Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod na Sbazaru

Od: kikinamikina* odpovědí: 22 změna:

Dobrý večer, prosím všechny nemáte někdo zkušenost s prodejcemkellys2013@seznam.czNa Sbazaru 21.6.2013 jsem od něj kupovala notebook za 7500,- Byla s ním super komunikace, psal,že na dobírku neposílá, jedině platbu předem, uvedl k tomu pár dobrých důvodu,takže jsem se nechala ukecat a peníze poslala předem, ještě mi posílal mail ať mu dám vedět jak balík dorazí! Ale do dnešního dne nic! Inzerát hned smazal a na nic nereaguje! Prosím pomozte!

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Docela by mě zajimaly ty důvody proč neposílá na dobírku.

A je vážně chyba na straně prodejce nebo České pošty - u nás se třeba stvává, že doručovatelky vůbec nehážou papíry do schránky. Řešit něco skoro 2 měsíce po nákupu je dost pozdě. Pokud něco odeslal a zůstalo to na poště, tak to pošta poslala zpátky jako nevyzvednuté.

kikinamikina*
hodnocení

Na straně pošty chyba není, neříkám,že by nemohla být,ale milý pán,přestal na vše reagovat! mail,telefon prostě nic!

zvidavajanca*

Ono to taky nemus být, že na vše přestal reagovat, může být na dovolené.

Zkoušela jste volat třeba z joného čísla?

doplněno 15.08.13 23:32:

A ty podmínky proč dobírku ne nám sdělíte?

kikinamikina*
hodnocení

Tohle : Poštou to mohu zaslat pouze po platbě předem.Před měsícem jsem posílal mob.tel.ale zájemce si ho nevyzvedl a pošta mi to ještě nevrátila. Nehodlám mít notebook zase někde měsíc. Snad mě chápete.Na druhou stranu chápu i já vás. V dnešní době platit něco do předu je velké riziko ale já bych vám předem zaslal mé doklady a číslo učtu pro ověření.To si myslím,že je schůdné pro obě strany. Nebo jedině osobní odběr.

mowla*
hodnocení

0x

Ověř ještě tu poštu (máš číslo balíku?), ale jinak moc neváhej a běž podat trestní oznámení - s veškerou komunikací, kterou máš (maily...).

doplněno 15.08.13 23:59:

No jo - ´stává se to´ ... Hlavně teď neváhej s tím TO, sice tím nemusíš peníze získat zpět, ale aspoń dotyčnému zavaříš, možná.

kikinamikina*
hodnocení

Psal mi,že mi pošle číslo toho balíku, prý hned jak přijde večer domů z práce,ale nenapsal! Druhý den mi poslal tenhle mail Ještě jednou se omlouvám ale ani jsem včera neměl čas abych vám to napsal

Vše je tedy ok. Až to prosím obdržíte,jen mi napište abych věděl,že jste to už dostal. A tím jsme skončili! Vím,že to začínám řešit až po dlouhé době,ale ani nevíte jak mi bylo,jak se tohle mohlo stát zrovna mě? Fiiiio dobře si mě namotal!

ria*

Vy teď nevíte vůbec nic- nevíte adresu, nevíte jméno, číslo?

kikinamikina*
hodnocení

Asi tak nějak! =( Jen tel. číslo,které je vypnuté!

ria*

na lidech byl naposled aktivní 2.8.2013 16:37 :( fakt blbá situace..

doplněno 16.08.13 00:27:

Když se podíváte na sbazar, není tam stejný, nebo podobný inzerát? Nevím -stejný výrobek, styl psaní,...? Proč jste bral/a zrovna tento notebook? Nebyl podezřele levný?.. Byl to inzerát z Českých Budějovic?

doplněno 16.08.13 11:10:

Tak mě na mail odpověděl, podepsal se Svoboda, poptává byt v Praze, tak jsem mu odpověděla na poptávku.. Neodpovídá jen Vám, podvodník s velkým P..:(

Nevím jeslti má cenu ho zkusit nějak "nachytat", nebo cokoliv...?

doplněno 16.08.13 11:46:

To by si asi už tazatel musel ošéfovat sám : ). .. ale koukám, že na tom ještě není tak špatně.. článek na idnesu " Muž přišel o 150 /...

to už naštve.

mowla*

Poptává? - dej si s ním scuka... ;)

doplněno 16.08.13 11:48:

Šmarjááá - naiva je velmi mírný výraz... :-O

kikinamikina*
hodnocení

Dobrý večer, přesně jste se trefila, byl levný,ale podle popisu hoodně dobrý,prý v orig. balení =D! A ano byl to inzerát z Českých Budějovic!

ria*

Pokud chcete, zkusím s ním domluvit sraz - někde v Praze (vzhledem k tomu, že poptává byt v Praze..) - můžete tam na něj čekat s policí, jestli se o to policie bude zajímat... Vůbec nevím, jak v takových situacích postupovat, ale myslím, že by to šlo:D.

