Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nápisy na tričku

Od: zuz* odpovědí: 6 změna:

Včera jsem viděla mladíka v tričku s nápisem "Jesus is a cunt". Mně osobně to je jedno, ale bylo to v kupéčku a při odchodu jeden pán prohlásil "víš že bych tě za ten tvůj nápis na trku mohl žalovat?" Je to pravda? Často má někdo na triku nápisy jako "fuck" apod. Někdo i česky. Je to zakázané, nebo se to může?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nechce se mi to teď přesně hledat, ale mám pocit, že pokud se to nebude líbit alespoň dvěma lidem, tak je to veřejné pohoršení.

martinaa*
hodnocení

0x

Není to protistátní a ani to nepatří (dle mě) mezi zakázané symboly třeba jako nacistický kříž apod., ale také pochybuji, že by církev někoho žalovala za jakousi urážku na cti. Určitě to ale není vhodné...a svůj názor lze vyjádřit i jinak, než "drsnými" nápisy.

Někdy, když to na mladých vidím, tak si klepu na čelo. Hlavně, že jsou cool.

skye*
hodnocení

0x

Já myslím, že žalovat by ho mohl jenom Ježíš:)

fino97*
hodnocení

0x

Eh,pravidla pro verejne pohorseni jsou udajne 3:

1. musí být spácháno veřejně;

2. jednání musí subjektivně pohoršovat zpravidla více než dvě osoby, které budou tomuto jednání obvykle přítomny současně;

3. musí být v rozporu s tím obsahem mravnosti, na němž se společnost shoduje
    ...ale porad je to jen prestupek,takze se zas tak nic strasneho nedeje...ale dost pochybuju ze by me za tohle nekdo mohl realne zalovat..

Nápisy na tričku

zuz*
hodnocení

No, tak mě zajímalo, jestli hrozí vůbec nějaký postih za to triko. Docela se rozmohlo černé triko s nápisem "Mrdá ti?". Viděla jsem ho mockrát. Tak mě to právě zaujalo. Pokud by někdo měl triko s Hitlerem, chápu, to je něco jinýho. Ale co sprostý slova. Takže vlastně si můžu vyrobit triko kde napíšu všechny sprostý slova co znám a nic mi nehrozí. Maximálně pohoršené pohledy, ale to nevadí.

Tak tady by šlo zřejmě uvažovat o ohrožování mravní výchovy mládeže, a to už není jen přestupek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]