Nejste přihlášen/a.
Máte bohaté myšlenky, nejste chudá duchem - buďte ráda. Pokud si chete jen tak užívat času a prostoru. Kupte si chatku někde na Šumavě nebo se podívejte třeba jen na relaxační techniky nebo relaxační hudbu, zajděte si na kosmetiku nebo masáž, přečtěte si něco o aromaterapii v koupeli. Zkuste víc sexu atd
"večerníčku", nepřemýšlejte tolik o životě a žijte ho. Máte děti, to je přece velké plus, tolik je toho můžete naučit a předat jim do života. - pt
Přestaňte se pozorovat a o sobě pochybovat. Prostě zpětně pořád nepřehodnocujte to, pro co jste se rozhodla a dopředu neprobírejte v hlavě všechny katastrofické varianty . To nikam nevede, leda do blázince.
Víc si věřte a zbude vám spousta času na to abyste žila přítomností. A jestli se stane, že jste se rozhodla špatně není to důvod depresi. Prostě to napravíte dalším rozhodnutím. Nikdo není dokonalý a generálem je každý až po bitvě.
"večerníčku", nevím jaké máte záliby, ale mně baví tvořit doma interiér a bydlet útulně. Pro mně je to obklopení starými krámy, kterým dávám nový život, a které mají něco, jako "duši". Jiný třeba, vaří, plete, učí se jazyky, co já vím. prostě chce to činnost, která Vás baví, pak budete přemýšlet, co vytvořit, jak udělat radost sobě, dětem, druhým. No není to bezva? - pt
Já si myslím, že stále máte pocit, že vám někdo kouká přes rameno a hodnotí vaše činění. Máte pocit, že se někomu musíte zodpovídat za svá rozhodnutí a zdůvodňovat, proč jste se rozhodla právě takto. Tohoto pocitu jsem se já zbavovala velmi dlouho. Rozumem jsem to věděla, ale někde vzadu v hlavě jsem zdůvodňovala všechno, co jsem udělala. A neustále jsem pochybovala o správnosti svých rozhodnutí. Zdůvodňovala sama sobě! No, není to na palici? Nemáte to také tak?
Žádná univerzální pravda neexistuje, stejně tak žádné univerzální pravidlo, co je kdy správné udělat. Jediné podstatné je, co je dobré pro vás. Lidé vás hodnotí, soudí, ale váš život na tom nestojí. Hlavní je, jak hodnotíte sebe samotnou a zda žijete svůj život. Není třeba být na sebe vždy nekompromisně přísná, každý máme své limity.
Na přemíru myšlenek může zabrat fyzická aktivita, vypsat ony myšlenky na papír nebo je jinak ztvárnit, meditace anebo prostě odpočinek Někteří lidé jsou zkrátka přemýšlivější než jiní, na tom není nic špatného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.