Stačí napsat ;)..

hodnocení

0x

Vaše chyba, když jste posílala peníze předem, podejte trestní oznámení, ale peněz už se možná nedočkáte. Měla jste si zajít radči do nějakého počítačového bazaru...

martinaa*

Běžně se 90% plateb posílá předem.

doplněno 17.08.13 19:23:

To holt musí člověk pečlivě vybírat. Na Sbazaru bych nekoupila ani vajíčka, zato na aukru se nebojím ani nákupu za tisíce, když si kupujícího dobře prověřím.

Bohužel zbývá stále dost těch, kdož slepě věří...

To je možný, ale pak ať si někdo nestěžuje, že přišel o peníze.
ladinpraha*

Někdo si prostě za žádnou cenu nepřipustí, že dobírka ho před ničím neochrání. Ochránit může každého pouze zdravý rozum. Pokud nemám možnost si obchodního partnera prověřit jako na Aukru, tak do toho prostě nejdu.

ladinpraha: Mě je to fuk, klidně si posílejte peníze předem, když je dobírka k ničemu. Pokud si ale myslíte, že Vás zdravý rozum nebo pročtení recenzí na kupujícího ochrání před podvodem, tak si to můžete myslet. Na Aukru stejně jako jinde jsou podvodníci a je otázka času, než i Vy naletíte...

berry221
hodnocení

0x

No nevím, zdali jste psala, že jste poslala peníze na účet a nebo poštou přímo na adresu..

tak jako tak bych došel na policii a začal to řešit přes ně...

asi bych si připravil pro ně vytištěnou veškerou komunikaci a časově strukturovaný co se kdy údalo..

pokud vím, tak policie by měla mít právo nakouknout do emaili daného uživatele...pokud je na něj uvedeno trestní stíhání...takže by si osobně myslím, že peníze máte šanci dostat zpět...ale po nějakém čase..

držím Vám palce P.

repkin*
hodnocení

0x

Na poště se podle občanky či bydliště můžete zeptat, zda jste tam neměla či nemáte balík, pokud to tam nebude, tak jděte na Vaše místní obvodní oddělení policie a podejte trestní oznámení, veškerou komunikaci (emailovou, SMSky apod.) vezměte ssebou, pokud máte původní znění inzerátu, tak taky, veškeré Vám dostupné kontakty na něj taktéž vezměte ssebou.

jen*

ano máte pravdu, že to řešíte trochu pozdě.. kupujete věc za 7500 a posíláte peníze předem? Tak to nechápu, pokud teda nemáte peněz plné polštáře*smich* Asi bych se pořádně styděl i podávat tr. oznámení, protože co si o Vás pomyslí, to asi nebude moc lichotivé..ale zase je fakt, že jsou policajti zvyklí.

hodnocení

0x

Také se přikláním k tomu, pokud vám notebook ještě nedorazil, jít podat tr.oznámení.Vzít sebou všechny doklady,kontakty a tak.Syn před týdnem koupil na aukru mobil a když ho také předem zaplatil na účet, zjistil, že není originál značka,ale vyrobeno v číně.Prodávající mu zatím vrátil jen půlku peněz a druhou prý až za měsíc, že ji použil na opravu auta.

Taktéž jsem myslela, když mi to syn řekl, že vyletím z kůže, ale stalo se.

No jo lidi jsou různí, zlodějíčkové a vyčůranci mají v ČR zelenou, raději předem nic neplatit.

standa1*
hodnocení

0x

Na Sbazaru nakupuji v 99% na dobírku, nebo platbou při převzetí, na Aukru klidně i platbou předem, protože tam je alespoň ňějaká základní záruka serioznosti prodejce podle udělených komentářů.

Sbazar bohužel za inzerenty neposkytuje žádnou záruku, to je jako kupovat na jakýkoliv inzerát v novinách, z těchto "předem" placených inzerátů jsem vyléčen.

Snad jedině pokud se prodejce neozve předat policii veškerou vaší komunikaci přes mail a podat trestní oznámení, asi jak to tu čtu nebudete sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]