Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Viděl jsem ufo?

Od: tomas55 odpovědí: 8 změna:

Čau včera 1.8 2013 okolo 22:00 jsem se díval na oblohu a pozoroval hvězdy a zadíval jsem se na jednu a najednou se začla hybat její velikost byla jako ostatní a najednou letěla ale neblikala a trochu zrychlila a zase zpomalila nevíte jestli to bylo jen letadlo nebo UFO?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Z tvého pohledu se jistě jednalo o UFO. Tedy o neidentifikovatelný létající objekt. Nebo jsi ho snad dokázal identifikovat?

iq5
hodnocení

0x

Nejspis druzice.. mozna letadlo nebo laser.. meteorit nebo bolid asi ne.

hodnocení

0x

Spíš než na UFO by ses měl dívat do slovníku pravopisu... Viděl jsi asi ISS nebo nějakou družici.

Jako, ze ve slovniku pravopisu nalezne odpoved na to, co videl na obloze? Tedy ISS nebo nejakou druzici?

O tom pochybuji.

Ne, jsou to samozřejmě dvě oddělené části. Nechtěla jsem odesílat jen tu část s pravopisem, abych nebyla osočena, že na to se tazatel neptal. Neptal, ale měl by to vědět. Druhá část je snad už jasná. Mohlo to být letadlo, družice, ISS... nějaký meteorologický balon nebo něco takového.

doplněno 02.08.13 13:13:

Pravidla znám a nejsem si vědoma jejich porušení. Rada k pravopisu se bude tazateli hodit, protože ji potřeboval, i když si o ni neříkal. Navíc píšu, co všechno by to mohlo být - od družice po balón. Nic víc nemůže tazatel čekat, protože nemá foto ani video, takže těžko určíme, co by to mohlo být. Možná kdyby se ozval ještě někdo, kdo viděl něco podobného a má to na záznamu. Nebo to viděl, a je to např. astronom nebo meteorolog nebo někdo jiný, kdo se v těchto věcech vyzná.

doplněno 02.08.13 13:22:

Samozřejmě jde o otázku. Zbytek je doporučení, které by si každý autor měl vzít k srdci. Otázka i tazatel tím získá na serióznosti. Často tu jsou vidět dotazy lidí, kteří to sice myslí upřímně, ale mají tak strašný pravopis, že je zdejší rádci považují za šprýmaře nebo děti. Dál bych to nerozebírala. Tazatel si přečte, že nelze jednoznačně určit, co na obloze viděl, a k tomu získá radu, aby příště aspoň trochu dbal na pravopis - lepší prezentace otázky = větší pravděpodobnost přečtení celé otázky více rádci = vyšší pravděbodobnost získání odpovědí.

výtka
Upozornění od sys clayman 02. 08. 2013 13:17:07
Koukni i do pravidel nahoře...
Ad, moje chyba, v pravidlech to opravdu není. Nicméně jde o otázku ne o to jak je napsána, ačkoliv to trhá oči.
martinaa*

Jen podotknu, že z člověka, který nemá buňky na češtinu, neuděláte excelentního češtináře, ať se snažíte sebevíc. Stejně jako lempl na matiku asi těžko bude vynikající ekonom.

Pokud člověk např. "necítí" čárky v textu, nijak se to nenaučí (na rozdíl od i/y, že;)).

momo*
hodnocení

0x

Ufo to nebylo. Pokud tě zajímají hvězdy tak si stáhni a nainstaluj Stellarium - magazin.stahuj.centrum.cz/... ,je to výborný program. Jde tam zapnout funkce družice a hned vidíš kde co a kam lítá. M.

doplněno 02.08.13 11:47:

Po instalaci funguje i bez připojení na síť.

fribble*
hodnocení

0x

Člověče, tohle se mě stává taky - jdu z hospody, zakloním hlavu, chvilku se dívám na hvězdy a ty začnou z ničho nic pohybovat, většinou vlevo. Někdy mě musí zachránit i kamarádi ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]