Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte knihu

Od: quido odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prosil bych o doporučení nějaké smutné knihy, nejlépe nějaké drama, pokud možno českých autorů. Moc díky za nějaké tipy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Tyrolské elegie :D to si člověk počte, ale bacha nemá to ano 50 stran :D

hodnocení

0x

Otčenášek _ Romeo, Julie a tma

martin1965*
hodnocení

0x

To je těžké, sice spousta autorů píše těžké knihy, ale vždy v nich musí být nakonec nějaká katarze, jinak byto strácelo celé smysl. Takže celkově smutná knha by postrádala to, co od ní čekáme.

hodnocení

0x

Není to sice Čech, ale napadl mě Erich Maria Remarque: Jiskra života. V pak i jeho další knihy z válečného období /Čas žít, čas umírat, Na západní frontě klid, Miluj bližního svého.../Jaga.

72mona3*
hodnocení

0x

Květa Legátová : Želary - soubor povídek, u kterých se smát jistě nebudete, Jozova Hanule - podle které byl natočen film Želary.

quido
hodnocení

Moc díky všem za odpovědi, ale většinu z toho jsem četl.

Mě z posledních knih zaujalo asi nejvíc toto: Martin Šmaus - Děvčátko rozdělej ohníček (nádherná kniha o romech), Vlastimil Třešňák - Babylon (další zajímalé dílo z dob komunismu a problémech s tím spojených) Jan Pelc - ..a výstupy do údolí" (kniha z porevoluční doby a rychle vyhasnutí nadšení), Jan Pelc - ..a to mi nemůžete udělat" (příběh z válečného období, v druhé půli se zajímavě rozjede a je to zajímavý příběh). Nebyly špatné ani knihy Ivona Březinová - Drřkou na rohožce (o dětech v ústavech a následném zapojení do života) nebo Kateřina Havlová - Maminko, prosím tě nepij (jak už název napoví o problémech alkoholu).

Budu rád, za případné další typy.

Mějte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]