Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohovor - kdy?

Od: eddd odpovědí: 5 změna:

V úterý jsem byla na pohovoru - vůbec mém prvním. Můj dotaz je takový, do kdy mi dají vědět o výsledku? Je to individuální, ale tak pro představu...V pátek jsem jim poclala CV, vyžádali si telefon, v pondělí mi zavolali, dali pár otázek ohledně vzdělání, jazyků,...a pozvali na úterý na pohovor. Už tohle beru za úspěch, ale netuším kolik dalších lidí mohli na ten pohovor pozvat...Říkali, že nástup potřebují co nejdřív - s tím jsem neměla problém. Tak poraďte, řekněte vaše zkušenosti. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Na první pohovor dobrý... ;)

Ale pro příště si pamatuj, že otázky, které jsi sem napsala (a další, které ti sice běhají hlavou, ale nenapsala´s je) musíš položit tomu, kdo s tebou pohovor dělá.

Ale - prozatímní průběh (Pá-Út) je nadmíru rychlý - takže buďto jsi extrémně vyhovující a mají eminentní zájem právě o tebe, a nebo jde o podvod - a jde o to nachytat co nejvíc ´pacošů´...

Můžeš (a chceš) přidat nějaké podrobnosti?

doplněno 01.08.13 13:21:

..."ozvat se jim sama?"...

No - tak tohle bys asi měla vědět, ne? - Máš se rozhodnout ty, jestli máš zájem a nebo se má ozvat budoucí (hypotetický) zaměstnabvatel, jestli tě bere?.?.? - Tak zmatená snad být nemůžeš...

edddd
hodnocení

nevím, jaké bych měla psát podrobnosti...je to malá firma, mladý tým. zajímalo by mně právě, jaká je průměrná doba ozvání se po pohovoru. právě mám strach, že když prvotní jednání bylo tak rychlé, že o mně nemají zájem, nebo myslíte něco jiného? jak si to vyložit? ozvat se jim sama? asi ještě počkám...

hodnocení

0x

Určitě jsi měla až neobvyklé štěstí. Jsou lidé, kteří absolvují desítky pohovorů.

Ale pozor na to, mladý kolektiv a zkušenosti s administrativou, to by mohla být jedna z firem, kteří provozují různé podomní obchody, vnucují různé telefonní tarify a zázračně levnou elektřinu. Už to, jaký je spěch na nástup, je trochu podivný. Tam je veliká fluktuace, protože spousta nových adeptů na to nemá žaludek.

Pokud ne a je to firma solidní, je jasné, že oslovili víc zájemců a chtějí si je proklepnout, to poznáš v úterý podle fronty přede dveřmi. A zase, povím zkušenost jedné známé z podobné fronty. To šli okolo dva zaměstnanci, a povídali si něco v tom smyslu, proč pozvali tolik ženských, když už to má dávno ta Procházková... Někdy už je dávno rozhodnuto a aby se neřeklo, pozvou se další lidé jako statisté, aby to nebylo tak okaté.

V každém případě buď opatrná, podle přísloví, když ptáčka lapají... :)

eddddd
hodnocení

Já jsem to myslela tak. že už jsem na tom pohovoru byla teď vúterý. Není to žádný podomní prodej, firma má své stránky jak webové, tak i na sociálních sítí a nejedná se o žádný prodej.(nechci psát, v jaké oblasti firma působí, aby to tady zůstalo v anonymitě). jejich zaměstnance jsem si našla na linkedId a jseou tam v průměru už 2 roky, důkladně mně seznámili s náplní práce a žádný prodej nebo vnucování to opravdu není :)

Jasně, zaměření firmy se neprozrazuje.:)

Vypadalo to, že ten pohovor teprve bude, o to je to lepší. Takže pokud je to opravdu tak, vypadá to, že mají opravdu zájem. Pak se zdá, že je to v pohodě, asi jsou opravdu v personální nouzi a potřebují další sílu.

Takže hurá do toho, nakonec, existují i zkušební doby a odejít se dá vždycky.

Já mám už jakousi zkušenost, že za vším se schovává nějaký háček, ale najde se i dobré místo. Držím palce.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]