Nejste přihlášen/a.
Mám strožitné hodiny které jsem zdědil po pratetě a rád bych věděl jakou mohou mít cenu. Jsou zřejmě 100let staré a nejspíš je to pouze jediný kus. Prý byly vyrobeny na zakázku. Jsou trochu poškozené viz foto, ale jsou plně funkční a docela přesné. mají vteřinovku i budíka. Pokud tomu někdo rozumíte poraďte jaká může být cena. Předem děkuji.
pokud tu není nějaký starožitník, budeme jen hádat, a i on by bez hodin v ruce asi moc nezjistil...
snad bych se ve Vaší situaci obrátil na starožitnictví a muzea, kterým bych napsal dopis nebo email s fotodokumentací a popisem strojku a hodin z více stran, s nabídkou odprodeje, či by měli zájem o koupi... určitě by jste se o nich dozvěděl více, a zřejmě i tu přibližnou cenu... proto přibližnou, protože skutečná by byla určitě vyšší, ale každý chce vydělat... takže porovnávat ceny a nabídky...ale ptát se u odborníků...chodit na burzy starožitností, kontaktovat staré hodináře, v některých bazarech jsou také odborníci, prostě vyvinout iniciatívu, určitě to bude stát za to...
Jak praví "Hejkal", vzít hodiny a zajít s nimi do nějakého lepšího starožitnictví. Ale moc nadějí bych si nedělal. Na mě to působí jako budík vsazený do výtvoru nějakého kutila - řezbáře, kterých bylo v té době spousta.
Když si vzpomenu na učební hodinářská léta, kdy jsme takovými hodinami po sobě vedli "válku", tak bych si dnes nafackoval, že jsem z toho našeho "skladiště" učebního materiálu něco "neuchránil".
Jinak s tím budíkem bych skoro souhlasil. Většina starších hodin již s pérovníkem se "natahovaly" po odklopení krycího víčka.
Starožitník vám v žádném případě neurčí takovou cenu jako sběratel. Starožitníkovi se oblokem vyhněte.
Přesně tak. U nás vykoupené starožitnosti místní starožitníci prodávají obratem do Německa. Dokonce se jeden z nich chlubil úlovkem, když nějakému chudákovi dal za starý obraz 2000,- Kč a v Německu za něj dostal 500,- EUR.
Krásná práce, to bych nikdy neprodala. Ale pokud na tom trváte tak já bych oslovila zahraniční sběratele nebo je dala na nějakou aukci.
doplněno 15.12.10 09:37:poznámka od mého muže-podívejte se co je tam osazeno za hodinový strojek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.