Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navrat do práce po MD

Od: petaja® odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, zaměstnavatel mi musí držet místo 3 roky, když jsem na mateřské, ale kdybych v době mateřské znovu otěhotněla ( ještě bych se do práce nestihla vrátit), musí mi místo držet další 3 roky? A jak by to bylo, kdybych se po první MD třeba na 3 měsíce vrátila do práce, pak bych u dalšího dítěte asi normálně nastoupila na MD a musel by mi místo držet znovu 3 roky? Mám v tom zmatek, děkuji...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Nemusí. Zaměstnavatel je povinen místo držet pouze po dobu MD, tedy prvních 28 (v případě vícečetného porodu 37) týdnů.

Po skončení RD už zaměstnavatel může nabídnout jakoukoliv práci odpovídající pracovní smlouvě (už nedrží původní místo).

Totéž platí i pro případnou další MD a RD.

doplněno 02.08.13 00:02:

Doufám, že je to srozumitelné. Když tak se ptejte dál.

hodnocení

Vy myslíte, jako stejné místo? Chapu to, že napriklad na stejne pozici, že nemusí, ale měla by me ta firma zpatky zaměstnat po dobu těch tří let, ne? Jde mi o to, abych třeba nepřišla úplně o práci...
hodnocení

Jde mi spiš o tu lhůtu u druhého dítěte, jestli se mi znovu prodlouží o ty 3 roky a můžu pak u něj nastoupit...

ron*
hodnocení

0x

Po narození druhého dítěte, po vyčerpání mateřské dovolené si požádáte zaměstnavatele opět o volno z titulu čerpání rodičovské dovolené (max. do tří let věku dítěte).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]