Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Končí točená Kofola

Od: tomkk® odpovědí: 17 změna:

Celkem o nic nejde, ale všiml jsem si letošní léto, že hospody, kde bylo léta obvyklé, že tam točili Kofolu (nebo něco podobného), tak letos Kofolu nemají a točí místo ní žlutou, nebo malinovou limonádu. Točená kofola je taková klasika, že když to přeženu, tak je to skoro, jako by přestali točit pivo.
Zajímalo by mě, jestli je to jen můj subjektivní pocit, nebo jestli jste to také zaragistrovali a hlavně by bě zajímalo od někoho od fochu, jestli zná důvod této změny.

doplněno 16.08.13 10:26:

Koukám na ceny 50 l sudů. Limonáda 400 Kč, náhražka Kofoly 600 Kč, Kofola 800 Kč. Takže na velké 0,5 l jim to dá 2kč.

I toto asi bude motivace :( .

doplněno 16.08.13 10:45:

Teď si vlastně uvědomuji, jak zmizela Kofola z naší oblíbené pizzerie. Léta točili Kofolu, pak letos na jaře měli stále napsáno Kofola, ale bylo to jak včerejší Kofola s vodou, málem jsem to vrátil (někdo jiný to možná udělal) a teď už mají jen žlutou, přestože se lidé po Kofole ptají. Přinejmenším v tomto případě to vypadá spíš jako problém těch 2 Kč.. :/

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Kam chodim ja, tam maji stale cepovanou kofolu. Kdo nepije pivo, je pro nej super osvezeni cepovana kofola. Jenze. Prodejci maji nyni velky kseft jak vydelat, a to prave malinovkou. Ta je levnejsi v nakupu a cenu si tam prihodi vetsi nez u kofoly. Takze kseft je kseft. Kazdopadne kofola neprestava prodavat kofolu v sudech. To urcite ne.

ron*
hodnocení

0x

Zatím v každé hospodě i venkovní zahrádce jsem točenou kofolu dostala. Tak nevím. O točené - letos oblíbené malinovce

jsem slyšela, ale ještě jsem se s ní nesetkala.

vlasatec*
hodnocení

0x
Mě naopak přijde že kofolu nabízí čím dál víc hospod.

manasse5
hodnocení

0x
Nad točenou kofolu není. Tam kde ji mění za obyčejné limo, jim sice ubyde skrz to pár lidí, ale nákupka kofoly je tak velká, že se jim to i tak vyplatí. Navíc se špatně točí- strašně pění- a musí se při větším frmolu roztáčet, jako třeba pivo. To ty limči jsou frk, frk...

hodnocení

0x

Je to tak, jako abstinent jsem si všimla, že letos v létě mají malinovku takřka všude. Kofola nějak trochu upadá. Jsem sice diabetik, ale připomíná mi mé dětství a občas trochu zhřeším. Zvláště točená mi chutná úplně strašně!:-P Nejhorší je, když mají někde napsáno, nebo Vám řeknou, že mají kofolu a potom Vám donesou něco jiného, úplně jiné, daleko horší chuti. Je to prý nějaká Kofikola či jak, ale s kofolou se to nedá srovnat. To mám potom pokaždé zkaženou náladu. Jaga.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já sice do hospod nechodím, ale stále více z těch, které míjím, se chlubí tím, že nabízí točenou kofolu.

doplněno 16.08.13 09:15:

V Albertu se teď objevila jakási nová cola a výrobcem je Kofola. Ale ještě jsem ji neochutnal.

hodnocení

0x

Já jsem si úbytku točené kofoly teda nevšim *sok*, sice jí nemají všude, ale rozhodně je jí víc, než malinovky (ta taky není špatná a mimochodem je starší, než kofola ;)).

doplněno 16.08.13 09:07:

Jestli ono to není tím, že je letos vedro a "kofolovar" nestíhá *smich*.

luke237
hodnocení

0x
Jestli to nebude tim, ze lidi ted o hodne vic zadaji malinovku?
Novinky: Češi našli zapome/...

