Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejsem pokřtěná - co tedy jsem

Od: kenyska® odpovědí: 28 změna:

Napadlo mne, když nejsem pokřtěna - co tedy jsem? Bezvěrec, pohan, zná někdo odpověď? Díky a zdravím kenyska

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Ateista?

doplněno 17.08.13 00:08:

@Buss, @LadinPraha, dobrý postřeh.

Také jsem - ač pokřtěná - ateista.

Ale nejsem si jista, kolik věřících se nenechá pokřtít. Myslím, že obráceně pokřtěných nevěřících u nás bude více.

hodnocení

To máte asi velkou pravdu. Dík

buss
hodnocení

0x

Musí pokřtěný věřit a nepokřtěný nemůže věřit? Takové starosti bych chtěl mít...

hodnocení

Tak si těch mých starostí jednoduše nevšímejte a neodpovídejte.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Až kdesi v dospělosti jsem se dozvěděl, že jsem pokřtěný. Jsem proto věřící? Ne, jsem odjakživa ateista a někdy (většinou v duchu) kleju jako pohan.

hop®
hodnocení

0x

Jste prostě nepokřtěna. Nevím, co hledáte za další smysly či nesmysly tohoto úkonu...

hodnocení

Pokud nevíte - a obtěžuje vás to - neodpovídejte.

hop®

Neobtěžuje, napsal jsem to v dobrém úmyslu. Pokud Vám moje reakce vadí, máte možnost ji nahlásit a bude pravděpodobně smazána.

A pokud touha po křtu souvisí s netolerancí jiných názorů, tak jsem rád, že nejsem pokřtěn, i když jsem o tom jeden čas uvažoval, děkuji, trochu jste mi otevřela oči... *stop*

hodnocení

U mne se nejedná o touhu po křtu, ani o netoleranci - to jste mi vložil do úst vy. Jedna moje drera se dala k hinduistům, druhá k budhistům, tak jsem jen chtěla slyšet názor jiných lidí, kteří by mi pomohli objasnit tuto problematiku - bez invektiv. O váš názor již nemám zájem.

culdabulda1*

ahoj "hop"

- dobrá odpověď - moc nechápu reakci "kenysky" - pokřtěná sice samozřejmě jsem - ale jsem hluboce nevěřící - a odpůrce náboženství - takže - k čemu mi byl křest dobrý?! - nijak mne neobohatil, ani nepoučil. A jako ateista i zemřu. Marcela.

hop®

Ani já ji nechápu, nicméně o můj názor nestojí tak jí ho vnucovat nebudu. Mám totiž dojem, že nejsem sám, o jehož názor tazatelka nestojí...

dzordz*

Souhlasím s Hopem. Jednoduše nejste pokřtěna. Věřící, nevěřící, ateista, agnostik, nic z toho s tím nesouvisí.

ria*
hodnocení

0x

Kamarádka uvěřila až kolem 25, a hned začala organizovat svůj křest, prý je to nuná součást, bez toho prý nebyla "pravá věřící"

Ani věřící jí do té doby nebrali jako věřící.. - bez toho jsi tedy asi nevěřící. : )

doplněno 17.08.13 00:27:

Ale asi to bude jiné církev od církve : )

doplněno 17.08.13 02:22:

Lesi.. jasně no - je to slovíčkaření.. Brala jsem to jako rovnici. Věřící křesťan by měl být vždy pokřtěný tzn nepokřtěný člověk = nevěřící :).. Už se těším, až se tady objeví někdo fundovaný a vnese nám do toho trochu světla*slunce*

proč nevěřící? třeba je hinduista ;)

křest je prvním z iniciačních svátostí, bez něj nemohou proběhnout ty další, dá se tedy říct, že křtem se člověk stává křesťanem (i když asi to je hodně zjednodušené - nejsem věřící, moc se v těch jejich křestech, biřmování a tak nevyznám). tedy pokud tazatelka není pokřtěná, tak je nepokřtěná anebo nekřesťan *nevi* těžko se vymyslí něco jiného. to je jako by se zeptala, že když nemá černou barvu kůže, tak co tedy je.

no jo, jenže sama píšete "věřící křesťan"... ne všichni věřící jsou křesťané, jsou i jiné víry.

