Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spára mezi terasou a budovou

Od: kubinec® odpovědí: 4 změna:

seděl jsem nedávno v jedné hospůdce na terase a všiml jsem si, že mezi betonovou podlahou terasy a budovou mají spáru tak cca 3-4 cm širokou a hlubokou cca 10 cm!

zajímalo by mě,zda je to nutné u venkovní betonové podlahy (terasy)?

co myslíte vy?

možná se zabývám "blbostmi" ale zajímá mě to *hi*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to lepší kvůli přenosu vlhkosti,případně pokud nebyla stavěná na stejných základech jako dům tak i kvůli dilataci(aby spoje nepraskaly)

koky*
hodnocení

0x

Asi je spousta jiných problémů, to je fakt. No rozdílné sedání budovy a terasy způsobí nevzhledné praskliny ev. popraskání konstrukce, proto se dělají takovéto "dilatační spáry", ale tako je nějaká zbytečně široká a měla by být překrytá nějakým profilem proti zatékání či zanášení - roste tam pak tráva, mech a tady možná i stromy ( časem ).

Koky

hodnocení

anebo i keře *smich*

saturnin*
hodnocení

0x

Je to účinné odvodnění a dilatační spára.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]