Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušení růže, dopis do hotelu

Od: raski* odpovědí: 7 změna:

Ahoj měl bych pár otázek,a to ty:

1) Potřeboval bych usušit růži, co jsi pamatuji tak moje babička sušila kytice i 3 týdny, ale já bych to potřeboval usušit do 1-2 dnů. Nemáte nějaký typ jak na to. Nechtěk bych to sušit silikagelem... Kdyby jste mi poradili a popř napsali postup jak na to tak by to bylo super :)

2) Chtěl bych poslat balík do Chorvatka přesněji do Hotelu :D . Tak mě zajímá jestli jste to někdo už zkoušeli a jak to dopadlo jestli to té dané osobě došlo... Jestl jste zkoušeli posílat i dopis tak by to mělo být podobné.

Děkuji za každou odpověď

Raski

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

1) Kupte už nějakou růži zvadlejší a pověste ji "vzhůru nohama" (teď přemýšlím, kde má růže nohy :-D) na sluníčko, třeba na šňůru. O víkendu mají být zase pařáky, tak vám s vysokou pravděpodobností uschne.

2) Do hotelu bych balíček neposílala. Raději zvolte tzv. službu Poste Restante.

Třeba: Pepa Novák, Poste restante, pošta Záhřeb 1 (+ adresa pošty), Chorvatsko... Adresát si balíček vyzvedne na poště. Je to rozhodně lepší, než přímo na hotel.

Pozor, do Chorvatska jde balík poměrně dlouho, tak aby obdarovaný náhodou už neodcestoval ;)

sebod*

michalko. Květiny se NIKDY nesuší na sluníčku, ale ve stínu ( a taková tma a teplo, to je vůbec nejlepší kombinace). Sluníčko vyšisuje barvy. Je to to samé jako s barevným prádlem ;)

doplněno 02.08.13 17:53:

Miško, v tomhle teple *uf* ta růže uschne za chvilku snad i ve vlhkém sklepě *smich*

Teď mě ale napadlo, že jsou obchody, kde prodávají sušené květy (i růže).

cocinkamichalka*

Sebodko, ale jinak to za 1-2 dny přece neusuší... Možná by bylo řešení koupit bílou růži :)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Ještě mě napadlo! Předpokládám, že tu růži chcete poslat nějaké své milé, a bojíte se, aby cestu přežila. Proto to sušení. Ale dnes se již dají koupit tzv. konzervované růže (cca 300 Kč/ks) - když pošlete tu, vydrží jako živá třeba rok... Zkuste popřemýšlet, mě by to jako ženu potěšilo víc :)

raski*
hodnocení

Máte pravdu je to pro moji přítelkini, která je momentálně v zahraničí. Jinak s tou konzervovánou růží to slyším poprvé. Jinak s tím balíčkem do Hotelu, jaký je na tom problém? Ptam se protože jsem to ještě nikdy na takové místo posílat nezkoušel a ani o nikom nevím. Jinak nevíte jak dlouho by to tam asi šlo?

cocinkamichalka*

Chorvatsko předpokládám kolem 7-10 dnů (oritentační doby mám v předpisech v práci, ale to byste musel vydržet do pondělka).

Problém v balíčku do hotelu vidím ten, že když recepční balíček "stopí", tak na to nebudete mít žádný doklad. Taky určitě nemají povinnost dohledávat někoho, kdo u nich na hotelu bydlí a nosit mu balíky...

Jako poste restante bych to viděla reálnější. Přítelkyně by pak došla na poštu a řekla, že tam má balík "poste restante".

doplněno 02.08.13 18:36:

Na růži mrkněte třeba zde: flordesign.cz/...

dezz*
hodnocení

0x

Určitě kupte konzervovanou neboli stabilizovanou růži : benesro.cz/...

Viděla jsem ji v Rossmanu..

A balík do hotelu.. Pracuji jako recepční a když nám pro hosta přijde balík, samozřejmě ho hostovi předáváme, pokud ale není na balíku jméno, musí se rozbalit a dohledat pro koho je.. Tak pozor na to, hlavně řádně nadepsat a ideálně do toho hotelu ještě předem zavolat, že tam balíček posíláte a zda by byli tak ochotni a předali ho..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]