daniell*
hodnocení

0x

kofola v sudech se nepřestala vyrábět ani prodávat a v nejbližší ani nejdelší budoucnosti se tak ani nestane. Je pravda že některé hospody začli brát tu žlutou nebo malinovou ale tam brzy lidi přestanou chodit protože kofola je kofola a začnou opět brát tu kofolu.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Kofola určitě nezmizela a nezmizí. Ale jak už tu několikrát zaznělo - letos vede malinovka. Setkala jsem se teď v létě s mnoha hospodami, kde neměli z točeného nealka nic jiného než malinovku (ale přítel mi říkal, že se tím třeba naučím pít pivo :D). Myslím, že důvodem je cena, která dovoluje hospodám vyšší zisk.

Stejně tam mi vadí, že někdo nazývá Kofolou její různé náhražky, většinou bez upozornění, že to neni pravá Kofola. A ano je to poznat.

sanyo*

Kofolu mám rád, můj známý jeden důchodce s manželkou, chodí resp. jezdí na obědy do restaurací - ale pouze tam,. kde mají točenou kofolu .

hodnocení

Upřímně, my máme poblíž donedávna oblíbenou pizzerii, kam jsme chodili s rodinou na pizzu a kofču tak 3 x měsíčně. Teď točí žlutou, tak už nás to tam netáhne.

hodnocení

0x
Když se po ní bude ptát dost lidi a malinovkou pohrdnou, tak se jistě vrátí... Tržní ekonomika :-D

sebod*

luke a zvídava mají pravdu. Hosté si začínají více žádat malinovku. To je HIT. Takže tam, kde hospodský nemá možnost mít další pípu tak musí volit mezi malinovkou a kofolou.

martinaa*
hodnocení

0x

Točenou Kofolu si celé léto dávám snad všude, kam jdeme, a nikde žádný problém...

hodnocení

0x
U nás točená kofola nekončí, akorát mě připadá, že někde je to více ředěné vodou.

hodnocení

0x

Nemám pocit, že by nabídka točené Kofoly klesala, u nás je k mání pořád a snad i nadále bude.

Je pravda, že letošním hitem je malinová limonáda, která si získala opravdu velkou oblibu. Já sice nepamatuji, jak chutnala malinovka před x lety, jelikož to jsem ještě nebyl na světě, nicméně nyní se malinovce vyhýbám obloukem, jen jak to jde. Hodně lidem asi totiž nedochází dvě věci: malinové limonády, které jsou dnes na trhu, jednak skutečně NEJSOU z malin, ale pouze z aromat(které teda přírodní bývají, ale někdy taky ne), ale jde zde hlavně o umělá barviva, která se do malinovky přidávají(přirozeně kvůli snižování nákladů a vyššího zisku) - konkrétně se jedná nejčastěji o barviva E 122 a E 124. Kdyby to někoho zajímalo, pod odkazem najde, co jsou tato barviva vlastně zač. Nejsmutnější na tomhle je fakt, že tyhle barviva používají i výrobci jako je Sodovkárna Kolín - Ing. Vavruška nebo tradiční ZON. Zatím jsem neměl možnost setkat se s malinovkou, která by tato barviva neobsahovala. Nicméně náhrada existuje, u malinových sirupů se dnes již běžně používají přírodní barvící koncentráty, které nejsou škodlivé.

Žlutá limonáda je na tom lépe, do ní se přidávají většinou barviva skupiny E 160, která jsou relativně bezpečná a dokonce trochu i zdraví prospěšná. V Kofole najdeme pouze karamel. Ten je taky vcelku bezpečný.

Pokud někdo malinovku miluje, nechť ji pije, ale já dávám jednoznačně přednost Kofole nebo ještě lépe pravé citronové limonádě.

doplněno 16.08.13 19:42:

Vpodstatě vzato, ani Kofola není ideální, obsahuje spousta cukrů, ale naštěstí ne kofein nebo kyselinu fosforečnou. V citronové a malinové limonádě bývají také ještě další chuťovky - umělá sladidla - aspartam, acesulfam K, cyklamát. Sem tam Kofolu nebo jinou limonádu piju, ale pravidelně ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]