Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, kde bych našel na internetu mapu památkové zóny pro jednu vesnici. Jméno vesnice není zde důležité.
Viděl jsem takovou mapu u památkářů na úřadě, ale nevím, kde bych ji na internetu našel.
Jde tedy o památkovou zónu. Když hledám, vyjde mi vždy jen seznam, co se v té obci nachází. Já ale potřebuji přímo vidět mapu a zjistit, kam zóna sahá... Jelikož jsem viděl, že jsou brané jen některé domy a jiné ne (dle té mapy na úřadě)...
Vím, na co se ptáte, podobnou mapu památkové zóny našeho města jsem viděla. V papírové podobě u příslušné úřednice městského úřadu.
Hledala jem na stránkách našeho města, je tam všechno možné, ale tato mapa ne.
Hledala jsem na stránkách Národního památkového ústavu a kdesi v hlubinách (památkově chráněná území) jsem našla seznam nemovitých kulturních památek a jinde (geografický informační systém - musí se snad 100x zvětšit) i jakousi mapu památkové zóny. Myslím trochu jinou, než byla ta papírová. Tedy v jiném provedení, ale prakticky zahrnuje tu část města, která je památkovou zónou.
Je potřeba rozlišovat mezi zónou a jednotlivou nemovitou památkou, v zóně může být i dům, který sám chráněn není. Jaká jsou přesná pravidla v zóně, ale nevím.
Doporučila bych návštěvu obecního úřadu, jsou povinni vám dát nahlédnout do příslušné mapy, případně okopírují, možná za nepatrný poplatek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.