ria*

Ale neříkejte? opravdu? :D:D ...I tak předpokládám, že se tady jedná o křesťanský křest..;)

no a? jasně, že se jedná o křesťanský křest. ale pokud ho nepodstoupím, tak to přece nezamená, že jsem nevěřící. klidně mohu být věřící, ale moje víra může být jiná, než křesťanská. takže ač nepokřtěna, klidně mohu být věřící. nemluvě tedy o tom, že klidně mohu být věřící, ačkoli (zatím) pokřtěna nejsem. například můj bratr se nechal křtít až v dospělosti a věřící byl už před ním - kdyby nebyl, ke křtu by nešel, poněvadž by pro něj neměl žádný smysl ;)

lidus*
hodnocení

0x

Jsem pokřtěná jelikož na tom trvala moje babička, prý nekřtěné Bůh zavrhne. Babička je po smrti, do kostela jsem chodila jen jako dítě aby mi dala peníze na pouť a s náboženskou otázkou jsem vyrovnaná. Nehledejte co jste ale kdo jste a myslím, že na to nemá křest žádný vliv.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Jediné co jsem na netu našel je tato věta:

Nepokřtěný člověk je člověk přirozený.

Hezký den všem,pokřtěným i přirozeným.(Myšleno v dobrém slova smyslu).

tak přirozená se taky použít nedá. taková nepokřtěná modelka s novým nosem, zvětšeným poprsím, vybělených chrupem, přebarvenými vlasy a odátým tukem ze zadku moc přirozená nebude :D

pt®

"lesi2311", to se povedlo :D, přirozeně nepřirozená, ale v Motole si s tím pak poradí...;)

hodnocení

0x

Křest, to je odinstalování dědičného hříchu. Takže, podle církve, by se dítě, které zemřelo ještě před křtem, mělo dostat na stejné místo, kde je Hitler, Stalin, Jack Rozparovač, úchylní kněží a všichni zločinci, kteří se nevyzpovídali a nebylo jim odpuštěno. Kdo nebyl pokřtěn, nemůže jít ke zpovědi a svatému přijímání a nejsou mu hříchy odpuštěny. A naopak, kdo se vyzpovídá a splní trest, který mu zpovědník udělí, většinou je to nějaké množství modliteb, je mu odpuštěno. Vrazi, podvodníci a všichni ti lumpové, kteří za sebou nechali spoustu zmařených osudů a nešťastných lidí, když se stihnout vyzpovídat a kát se, dostanou se po smrti do ráje. Smutný příběh.*plac*Vy ale, ikdyž nejste pokřtěna, můžete věřit a být věřící. A naopak, ten kdo pokřtěný je, klidně může být ateistou. Líbí se mi přístup té církve, která křtí dospělé lidi. Je to volba křtěného. ;)

hodnocení

Ani jsem netušila, jak velkou diskuzi tímto dotazem rozpoutám. Děkuji všem za názory a zdravím kenyska

pt®
hodnocení

0x

Jste přirozená, jak napsal "honzamalatny". Křtěný, nekřtěný, každý v životě může něčím klopýtnot. Ještě, že jsem četla Bibli. Bible jednoduše říká, "Mzdou za hřích je smrt.."(Římanům 6:23).. A protože všichni umíráme, umírá i hřích.

522xboy*
hodnocení

0x

zij a kasli na blbosti! pokud nejsi verici vubec se tim nezabejvej...zivot je kratkej! tak do toho!*smich*

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "kenyska"

- jste člověk - co si myslíte, že jste? - pokud máte pochybnosti - vstupte do nějaké církve a nechejte se pokřtít! - pak budete "exčlověk" - vyvolený a požehnaný. Jistě se Vám bude žít lépe a radostněji. Marcela.

hodnocení

0x

pokud vím, příslušníci (i duchovní) křesťanských (možná jen některých) církví celkem rádi označují takové lidi (ale koneckonců i pokřtěné, a nevěřící) jako pohany (což jsem měl za nepřesné, a teď mě v tom podpořila i Wikipedie, na kterou jsem kouknul);
a co jste, to my ostatní těžko můžeme vědět - když o vás nic nevíme... (můžete být cokoli - třeba ta budhistka, nebo třeba animistka... možností jsou aspoň desítky...), no ale pokud jako nevěříte důsledně v nic, tak jste ateistka (případně trochu zmírněno agnostik)...

asiasi*
hodnocení

0x

No prostě nejste pokřtěná - fakt, že jste nebo nejste pokřtěná nezakládá samo o sobě nárok ani ztrátu toho ostatního. Je otázka, čím se cítíte a nebo necítíte být z toho ostatního co vás napadá ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]