Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám jeden zub již plombovaný, na tomto zubu se mi opět udělal malinký zubní kaz. Plomba která tam je poměrně veliká, tedka když nový kaz odvrtá, tak zub bude tak z 90 procent tvořit jen plomba. Chi se zeptat jak se pak řeší to,když už zub je samá plomba, jestli se vytrhne nebo jestli na hodnée plombovaný zub jde dát korunka? Známá říký že ne, setkal jste se někdo s tím?
Ahoj. Mě po dohodě, nechtěl jsem problém řešit v dané situaci nějak dráže, doktorka několikrát přeplombovala stoličku s odbroušením té původní. Skončilo to asi po 4 letech tak, že ta plomba byla ve výšce dásní na mrtvolce. Když už nevydržela, tak se vytáhla a bylo. Jinak, korunka se na schnilý pahýly nedá nasadit bez upevnění ocelového držáku. Nebo na dva sousední přibroušené zuby.
čili můstek
doplněno 11.10.13 11:58:Taky jde dát do kořene čep a na něj nasadit korunku, ale to vše jsou možnosti závislé na stavu toho zubu, na tom, co je ochoten provést zubař, a v neposlední řadě i na ceně. Takže na dálku vám neporadí ani jiný zubař, ten může říci, co se tak dělává, ale ne, co se dá dělat právě s vaším zubem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.