního materiálu něco "neuchránil".

Jinak s tím budíkem bych skoro souhlasil. Většina starších hodin již s pérovníkem se "natahovaly" po odklopení krycího víčka.

1jara*

Starožitník vám v žádném případě neurčí takovou cenu jako sběratel. Starožitníkovi se oblokem vyhněte.

marenka*

Přesně tak. U nás vykoupené starožitnosti místní starožitníci prodávají obratem do Německa. Dokonce se jeden z nich chlubil úlovkem, když nějakému chudákovi dal za starý obraz 2000,- Kč a v Německu za něj dostal 500,- EUR. *zed*

jirbar*

Nojo, ale co si toho potom může v sekáči koupit.

Často co čeké ručičky utkaly a ušily a ty německé do kontejneru hodily.

lidus*
hodnocení

0x

Krásná práce, to bych nikdy neprodala. Ale pokud na tom trváte tak já bych oslovila zahraniční sběratele nebo je dala na nějakou aukci.

doplněno 15.12.10 09:37:

poznámka od mého muže-podívejte se co je tam osazeno za hodinový strojek.

hodnocení

Hodinový strojek se bohužel identifikovat nedá, protože nikde není žádná značka.

roboot*
hodnocení

0x

Pokud chcete nejvyšší cenu, dejte je do aukce na Aukru! Víc než tamní sběratelé co se budou přehazovat Vám nikdo nedá. Rozhodně žádné starožitnictví , to jsou šulini jak svin!

jolana10
hodnocení

0x

dojděte se zeptat do starožitností, ale obejděte jich několik. Mě taky řekli, že to mám vyhodit, ale já to celkem slušně zpeněžila. To aukro je dobrý nápad, je tam párr velmi solidních lidí a určitě poradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]