Nejste přihlášen/a.
Čau je mi 13 let a začal jsem si uvědomovat že život je celkem těžký jako práce škola bydlení placení atd.. Celkem se toho bojím ale máma říká že to nemám zatím řešit ale furt mi to vrtá hlavou a moc se toho bojím vstoupit do života nebo jet někde dál od rodiny jsem celkem zavislí na rodině a jsem s němi furt a když někde mám být je mi smutno .
To je snad normální. Pokud rodina funguje, mají tě rádi a nikdo tě nevyhání, tak přece nemáš co řešit. Ve 13 myslet na osamostatňování je celkem dost brzy. Dnes je život hodně o penězích, tak se snaž, ať něco umíš, ať se později v životě uživíš. Bez toho to nejde. Mám stejně starého syna a i na něm vidím, že se mu podobné starosti už občas začínají honit hlavou. Fakt je, že my jme to měli v tomhle věku za socíku jednodušší, mohli jsme být déle dětmi. :/
Mám ráda citát :
"Dělat si starosti je tak hloupé. Je to jako mít nad sebou deštník a čekat až začne pršet."
Pro "tomas55"
- pokud takto přemýšlíš už ve 13-ti letech - asi jsi inteligentní a hloubavý člověk - využij toho a vzdělávej se v tom, co Tě zajímá. Čti příslušné knihy - máš nejvyšší čas.
Ale, pokud jenom tak "filosofuješ" - tak počkej, až získáš více zkušeností - i když - podle mých zkušeností jsou šťastní a bez problémů spíše jenom lidé, kteří se ničím moc netrápí. Tak nevím, co je lepší. Zdravím. Marcela.
Pokud si vzpomínám, trápila jsem se ve tvém věku jsem úplně tím stejným. Za pár let, když jsem se dostala do "obávaných" situací, jsem si s nimi uměla celkem hravě poradit. V tomto období se člověk opravdu rychle mění, takže si dělat starosti s tím, co bude za 3 a více let nemá smysl. Budeš někde úplně jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.